Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι)

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Last edited:

dimitris

Παλαιό Μέλος
Κάπου είχε ακούσει ένας συμψάλτης την λέξη τρίγοργο. Λέγαμε να πούμε τον κανόνα διαβαστά γιατί δεν προλαβαίναμε. - Οχι να τον ψάλλουμε τρίγορα, μου λέει.

Ἀλλη φορά έξω από το Ναό. Πως πάει καλά; - Τρίκαλα, απαντάει.
 

ΠΜΧ

...
Μια μέρα, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ενώ ο ιερέας πήγαινε να μοιράσει το αντίδωρο, πετάχτηκε μια κυρία:
- Παπούλη, να διαβάσουμε τα κόλλυβα!
- Θέλετε τώρα; Ρώτησε αυτός.
- Ναι ναι.

Πήγε λοιπόν ξανά στο ιερό ψάχνοντας την ακολουθία, χαρτιά ή ό,τι άλλο χρειαζόταν.

Κι εγώ με φίλους που ήμασταν στο αναλόγιο, ξεκινήσαμε:
Ψάλαμε απολυτίκιο.
Δόξα.
Ψάλαμε κοντάκιο.

Και στο και νυν βγαίνει ο ιερέας:
- Μετά πνευμάτων δικαίων......
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
παπάς σε απόλυση σαν σήμερα..: "...του αγίου μάρτυρος Φανουρίου και της μητρός αυτού Ανθούσας .."
αμέσως μετά ο ψάλτης στο αντίδωρο: πάτερ την μάνα του αγίου Φανουρίου ούτε ο ίδιος ο άγιος δεν την βρήκε, εσείς που την ανακαλύψατε;
[υπάρχει αγία Ανθούσα σήμερα αλλά δεν έχει σχέση με τον άγιο Φανούριο, μάλλον μπερδεύτηκε με τον Άγιο Ελευθέριο που η μάνα του λέγεται Ανθία ]
Βοήθεια μας ο άγιος, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Και εγώ το έζησα. Μόνο που ο ιερέας την μνημόνευσε ως Αγία Ανθή (μητέρα του Αγ. Φανουρίου).

ΥΓ. Όχι στον ναό που διακονώ.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Παίδες, κι εγώ το έζησα στην ενορία μου (Αγ. Φανουρίου και Τ. Προδρόμου Θεσ/νίκης), μάλιστα από χείλη αρχιερατικά: «και της μητρός αυτού Ανθίας». Νομίζω ότι συμπεριελήφθη και στο κήρυγμα. Το ωραίο είναι ότι η παράδοση θέλει τη μητέρα του Αγίου πολύ αμαρτωλή, ώστε οι φανουρόπιττες να γίνονται για συγχώριο της... Ταιριάζουν μάλιστα στο πρόσωπό της και τη γνωστή ιστορία με το κρεμμυδάκι, τη μόνη καλή πράξη που έκανε και με το οποίο την τράβηξε ο άγγελός της απ' την κόλαση... (Αλήθεια, πώς προκύπτουν τόσες παραδόσεις όταν το μόνο που βρέθηκε για τον Άγιο μια εικόνα με το όνομά του και την ιστόρηση του μαρτυρίου του);
 

ΠΜΧ

...
Σε αγρυπνία, σε μικρό χωριό της Αχαΐας (δεν λέω περισσότερα για ευνόητους λόγους), βγαίνει ο ιερέας μετά το "Δι' ευχών" και λέει:

- Επειδή σε κάποιους από σας δεν άρεσε το γαλάζιο χρώμα (που, λογικά, βάψανε κάποια τμήματα της εκκλησίας), ο σημερινός δίσκος που βγάλαμε, θα είναι για να αγοράσουμε άλλο χρώμα να βάψουμε. Ο τενεκές κάνει 90 ευρώ, και τα λεφτά από τον δίσκο είναι 94 ευρώ. Άρα θα πάνε όλα εκεί. Και μην ακούσω κανέναν σας να λέει ότι τα λεφτά τα παίρνει ο παπάς, γιατί θα του σπάσω τα παΐδια!
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Ένσταση Γιάννη Μπουλμπουτζή. Σύμφωνα με την γνωστή ιστορία με το κρεμμυδάκι, ΔΕΝ μπόρεσε να την τραβήξει ο άγγελος έξω διότι καθώς την τράβαγε πιάστηκαν και άλλοι από τα πόδια της να σωθούν, αυτή τους κλώτσαγε ως εγωϊστρια κτλ που ήταν να μη σωθούν αυτοί και το κρεμμυδάκι έσπασε από τον εγωϊσμό της.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ένσταση Γιάννη Μπουλμπουτζή. Σύμφωνα με την γνωστή ιστορία με το κρεμμυδάκι, ΔΕΝ μπόρεσε να την τραβήξει ο άγγελος έξω διότι καθώς την τράβαγε πιάστηκαν και άλλοι από τα πόδια της να σωθούν, αυτή τους κλώτσαγε ως εγωϊστρια κτλ που ήταν να μη σωθούν αυτοί και το κρεμμυδάκι έσπασε από τον εγωϊσμό της.
Σωστά, αυτή η ιστορία! Έχω να τη δώ ή να την ακούσω καμιά 15ετία...
 

ΠΜΧ

...
Εντάξει, μερικές φορές τα λόγια είναι πολύ φτωχά...

Νέα σειρά με αυτοκόλλητα στο Viber

Θα με συγχωρέσει ο αγαπητός κύριος (ή κυρία) που έφτιαξε τα αυτοκόλλητα αυτά στο Viber, για την έκφρασή μου, που είναι ίσως αδίκως σκληρή, αλλά θαρρώ ότι κάπου ξεφεύγουμε... Νομίζω ότι το μέτρο έγινε χιλιόμετρο...

Η πρόθεση μπορεί να είναι αγία! Αλλά δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο η πράξη. Τέλος πάντων, ποιός ξέρει;;;
 
Last edited:
Στη σημερινή Εορτή των Εισοδίων, ψάλλει ο μαθητευόμενος βοηθός μου (στο Κάθισμα μετά τον Πολυέλεο): "ὁ Βατραχίου υἱός"... Άντε να συνεχίσεις μετά.
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Όταν ο αρχιερέας δίνει ευλογία στον εαυτό του για να ξεκινήσει εκείνος τους αίνους (στο 19.40). Το απήχημα, καθαυτό, το αφήνω ασχολίαστο.

https://orthodoxia.info/news/live-θεία-λειτουργία-της-κυριακής-βαϊων/
Ποιος είναι ο δεξιός ψάλτης? Μου θυμίζει αρκετά ένα τραγουδιστή, τον Ζαχαρία Καρουνη... μήπως είναι ο ίδιος?

Υ.Γ. Πάντως, κρίνοντας και απο αλλα βιντεο, εχετε ωραιους βοηθους εσεις οι των Αθηνων Πρωτοψαλται... ;)
 
Top