Εσπερινός των Αγ. Αποστόλων στον Άγ. Πέτρο των Δομινικανών

Αγαπητοί πατέρες, φίλοι και συνάδελφοι.

Την προσεχή Τρίτη 29/06, παραμονή της εορτής των Αγ. Αποστόλων, ο Χορός Ψαλτών "Οι Κρήτες Μαΐστορες", υπό την χοραρχία του Δασκάλου μας κ. Αντωνίου Πλαΐτη, θα ψάλλει στον Εσπερινό της εορτής που θα τελεστεί στις 19:00 μ.μ. στον προσφάτως αναστηλωθέντα Ναό - μνημείο του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών, κατόπιν προσκλήσεως του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου, ενορία στην οποία και υπάγεται ο εν λόγω Ναός.

Ο Ναός του Αγ. Πέτρου, ένα από τα ελάχιστα μνημεία της Βενετοκρατίας που έχουν διασωθεί στο Ηράκλειο, ήταν καθολικό της Μονής των Δομινικανών και βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο, εντός της παλιάς πόλης. Αναστηλώθηκε πρόσφατα και τώρα θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, αρχής γενομένης με τις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 29 και 30 Ιουνίου, εορτές των Πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου και των Αγ. Αποστόλων αντίστοιχα.

Στον Εσπερινό των Αγ. Αποστόλων, που θα τελεστεί παρουσία των τοπικών αρχών, θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού, κ. Ευγένιος.
 
Last edited:

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Τον ναό αυτό τον βλέπω εξωτερικά οσάκις είμαι στο Ηράκλειο διότι μένω σε ξενοδοχείο πολύ κοντά (μην κάνω και διαφήμιση! :D)

Καλή πανήγυρη!
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Να συμπληρωσω οτι ο Ναος εχει εκταση περιπου 1500 τετραγωνικα μετρα (μαλλον περισοτερα) .
Στον εσπερινο της 28ης θα ψαλλει η Βυζαντινη Χορωδια του Δημου Ηρακλειου με χοραρχη τον πρωτοψαλτη και καθηγητη της Β.Μ. Μανωλη Σουργιαδακη .
 

kyrkakav

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ
Και νυν "Τις μη μακαρισει σε" απο τον εσπερινο
(Μπαμπη οντως καποιοι ειχαν πιασει "ψιλη κουβεντα" και χαλασαν την ηχογραφηση. Θα δουμε μηπως το video ειναι καλυτερο)

Κ.Κ.
 

Attachments

  • Τις μη μακαρισει σε.mp3
    3 MB · Views: 52

kyrkakav

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ
Στιγμιότυπα από τον Εσπερινό των Αγ. Αποστόλων (29/6/2010), που τελέστηκε στον αναστηλωθέντα Ναό-μνημείο του Αγίου Πέτρου των Δομινικανών.

http://www.youtube.com/watch?v=yO_FzEw7hPU

http://www.youtube.com/watch?v=aEHH79Ivi4Y

Ευχαριστίες προς την ενορία του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Λιμένος Ηρακλείου, στην οποία υπάγεται ο παραπάνω Ναός, για την ευγενική παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού.

K.K
 
Top