Ερώτηση περί ταχύτητας ηχογράφησης Δοξολογίας Ιακώβου πλ. δ'

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Επειδή προτίθεμαι να ξεκινήσω σειρά αναρτήσεων στο youtube με αργές Δοξολογίες κατ' εκτέλεσιν Κωνσταντίνου Πρίγγου, προβληματίστηκα για τη συγκεκριμένη ηχογράφηση. Προέρχεται από την Κυριακή 3-8-1957 στο Βόλο. Στο αρχείο Χναράκη που μου είχε στείλει ο αείμνηστος κυρ-Βαγγέλης, και είχαμε αναρτήσει κι εδώ, ο ήχος είναι στην πιο αργή ταχύτητα, με πιο χαμηλή βάση στη Δοξολογία. Στην κασέτα που ψηφιοποίησα και επίσης ανήρτησα στο παρελθόν, οι στροφές ήταν πιο ανεβασμένες, και βάσει εκείνων προσήρμοσα τον πολύ καλύτερο ήχο του αρχείου Χναράκη στο δεύτερο επισυναπτόμενο αρχείο. Ποιο σας φαίνεται πιο φυσικό ώστε να το προτιμήσω στην ανάρτηση; Εγώ νομίζω το ταχύτερο, καθώς ο Πρίγγος ήταν τενόρος. Ίσως να χρησιμεύσει επί τούτου ως πληροφορία η τονικότητα των καμπανών.
 

Attachments

  • Πρίγγος - Δοξολογία πλ. δ' low.mp3
    14.8 MB · Views: 68
  • Πρίγγος - Δοξολογία πλ. δ' high.mp3
    13.9 MB · Views: 63

GIATAS

Μέλος
Συμφωνώ! Το ταχύτερο πιστεύω ειναι πιο φυσιολογικό! Αν συγκρίνουμε γενικώς με λοιπές ηχογραφήσεις του Πρίγγου από αργές δοξολογίες, ακόμη και στις αργές καταβασίες φαίνεται αυτό! Νομιζω ποτε δεν χρησιμοποιούσε πολυ αργό χρόνο στις αργές δοξολογίες!!
 

ilias789

Μέλος
Οι καμπάνες που ακούγονται είναι σε slow motion λες και χτυπάει πένθιμα...Πρέπει να κοιτάξεις το ρυθμό πάλι..Επίσης οι βάσεις που έπαιρνε ο Πρίγγος την δοξολογία αν παίξεις με αυτά τα στοιχεία με το Virtual dj θα κουρδίσεις αυτό το ηχητικό για τα καλά...
 
Last edited:
Top