Ηχογραφήσεις μελών (εκτός κρατημάτων) σε «υποσκάζοντα» χρόνο

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Στο Δ΄Διεθνὲς Συνέδριο τοῦ ΙΒΜ η χορωδία Θεσσαλονικείς Υμνωδοί παρουσίασε αργές καταβασίες «Χέρσον Αβυσσοτόκον» σε υποσκάζοντα χρόνο. Μπορεί να ανέβει αυτή η ηχογράφηση λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει και να δοθούν λεπτομέρειες σχετικά με την εκτέλεση; Ευχαριστώ.
 

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
Εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα! Περιμένουμε τις ηχογραφήσεις από τους αγαπητούς συναδέλφους....
 

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
Στο Α᾽ Διεθνές συνέδριο του Αμερικανικού Ιδρύματος ΒΜ και Υμνολογίας, ο Βυζαντινός Χορός Αθηνών με χοράρχη τον Γεώργιο Χατζηχρόνογλου έψαλλαν τις καταβασίες Τω Σωτήρι Θεώ σε υποσκάζοντα.

Εδώ η σύνδεση (θα πρέπει να κατεβείται στο κάτω μέρος της σελίδας και να επιλέξετε το τελευταίο ακουστικό κείμενο).

http://www.asbmh.pitt.edu/page9/page10/page12/page12.html

ΝΓ
 
Με μια χρονική καθηστέρηση, και απαντώντας στο θέμα, ανεβάζω την ηχογράφηση των Καταβασιών του Δημητρίου Βουλγαράκη, όπου ψάλλαμε οι ''Θεσσαλονικείς Υμνωδοί'' στο Δ΄Διεθνὲς Συνέδριο τοῦ ΙΒΜ. Συνημμένα σας δίνω και φωτογραφίες των Καταβασιών απο το βιβλίο Βουλγαράκη. Καλή ακρόαση
 

Attachments

  • Καταβασίες Δημητρίου Βουλγαράκη.mp3
    5.3 MB · Views: 153
  • Καταβασίες Βουλγαράκη.rar
    16 MB · Views: 139

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Γιάννης Λιάκος;68013 said:
Με μια χρονική καθηστέρηση, και απαντώντας στο θέμα, ανεβάζω την ηχογράφηση των Καταβασιών του Δημητρίου Βουλγαράκη, όπου ψάλλαμε οι ''Θεσσαλονικείς Υμνωδοί'' στο Δ´Διεθνὲς Συνέδριο τοῦ ΙΒΜ. Συνημμένα σας δίνω και φωτογραφίες των Καταβασιών απο το βιβλίο Βουλγαράκη. Καλή ακρόαση

Ευχαριστίες για το ηχητικό κ την παράθεση του κειμένου. Απ᾽ότι φαίνεται, ο Θεσσαλονικιός Δ.Βουλγαράκης αρέσκετο σε αυτό τον τρόπο εκτέλεσης και οι Θεσσαλονικείς Υμνωδοί συνεχίζουν αυτή την παράδοση.

Ερώτηση γενική: θα μπορούσατε να φροντίσετε για την ψηφιοποίηση κ ανάρτηση του εν λόγω Μουσικού Εγκολπίου εις κοινόν όφελος; Από μια πρόχειρη έρευνα στο φόρουμ, διαπίστωσα πως πρόσβαση σε αυτό έχουν και ο Κ.Τσάρας και ο κύριος Γενικός. Με ενδιαφέρουν κυρίως οι Καταβασίες και η Λειτουργία του.
 
Ευχαρίστως να το κάνω όμως πρέπει να αρθεί πρώτα η απαγόρευση, και όχι έγκρισή του σύφωνα με τον Γενικό, απο το Οικ. Πατριαρχείο, όπως αναγράφει ο Γεώργιος Παπαδόπουλος. Μόλις βρώ λίγο χρόνο θα το ανεβάσω. Πράγματι έχει σπουδαίες συνθέσεις δικές του αλλά και αναλύσεις παλαιοτέρων διδασκάλων, όπως και κάποιες άλλες συνθέσεις που γενικά ''ξεφεύγουν''.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Δεν είναι δα και ανάθεμα!:D Περί μουσικής ο λόγος, όχι περί δόγματος..
Οι ενίοτε "φευγάτες" συνθέσεις του δεν αναιρούν την αξία της γενικότερης προσφοράς του στη ΒΜ. :wink:

Αναμένουμε!
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας στο θέμα αυτό. Πολύ ενδιαφέρουσες οι ηχογραφήσεις. Μου έκανε εντύπωση οτι ο Βουλγαράκης αναγράφει τις καταβασίες σαν «χρόνος διπλούς» και μετά σημειώνει παρεστιγμένα παντού.
 
Top