[Επείγον] Ζητώ βοήθεια για ψηφιοποίηση βιντεοκασετών-βιντεοταινιών

Τσακιτζής

Παλαιό Μέλος
Απευθυνόμενος στα "ΣΑΪΝΙΑ¨ του FORUM ( όσον αφορά τα ηλεκτρονικά ), θα ήθελα - εάν μπορεί κάποιος να ασχοληθεί μαζί μου - να με βοηθήσει στην εξής εργασία : Έχω αρκετές Βιντεοκασέτες, από διάφορες εκδηλώσεις του "ΧΟΡΟΥ ΤΩΝ ΥΜΝΩΔΩΝ", τον οποίον είχα την τιμή να διευθύνω.Αυτές τις Βιντοεταινίες, θέλω να τις περάσω σε ψηφιακή μορφή, μέσα στον Υπολογιστή μου. Εάν κάποιος γνωρίζει πώς γίνεται αυτή η εργασία, θα τον παρακαλούσα - εάν φυσικά το θέλει κι αυτός - να με οδηγήσει στον τρόπο της μεταφοράς. Επειδή όμως όπως έχω τονίσει κατ'επανάληψη ότι στα ηλεκτρονικά, είμαι ΜΠΟΥΜΠΟΥνας και όπως βλέπετε, διαθέτω ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΟΥ κεφαλαία, θα ήθελα να με οδηγήσει βήμα πρός βήμα στην εκτέλεση. Από εμένα - σαν αντιστάθμισμα - ότι θέλει.
 

Τσακιτζής

Παλαιό Μέλος
Δέν ἔχω δοκιμάσει ἀλλά ρίξε μιά ματιά.
1.Συνδεσμολογία.
http://www.youtube.com/watch?v=Yp-wp4Hx16Y&feature=related
2. Δωρεάν πρόγραμμα ἐγγραφῆς.
http://www.nchsoftware.com/capture/

Αυτά που λένε τα side's που επισημαίνεις, μπορεί να είναι καλά, αλλά η γλώσσα που αναφέρεται σ'αυτά, είναι ...Κινέζικη για μένα.
Δεν γνωρίζω Αγγλικά, Γαλλικά, Κορακίστικα. Τίποτ'άλλο, εκτός από την μητρική μου γλώσσα!!!! Είπαμε τα 2 ΜΠΟΥ !!!!!!!!
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
Η μετατροπή εικόνας από βιντεοκασέτα σε ψηφιακή μορφή, γίνεται είτε μέσω υπολογιστή (όπου είναι απαραίτητη ειδική κάρτα βίντεο και πρόγραμμα μετατροπής), είτε μέσω DVD εγγραφής. Και οι δύο αυτές λύσεις είναι γενικά πολυέξοδες και δύσκολες.

Η πιο απλή λύση, με χαμηλό κόστος, αν δεν μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό βιντεοκασετών είναι ...το βινεοκλαμπ. Υπάρχουν αρκετά, που με σχετικά χαμηλό κόστος (δεν γνωρίζω τρέχουσα τιμή, αλλα παλαιότερα ήταν γύρω στα 5€/βιντεοκασέτα) τις μετατρέπουν σε DVD. Μετά μεταφέρεις το αρχείο στον υπολογιστή με ενα δωρεάν πρόγραμμα σαν το Format Factory, αλλά μπορείς και να ζητήσεις να στο γράψουν κατευθείαν σε μορφή avi ή mpeg, για άμεση αντιγραφή στον υπολογιστή.

Χάρης
 

kxkaragounis

Παλαιό Μέλος
Εγώ προσωπικώς το έλυσα κάνοντας αντιγραφή της ταινίας σε πραγματικό χρόνο από την βιντεοκάμερα στον υπολογιστή μέσω καλωδίου. Αργεί, αλλά γίνεται.
κχκ
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Το Lidl (supermarket) κατά καιρούς προσφέρει κάποια μηχανήματα τα οποία βοηθούν μεταξύ των άλλων και τους ψάλτες, όπως το μηχάνημα ψηφιοποίησης κασετών που είχαμε δει παλιότερα εδώ ή το χειροκίνητο μηχάνημα βιβλιοδεσίας που χρησιμοποιώ και έχω αναφέρει σχετικά εδώ και άλλα πολλά όπως τώρα από αύριο Δευτέρα, έχει αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο κ. Ιωαννίδης

Μετατροπέας Video USB 2.0 Κοστίζει 24.99€

GR_64672_01_b.jpg
GR_64672_03_v.jpg



  • Περιγραφή


  • USB Μετατροπέας Audio / Video
  • Για ψηφιοποίηση αναλογικών λήψεων εικόνας και ήχου
  • Συνδέεται σε συσκευές όπως π.χ. κάμερες έγγραφής, βιντεοκάμερες και άλλες αναλογικές πηγές Video με υπολογιστές
  • Γρήγορος και άνετος χειρισμός για την εύκολη μεταφορά σε ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα
  • Περιλαμβάνονται: 1 USB μετατροπέας Audio / Video, 1 προσαρμογέας σύνδεσης Audio / Video, 1 καλώδιο S, 1 καλώδιο ήχου / εικόνας, 1 καλώδιο σύνδεσης USB, 1 x προσαρμογέας SCART, 1 CD-ROM με οδηγούς και λογισμικό επεξεργασίας βίντεο
  • Προϋποθέσεις συστήματος: Intel® Pentium® 4 1.2 GHz (Intel® Pentium® 4 1.6 GHz ή συνιστούμε υψηλότερο), Microsoft® Windows® XP (SP2), Windows Vista® ή Windows®7


 
Eπικοινώνησε μαζί μου στο τηλ. 2351036769 για να σου πω τι χρειάζεσαι και τι πρέπει να κάνεις.
Έχω μετατρέψει χιλιάδες κασέτες ήχου και εκατοντάδες βιντεοκασέτες.
Γιώργος Παπαδόπουλος, Κατερίνη.
 
Top