Η Μεγάλη Συμφωνία Βυζ. Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μάρτιος 1999

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Ασφαλώς, αλλά αυτό ισχύει κι αντίστροφα.

Γιατί κι εμείς δεν ξέρουμε σίγουρα τι μπορεί όντως να έκανε ο Χρήστος (ή ο οποιοσδήποτε), μόνο να υποθέσουμε μπορούμε.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Απευθυνωμενος γενικα και οχι μονο στον Χρηστο , εχω να πω το εξης :
Αν καποιος δεν ειναι κατι αλλο απο αυτο που ειναι (καλλιτερο ή χειρωτερο) , σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χωρο , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ για το το τι θα εκανε αν θα ηταν . Υποθεση μπορει να κανει (ισως εκφραζωντας και επιθυμια ή γουστα) , αλλα σιγουρος δεν μπορει να ειναι .
Επειδή θεώρησα ότι η υποθετική αυτή θέση που ανέφερες έχει να κάνει μόνο με την πιθανότητα του να έχει κάποιος καλύτερη φωνή, αλλά τον ίδιο χαρακτήρα με αυτόν που τώρα έχει, απάντησα έτσι. Τώρα εάν εννοείς το να είναι κάποιος ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος (ψυχικά, πνευματικά και σωματικά), αυτό είναι κάτι άλλο, αλλά εντελώς άλλο, μην τα συγχέουμε τα πράγματα. Η καλή φωνή δεν αλλάζει την προσωπικότητα κάποιου, όπως ακριβώς η κακή φωνή δεν συνεπάγεται υποχρεωτικά με την ταπείνωση. Όταν έχει κανείς το ψώνιο το έχει, ότι κι αν του δώρησε ο Θεός. Ο δε ταπεινός άνθρωπος θα παραμείνει ταπεινός ότι κι αν του δόθηκε, ακριβώς διότι γνωρίζει ότι το όποιο τάλαντο του δόθηκε, ούτε το πλήρωσε ούτε το νοικίασε, εν ολίγοις δεν θα το εκμεταλευτεί ως δικό του κτίσμα, αλλά θα το σεβαστεί και θα το στρέψει προς τον Δωτήρα, αποφεύγοντας την αχαριστία.

Το να κρίνει κάποιος με βεβαιότητα τις πιθανές επιλογές κάποιου ή κάποιων γενικά δεν είναι ποτέ σωστό, διότι ποτέ κανείς δεν γνωρίζει τον άλλο τόσο καλά. Προσωπικά για τον εαυτό μου απάντησα και θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να το κάνω, γνωρίζοντας εαυτόν καλύτερα από τον καθένα. Τώρα εάν κάποιος γνωρίζει καλύτερα εμένα ή κάποιους άλλους φίλους του forum, απ' ότι οι ίδιοι γνωρίζουν τον εαυτό τους... Ούτε και γω απαντώ επί προσωπικού, κρίνω την απάντηση όπως κρίνεται και η δική μου. Τα συμπεράσματα στους αναγνώστες.

Υ.Γ. Φυσικά έχει πάει περίπατο το βασικό θέμα και καλό θα ήταν κάποια μηνύματα να μεταφερθούν κάπου στα φιλοσοφικά ή όπου αλλού κρίνεται σκόπιμο.
 
Last edited:

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Η καλή φωνή δεν αλλάζει την προσωπικότητα κάποιου,
Κι όμως πολλές φορές βλέπω να συμβαίνει το αντίθετο. Και το λέω για μαθητές μου.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την εξωτερική ομορφιά. Το βλέπω στους μαθητές και κυρίως στις μαθήτριες (ως εκπαιδευτικός). Βλέπω πολλούς μαθητές και μαθήτριες που είτε είναι είτε γίνονται (κάποια στιγμή στην εφηβεία) όμορφος-όμορφη, και σε πολλές περιπτώσεις αλλάζει και η συμπεριφορά. Και όχι προς το καλό.

Ασφαλώς και δόξα τω Θεώ, και το αντίθετο συμβαίνει, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. Το χάρισμα και ιδίως το εκ γενετής και όχι τόσο το αποκτηθέν, πολλές φορές δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε καλά και μάλλον μας διαχειρίζεται. Ξαναλέω ότι και το αντίθετο συμβαίνει με εξαιρετικά αποτελέσματα τα οποία είναι και σημείο αναφοράς, αλλά δεν συμβαίνει και τόσο συχνά.
 
Top