[Suggestion] Ζ ωδή των καταβασιών των Χριστουγέννων

giannis m.

Μέλος
Χρονια πολλα και ευτυχισμενο το νεο ετος. Αν και λιγο αργοπορημενα, επισυναπτω την Ζ ωδη των καταβασιων των Χριστουγεννων δικης μου συνθεσης. Σας παρακαλω να ειστε λιγο επιεικεις κυριως οσον αφορα την ορθοφραφια. Δεκτες ειναι ολες οι γνωμες καλες ή κακες.
 

Attachments

  • ζ.JPG
    138.1 KB · Views: 50
Βγάλαμε τα μάτια μας φίλε Γιάννη με το συνημμένο.
Τουλάχιστον εγώ δεν μπόρεσα να το διαβάσω.
Πολύ σκοτεινό.
 
Χρόνια πολλά.
Θα σχολιάσω μόνο τον παρατονισμό που μου βγαίνει στην υμνογραφία.

1. καταφρόνησαντες
2. μέσω της φλόγος

Όταν μελοποιούμε έναν ύμνο, προέχει ο ύμνος, δηλαδή η απόδοση του ύμνου με σωστούς τονισμούς. Επίσης βάζουμε τους δεσπόζοντες φθόγγους (μαρτυρίες) στα σημεία που δεν "κόβει" το νόημα, δηλαδή σε σημεία που ο λόγος έχει κόμμα ή τελεία (καταλήξεις). Κοιτάμε δηλαδή η μουσική να συνοδεύει τον λόγο και όχι το αντίθετο.

Προσπάθησε ξανά...
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Χρόνια πολλά και καλά. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Στο μέλλον αν θέλετε προσέξτε την γενικότερη μελική συμπεριφορά του ήχου (καταλήξεις, ποσοτικές αναβοκαταβάσεις κλπ.). Σκοπός δεν πρέπει να είναι ένα υποκειμενικά όμορφο άκουσμα ενός διατονικού ήχου με βάση τον Πα, αλλά ένας ορθά τονισμένος λόγος μέσα στα πλαίσια και στους κανόνες του πρώτου ήχου καθώς και στο είδος μελοποιίας που εντάσσεται η σύνθεση. Συμβουλή μου θα ήταν μία μελέτη του ειρμολογίου, ώστε να δείτε όχι μόνο τί γράφεται εκεί, αλλά κυρίως γιατί γράφεται έτσι.
 

giannis m.

Μέλος
Σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας και μεσα απο αυτες θα προσπαθησω να γινω καλυτερος
 
Top