Εύκολο κατέβασμα βιβλίων από το Google Books

Gerasimos monaxos

Ο Αγιορείτης κακοφωνίξ
Πολλοί προσπαθούν να κατεβάσουν βιβλία από το Google Books, αλλά απογοητεύονται μόλις δούν την ποιότητα του κατεβασμένου αρχείου.
Με την παρακάτω εφαρμογή (μερικών μόνο ΚΒ), μπορούμε να κατεβάσουμε εύκολα και γρήγορα, οποιοδήποτε "ΔΩΡΕΑΝ" βιβλίο υπάρχει στον server της Google, σε όποια ποιότητα επιθυμούμε εμείς (ακόμα και στην καλύτερη) :love:
Η εφαρμογή είναι portable (δεν χρειάζεται εγκατάσταση). Την αποσυμπιέζουμε στον φάκελο της αρεσκείας μας (ή σε ένα USB φλασάκι - γιά να μπορούμε να το έχουμε ανα πάσα στιγμή μαζί μας) και τρέχουμε το "gbooks.exe".

Στο παράθυρο της εφαρμογής, ρυθμίζουμε το τι αρχείο θέλουμε να πάρουμε (φωτό ή pdf), την ποιότητα που επιθυμούμε (όσο καλύτερη ποιότητα, τόσο μεγαλύτερο το μέγεθος του αρχείου που παίρνουμε), καθώς και τον φάκελο αποθήκευσης.
Το όνομα που δίνει η εφαρμογή, στο εκάστοτε αρχείο, είναι στην ουσία ο κωδικός του βιβλίου. Π.χ. στο λινκ αυτό https://books.google.nl/books?id=UxPPwjH_sjIC&printsec=frontcover&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false ο κωδικός του βιβλίου είναι αυτός UxPPwjH_sjIC (ο κωδικός του κάθε βιβλίου είναι, ότι υπάρχει μετά το = και μέχρι το &) και με αυτό το όνομα θα ψάξουμε το pdf στον φάκελο που του υποδείξαμε.

Παρατηρήσεις/υποδείξεις/σχόλια

1) Η εφαρμογή αργεί λίγο γιά να ξεκινήσει (πρώτα εκτελεί την σύνδεση στο διαδίκτυο, στο background, και μετά ανοίγει το παραθυρο της εφαρμογής). Αν λοιπόν δεν βρεί σύνδεση, πιθανόν θα λάβουμε μνμ λάθους, πρίν δούμε το παράθυρο της εφαρμογής, στην οθόνη μας.
2) Η εφαρμογή απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο. Ενδεχομένως να χρειαστεί σε κάποιους να δώσουν, χειροκίνητα, δικαιώματα στο firewall.
3) Εάν η εφαρμογή δεν τρέχει σε κάποιους, ας ελέγξουν αν έχουν εγκατεστημένο το Net.Framework 4+up (η τελευταία έκδοση 4.8 του Net.Framework, περιέχει όλες τις υπόλοιπες, από την 4 και πάνω) ή αν υπάρχουν τα κατάλληλα δικαιώματα στο firewall.
4) Ο χρόνος κατεβάσματος του κάθε βιβλίου, είναι ανάλογος με την ταχύτητα σύνδεσης, την ταχύτητα του δίσκου μας (αφού πρώτα κατεβαίνουν στον temp φάκελο οι εικόνες και μετά γίνονται convert) και την ταχύτητα του υπολογιστή μας (ταχύτητα επεξεργαστή και μνήμης). Αυτό σημαίνει, ότι γιά μεγάλα βιβλία, πιθανόν να νιώσετε ότι το πρόγραμμα "κόλλησε/πάγωσε". Απλώς, απαιτεί την υπομονή σας ;):p
5) Γιά μεγάλου μεγέθους βιβλία, μην ξεχάσετε να τσεκάρετε αν εχετε επαρκή χώρο στον δίσκο (γιά ένα "τελικής μορφής" βιβλίο 100ΜΒ, απαιτούνται στον δίσκο περίπου 220ΜΒ, γιά τον λόγο που προανέφερα....... :rolleyes: πρώτα κατεβαίνει στον φάκελο temp σαν εικόνες και μετά γίνεται το convert).
6) Όπως όλοι οι downloaders, έτσι και αυτός, δεν χρησιμοποιεί την "κυρίως πόρτα" γιά να κατεβάσει τα βιβλία, αλλά χρησιμοποιεί πλάγιους δρόμους (μέσω ειδικών αλγορίθμων). Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται κάποια αντιβιοτικά, να το θεωρήσουν επικίνδυνο και να το αποκλείσουν. Ο συναγερμός είναι ψεύτικος. Ωστόσο, η χρήση της εφαρμογής, γίνεται με δική σας ευθύνη.

Υ.Σ. Η εφαρμογή που ανέβασα είναι portable (δεν απαιτείται εγκατάσταση) και φυσικά είναι γιά Windows μόνο. Γιά όποιον επιθυμεί εγκαταστάσιμη μορφή (ή αναζητά εγκαταστάσιμη εφαρμογή γιά έτερο λειτουργικό σύστημα) ας κοιτάξει ΕΔΩ.

Καλά κατεβάσματα.... :D:geek: (αλλά μην το παρακάνετε.... με μέτρο ;):p:cool: )
 

Attachments

  • Google Books Downloader_2.7_Portable.zip
    467.4 KB · Views: 88
Top