Ευτράπελα (αστείες καταστάσεις στο ψαλτήρι)

Βεροιεύς

Παλαιό Μέλος
Χθεσινό,το απόγευμα στην ανάγνωση της Δοξολογίας από τον βοηθό:
...Σοὶ πρέπει αἶνος, Σοὶ πρέπει ὕνος :oops:...
Στη λέξη «ύμνος» εξαφανίστηκε το γράμμα "μ" με αποτέλεσμα να έχουμε το άκουσμα οίνος(ύνος) :confused: = «...Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου...»
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
(από την ακολουθία του Ακαθίστου, Τετάρτη Εσπέρας)
Φτάνοντας στο τροπάριο "...κόχλος η τον θείον μαργαρίτην..."
Ρωτάω ένα παιδί του αναλογίου (τέλη δημοτικού/αρχές γυμνασίου, εκεί κοντά). "Τι είναι ο κόχλος";
"Ε....κόχλος είναι που κοχλάζει το αυγό"
Μου ήρθε ο συνειρμός "Θεοτόκε συ ει το μπρίκι, και ο Κύριος το αυγό".
Αφού έκανα που έκανα επίδειξη γνώσεων στο παιδάκι (κόχλος κοχύλι, που έχει μέσα τον Χριστό που είναι το μαργαριτάρι), σας παρακαλώ αν θέλετε να μου κάνετε και εσείς επίδειξη γνώσεων. Τα στρείδια έχουν μαργαριτάρι μέσα, όχι τα κοχύλια έτσι δεν είναι; Κάπου δεν μου κάθεται καλά η εξήγηση που έδωσα.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Αφού έκανα που έκανα επίδειξη γνώσεων στο παιδάκι (κόχλος κοχύλι, που έχει μέσα τον Χριστό που είναι το μαργαριτάρι), σας παρακαλώ αν θέλετε να μου κάνετε και εσείς επίδειξη γνώσεων. Τα στρείδια έχουν μαργαριτάρι μέσα, όχι τα κοχύλια έτσι δεν είναι; Κάπου δεν μου κάθεται καλά η εξήγηση που έδωσα.
Πρόσφατο...
10 λέξεις από τον Κανόνα του Ακαθίστου Ύμνου.
;)
 

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Χθεσινό....
Είχαμε μνημόσυνο... Μπαίνουμε στα Ευλογητάρια... Ξεκινάω το Ανάπαυσον ο Θεός...
Μόλις φτάνω στο ''και οι δίκαιοι εκλάμψουσιν ως φωστήρες,'' αντί να πω ''τον κεκοιμημένον δούλον σου''... κολλάει η γλώσσα μου και λέω ''τον κεκοιμημημένον δούλον σου''!.... :giggle::D
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Κρεοπωλείον "Η αδιάκοπη παράδοσις της βυζαντινής λεγόμενης εκκλησιαστικής μουσικής".
Η αλλιώς "Να σου πω....αφού δεν μας έκαναν άρχοντες του πατριαρχικού ναού, έίσαι να μεταναστεύσουμε στην Ελλάδα και να αλλάξουμε καριέρα; "
(Παρακαλώ γελάστέ, γίά νά βγάλω τη φώτο οδηγώντας κινδύνεψα όσο και να πεις)
 

Attachments

  • 20220421_103909.jpg
    20220421_103909.jpg
    4.3 MB · Views: 189

arskand

Επί Πτυχίω
Ανέκδοτο:
Ο κυρ Κώστας δεξής ψάλτης για χρόνια είχε ένα γιο τον Σωτηράκη. Ο αντίστοιχος λαμπαδάριος ο κυρ-Γιώργης είχε γιο τον Διονυσάκη. Έτυχε μια Κυριακή να λείψει ο κυρ Κώστας και τον αναπλήρωσε στο δεξί ο κυρ- Γιώργης. Στο σημείο του μεγαλυναρίου των καταβασιών , ο ιερέας ξεκινά : "Τη Θεοτόκω και μητέρα του Φωτός... κλπ" και με την σειρά του ψάλτης : "Μεγαλύνει ἡ ψυχή μου τὸν Κύριον καὶ ἠγαλλίασε τὸ πνεῦμά μου ἐπὶ τῷ Θεῷ τῷ Διονύσι μου"... ο Παπάς διακόπτει : "ΣΤΟΠ ΣΤΟΠ ζουρλάθηκες Γιωργή ; Τι λές;"
Ο ψάλτης : "Εεε.. μας έπρηξε ο δεξής κάθε Κυριακή με το Σωτήρη του , μια φορά είπα κι εγώ το Διονύση μου και το κάνεις θέμα παπά;"
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Μια γιαγιά προχθές μου κάνει νόημα "να σου πω" την ώρα του "και τη ζωοποιω...". Της κάνω νόημα όπως θα έκανες αν είχες 10 τσάντες σούπερ μάρκετ στα χέρια και σου λέει ο άλλος "δέσε μου τα κορδόνια σε παρακαλώ". Ένας βοηθός τη ρωτάει τι συμβαίνει. Κάνω νόημα "τι ήθελε", ανοίγει το εγκόλπιο ο βοηθός και μου δείχνει τις ευχές προ της μεταλήψεως.
Επειδή δεν είχε φύγει από εκεί τη ρωτάω την.ώρα της μεγάλης εισόδου τι θέλετε, απάντηση:
"Θέλω να ψάλλετε το "εν ταις λαμπρότησι των αγίων σου"την ώρα της Θείας Μετάληψης γιατί έτσι κάνουν στην ενορία μου όπου πηγαίνω συνήθως".

Μάλιστα......

Της είπα ότι αυτό είναι ευθύνη του αριστερού, πηγαίνετε να το ζητήσετε από αυτόν. Είχε αντίρρηση. "Όχι, γιατί στην ενορία μου το λέει ο δεξιός."

Της είπα ότι κάνουν λάθος και ευτυχώς δεν επέμεινε περισσότερο.
 

SabNikAn

Σάββας Ν. Νέο μέλος
Ένας συνάδελφος μου, νυν Λαμπαδάριος, μου εξιστόρησε ένα γεγονός που του συνέβη πριν πολλά χρόνια, όταν ήταν ο ίδιος δεξιός. Ήταν ένας κύριος, ηλικιωμένος, ο οποίος καθόταν πίσω από το αναλόγιο. Τελειώνει η Θεία Λειτουργία και πιάνει το συνάδελφο και το ρωτάει. Βρε κυρ(τάδε) έχω μια απορία και θέλω να μου τη λύσεις. Γιατί σε αυτό το σημείο("Καὶ ὧν ἕκαστος κατὰ διάνοιαν ἔχει, καὶ πάντων καὶ πασῶν.") ο ιερέας λέει και πάντων και.. ΠΑΣΟΚ! Από αυτό που άκουγε καταλάβαινε ότι έπρεπε να μνημονεύεται η υπάρχουσα κυβέρνηση. Τελικά ο συνάδελφος μου, του εξήγησε τι πραγματικά λέει ο ιερεύς και τι απαντάει ο ιεροψάλτης και του έλυσε την απορία.
 
Top