I Ioan. Member Aug 16, 2022 #1 Γειά σας! Μπορεί κανείς να με βοηθήσει μ'αυτό το κείμενο; με συγχωρείτε που δεν ξέρω ούτε σε τι ήχος είναι γραμμένος ούτε ποιανού είναι.
Γειά σας! Μπορεί κανείς να με βοηθήσει μ'αυτό το κείμενο; με συγχωρείτε που δεν ξέρω ούτε σε τι ήχος είναι γραμμένος ούτε ποιανού είναι.
polykarpos Polykarpos Polykarpidis Aug 16, 2022 #2 Σύμφωνα με τις περιγραφές των πηγών που δίνω πάρα κάτω, πρόκειται για αυτοσχέδιο καλοφωνικό "Ειρμό" του Παναγιώτη Νεοχωρίτη. Ήχος πλ. α΄ πεντάφωνος πηγές: https://immorfou.org.cy/πατριαρχείο-κωνσταντινουπόλεως-καλ/
Σύμφωνα με τις περιγραφές των πηγών που δίνω πάρα κάτω, πρόκειται για αυτοσχέδιο καλοφωνικό "Ειρμό" του Παναγιώτη Νεοχωρίτη. Ήχος πλ. α΄ πεντάφωνος πηγές: https://immorfou.org.cy/πατριαρχείο-κωνσταντινουπόλεως-καλ/
Ἐρασιτέχνης Well-known member Nov 14, 2024 #4 Θεοδόσης Τόλης said: εχουμε το ποιητικό κείμενο; Click to expand... Ὁ ἄρχων χρησιμοποιεῖ τὴν πρώτη φράση τοῦ προσομοίου ἀπὸ τὸν ἀντίστοιχο καλοφωνικὸ εἱρμό του Μπερεκέτου. Τὸ πλῆρες κείμενο ἀπαντᾶται στὸ Θεοτοκάριον (Δευτέρα ἑσπέρας) καὶ εἶναι προσόμοιο τοῦ Ἔδωκας σημείωσιν: Πᾶσαν τὴν ἐλπίδα μου ὁ δυστυχὴς καὶ πανάθλιος ἐπὶ σὲ ἀνατίθημι πανάχραντε Δέσποινα· ὁλοψύχῳ νεύσει μὴ μὲ ἀπορρίψης ἀπὸ προσώπου σου Ἁγνὴ μηδὲ βδελύξη μὲ τὸν ἀνάξιον· μὴ σπλάγχνα σου φιλάνθρωπε κλείσης μοὶ μήτηρ ἀπείρανδρε, ὅτι ἄλλην οὐ κέκτημαι προστασίαν ὁ δοῦλος σου. Δεῖτε καὶ τὴν ἀντίστοιχη διατριβὴ γιὰ τὸ Καλοφωνικὸ Εἰρμολόγιο, σελ. 361.
Θεοδόσης Τόλης said: εχουμε το ποιητικό κείμενο; Click to expand... Ὁ ἄρχων χρησιμοποιεῖ τὴν πρώτη φράση τοῦ προσομοίου ἀπὸ τὸν ἀντίστοιχο καλοφωνικὸ εἱρμό του Μπερεκέτου. Τὸ πλῆρες κείμενο ἀπαντᾶται στὸ Θεοτοκάριον (Δευτέρα ἑσπέρας) καὶ εἶναι προσόμοιο τοῦ Ἔδωκας σημείωσιν: Πᾶσαν τὴν ἐλπίδα μου ὁ δυστυχὴς καὶ πανάθλιος ἐπὶ σὲ ἀνατίθημι πανάχραντε Δέσποινα· ὁλοψύχῳ νεύσει μὴ μὲ ἀπορρίψης ἀπὸ προσώπου σου Ἁγνὴ μηδὲ βδελύξη μὲ τὸν ἀνάξιον· μὴ σπλάγχνα σου φιλάνθρωπε κλείσης μοὶ μήτηρ ἀπείρανδρε, ὅτι ἄλλην οὐ κέκτημαι προστασίαν ὁ δοῦλος σου. Δεῖτε καὶ τὴν ἀντίστοιχη διατριβὴ γιὰ τὸ Καλοφωνικὸ Εἰρμολόγιο, σελ. 361.