Εσπερινός Πεντηκοστής στην Ι.Μ.Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων Χανίων

#1
Σας μεταφέρω κομμάτια απο τον πανηγυρικό εσπερινό της Μονής. Ο γέρο Δανιήλ με τον π.Δαμασκηνό έψαλλαν στον Δεξιό χορό.
 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3
Ευχαριστούμε θερμα! Γνωρίζετε μήπως ποια χρονιά έγινε η ακολουθία που ανεβάσατε;
 
#4
Ζητώ συγγνώμη δεν το ανέφερα, προκειται για το φετινό πανηγύρη.Μόλις ολοκληρώσω την επεξεργασία της εγγραφής θα ανεβάσω και άλλα κομμάτια.
 
Last edited:
#5
Επισυνάπτω και τα ανοιξαντάρια, τα οποία εψαλλαν οι πατέρες σχεδόν απο στήθους διότι τους δώσαν απο την Μονή ενα κείμενο με ανοιξαντάρια σε εκτέλεση Στανίτσα κατι που δεν άρεσε στον γέρο Δανιήλ.Στον αριστερό χορό εψαλλε ενας πατέρας απο το Όρος για τον οποίο δεν μπόρεσα να μάθω περισσότερα στοιχεία, εάν κάποιος αγαπητός φίλος αναγνωρίζει την φωνή ας το αναφέρει.Ο γέρο Δανιήλ είχε έρθει με άλλους έξι(6) πατέρες συνοδεύοντας ένα πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας, το οποίο θα μείνει στην Μονή ως αφιέρωμα ενός πιστού.Την αγιογράφηση της εικόνος έκανε ο γέρο Δανιήλ.
 

Attachments

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#6
[Σημείωμα συντονιστή] Μετέφερα την υποσυζήτηση για την ηχογράφηση αυτή σε νέο θέμα και έκανα νέα υποενότητα για τον π. Δανιήλ με σκοπό να χωρίσουμε το υπάρχον μεγάλο θέμα σε υποθέματα στη νέα ενότητα για ευκολότερη αναζήτηση.
 
#8
Ακούστε δύο πολύ μελωδικές εκτελέσεις του π.Δαμασκηνού αρχικά με το Κυριε ελέησον Φιλανθίδη και έπειτα με Παράσχου Κύριε στα πληρωτικά σε ήχο Βαρύ.
 

Attachments

#9
Τελευταία ευλογία απο τον εσπερινό παραθέτω το 1ο ιδιομέλο της λιτής, απο την αρτοκλασία σύντομο Θεοτόκε παρθένε σε πλ.Α και πλούσιοι επτώχευσαν σε Βαρύ και το 1ο στιχηρό των αποστίχων Φιλανθίδη σε πλ.β.
 

Attachments

panosdohi

Παναγιώτης Παρασκευόπουλος
#10
Στον αριστερό χορό εψαλλε ενας πατέρας απο το Όρος για τον οποίο δεν μπόρεσα να μάθω περισσότερα στοιχεία, εάν κάποιος αγαπητός φίλος αναγνωρίζει την φωνή ας το αναφέρει.
Χωρίς να είμαι σίγουρος, αυτός που ψάλλει αριστερά νομίζω ότι είναι ο π. Ιωσήφ από το κελί του Αγίου Μηνά από τη Βίγλα του Αγίου Όρους.
 
Top