Είχα βρεί προ χρόνων σε προσφορές βιβλιοπωλείου το "Πώς να ξετουρκέψουμε τη γλώσσα μας" (ή κάπως έτσι). Είχε πολλή πλάκα, διότι προσπαθούσε ο συγγραφεύς να βρεί ελληνικές λέξεις για τον μπακλαβά, το καταΐφι κλπ. (σαν τα καθαρευουσιάνικα: αλευροκολώνες, κρεατοσφαιρίδια, χλωροσφαιρίδια κλπ, αλλά αυτός νομίζω στην δημοτική). Το έχω δανείσει σε ένα φίλο εδώ και κάτι χρόνια. Αν του το ζητήσω (και το έχει ακόμα βέβαια!!), μπορεί να γράψω κατιτίς απ' αυτό. Για να καθαρίσουμε επι τέλους
Περί των τουρκικών λημμάτων στη γλώσσα μας και την σχέση τους με την μαγειρική κά, βλ. το ιδιόμορφο και ωραίο βιβλίο του Λάμπρου Καμπερίδη 'Το νάϊ το γλυκύ, το πράον' (είναι ένας παπαδιαμαντικός 'κέντρων', υπό μία έννοια).