[Ερώτηση] Περί των πανελλαδικών εξετάσεων του ΠΑ.ΜΑΚ.

Χριστός Ανέστη!

Για την εισαγωγή στο τμημα μουσικής επιστήμης του ΠΑ.ΜΑΚ., και ειδικότερα στην κατεύθυνση της Βυζαντινής Μουσικής, απαιτείται πέραν της γραπτής εξέτασης και του μαθήματος της Έκφρασης-Έκθεσης μια επιπλέον "δοκιμασία", αυτή της εκτέλεσης 2 τον αριθμό "κομματιών" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από τα οποία οι εξεταστές επιλέγουν το 1. Η όλη διαδικασία πρέπε να διαρκεί απο 2-6'. Δεν αναφέρει παρ'όλ'αυτά το επίπεδο, και το είδος των επιλογών που πρέπει να ετοιμάσει ο εξεταζόμενος, και ζητώ τη γνώμη ή τη γνωση κάποιου ειδικού ή γνώστη. Π.χ. κάποια απλά και σύντομα χερουβικά του Πέτρου θα ήταν αρκετά;

Ενδεικτικά επισυνάπτω την νέα τάξη που ισχύει για τις ειδικές μουσικές πανελλαδικές εξετάσεις σε μορφή pdf από την ιστοσελίδα "alfavita.gr".

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχωρέστε με αν δεν είμαι επαρκώς ενημερωμένος.
 

Attachments

  • Εγκύκλιος_για_Νέα_διαδικασία_εισαγωγής_φοιτητών_σε_Τµήµατα_Μουσικών_Σπουδών.pdf
    264.4 KB · Views: 19
Last edited:

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
Χριστός ανέστη!
Παρόλο που δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά (μια και το Μουσικό Σχολείο στο οποίο υπηρετώ δεν έχει ακόμα Γ΄ Λυκείου), επισυνάπτω 5 σελίδες από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών των Μουσικών Σχολείων, οι οποίες αφορούν τη Γ΄ Λυκείου. Σε αυτές αναγράφονται κάποια συγκεκριμένα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής που προφανώς θα μπορούσε να ψάλλει ένας υποψήφιος.
Επίσης περιγράφεται το επίπεδο των γνώσεων που πρέπει (θεωρητικά τουλάχιστον) να έχει ένας απόφοιτος Γ΄ Λυκείου Μουσικού Σχολείου.
Βεβαίως άλλο το Μουσικό Σχολείο και άλλο η γενική εκπαίδευση σε ότι αφορά τη Μουσική Παιδεία, αλλά παρά ταύτα είναι μια ένδειξη.
Άλλωστε θεωρώ ότι η πλειοψηφία των φοιτητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών προέρχεται από τα Μουσικά Σχολεία.
Η Υπουργική Απόφαση των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών των Μουσικών Σχολείων είναι: 203617/Δ2 ΦΕΚ τ.Β΄ 2858/28-12-2015 και μπορεί όποιος θέλει να τη βρει εδώ: https://www.minedu.gov.gr/dimofili/17122-31-12-15
Προσωπικά θεωρώ τα Χερουβικά του Πέτρου της εβδομάδος, καλή επιλογή.
Καλή επιτυχία.
 

Attachments

  • Γ΄ Λυκείου Υ.Α. 203617.pdf
    166.6 KB · Views: 21
Top