Εσπερινός, Όρθρος και Θεία Λειτουργία των καθημερινών (κείμενα - τυπικό)

Ανεβάζω ενωμένα τα αρχεία του Εσπερινού και του Όρθρου, συμπληρωμένης όμως τώρα και της Θείας Λειτουργίας. Έτσι θα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο βιβλίο για κάθε ημέρα και ήχο. Το μόνο που θα χρειάζεται πλέον στο αναλόγιο θα είναι το μηναίο. Θα ανέβουν όλες οι ημέρες (εκτός Κυριακής).
Έχετε κάνει πολύ καλή και χρονοβόρα εργασία. Σας ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σας.
 
Έκοψα και έραψα τα αρχεία pdf για να δημιουργηθεί η νέα σειρά που ζητάτε.
Το μόνο μειονέκτημα είναι οι αριθμοί των σελίδων, όπου η σειρά τους δέχεται επανάληψη λόγω της συρραφής.
Ζητώ την υπομονή σας. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος τώρα. Θα το κάνω στο άμεσο μέλλον.
Νεοκλή, το μέγεθος της γραμματοσειράς "βολεύει" ώστε κάθε ομάδα τροπαρίων να είναι σε μία σελίδα. Παράδειγμα, η κάθε ωδή είναι σε μία σελίδα ώστε να μπορείς να επισυνάψεις και τον κανόνα του μηναίου. Οι δοξολογίες, οι τιμιωτέρες, τα πασαπνοάρια, τα απόστιχα, αρχίζουν πάντα από μία νέα σελίδα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται το μάτι να "τρέχει" σε μία αράδα από γραμμές.
Εάν αλλάξω το μέγεθος, θα χαλάσει η σελιδοποίηση. Εάν κάνω νέα σελιδοποίηση (κάτι που θέλει χρόνο!), οι τόμοι θα γίνουν με πολλές σελίδες.
Φαντάσου εάν προσθέσω και τις υπόλοιπες ωδές τι έχει να γίνει!
Για να γίνει αυτή η εργασία, χρειάστηκαν ειλικρινά πολλές ώρες και ημέρες αφοσίωσης. Όχι μόνο για το στήσιμο, αλλά περισσότερο, έπρεπε να τσεκάρω τα τροπάρια από τα αρχεία του π. Leo για τα λάθη τους (και σας πληροφορώ ήταν πολλά) από τo βιβλίο της Παρακλητικής (Αποστολική Διακονία, Γ΄ 2008).
Σκοπός της εργασίας είναι να διευκολύνει όλους αυτούς που κοπιάζουν στο αναλόγιο τις καθημερινές, χωρίς όμως να λείπουν και οι κανόνες του τυπικού. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύω, μαθαίνουμε την σωστή τάξη των ακολουθιών, χωρίς να χάνουμε χρόνο να γυρνάμε σε 2 ή 3 ή 4 βιβλία συγχρόνως.
Επειδή όμως ουδείς αλάνθαστος, παρακαλώ, εάν βρείτε κάποιο λάθος, να με ενημερώσετε.
Κύριε Καραγιαννάκη ίσως το ευχαριστώ να είναι λίγο για το έργο σας και την προσφορά σας. Εύχομαι τον κόπο σας και τις ατελείωτες ώρες εργασίας σας για να προσφέρετε σε όλους εμάς ο Θεός να σας τις ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο .
Επιτρέψτε μου εδώ να ευχαριστήσω από καρδιάς και όλους τους υπόλοιπους του forum που ανιδιοτελώς , με κατανόηση και πολύ αγάπη προσφέρουν καθημερινά σε όλους και ιδίως σε εμάς τους αρχάριους που τώρα ξεκινάμε το όμορφο αυτό ταξίδι στον κόσμο της βυζαντινής και της ψαλτικής.
Ένα τεράστιο μπράβο στους συντονιστές που κρατούν το forum σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο.
Σας σφίγγω το χέρι κύριε Καραγιαννάκη και σας ευχαριστω ξανά.
 
Με τη χάρη του Θεού, έχω τελειώσει τη νέα "έκδοση" μετά από 8 χρόνια.

Νέα Οκτώηχος των καθημερινών - Εσπερινός, Όρθρος και Θεία λειτουργία (πλήρης)

Έχουν γραφτεί όλα τα της παρακλητικής, όλα τα του εγκολπίου, όλα τα του ιερέως (εκφωνήσεις σε σύντμηση) και όλες οι τυπικές διατάξεις.

Με μαύρη γραμματοσειρά έχουν γραφτεί όλα τα του αναγνώστου,
Με μαύρη γραμματοσειρά και κόκκινα αρχιγράμματα τα των ψαλτών
Με μπλε τα του ιερέως
Με πράσινα οι τυπικές διατάξεις

Οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι εξής:
Παρακλητική Α.Δ. (Ε΄ 2019), για την διόρθωση των κειμένων
Εγκόλπιον Αναγνώστου και Ψάλτου Α.Δ. (ΙΒ΄ 2020)
Ελληνικά Λειτουργικά Κείμενα (https://glt.goarch.org/)
Τάξις των Ιερών Ακολουθιών του Σαββάτου (1983 Μπεκατώρου)
Γενικαί Τυπικαί Διατάξεις (Δίπτυχα Α.Δ.)

Είναι για εκτύπωση σε Α4. Δεν κατάφερα να το κάνω για τάμπλετ, επειδή δεν θα ήταν εφικτή η σελιδοποίηση, η οποία είναι μία από τις ευκολίες που προσφέρει αυτή η εργασία.

Να ευχαριστήσω θερμά τους π. Μάξιμο - Μανόλη θεοδωράκη - Ελένη Ντόβα - Γεώργιο Μπεκρή - Παναγιώτη Φιλίππου - Γκουρνέλο Ανδρέα για τις επισημάνσεις/διορθώσεις τους.

Θα τα βρείτε για "κατέβασμα" στην ιστοσελίδα "Χορός Αγγελικός" δωρεάν.
https://www.chorosaggelikos.com/akolouthies

Επειδή όμως ουδείς αλάνθαστος, εάν κάποιος βρει κάποιο "άτοπο" θα τον παρακαλούσα να μου το επισημάνει με ΠΜ ώστε να το διορθώσω.
 
Last edited:

Χ. Μπατζέλας

Νέο μέλος
Αγαπητέ Γιώργο,

πραγματικά το θεάρεστο αυτό έργο σου είναι πολύτιμο για κάθε αναλόγιο. Ο κόπος σου ήταν σίγουρα τεράστιος! Με ένα κλικ μας προσφέρεις τόσα! Ο Θεός να χαρίζει υγεία και πολλά χαρίσματα σ' εσένα και την οικογένειά σου!
 
Top