[Ανακοίνωση] Εργαστήρι Ψαλτικής CD «Ότε καιρός» συναυλίας με Δ. Παϊκόπουλο (Δεκέμβριος 2009)

paivanas

Μέλος
Αγαπητοί φίλοι,
θα ήθελα να ενημερώσω τα μέλη του forum ότι κυκλοφόρησε ο νέος ψηφιακός δίσκος του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΨΑΛΤΙΚΗΣ.
Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση όλης της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας του "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΨΑΛΤΙΚΗΣ" στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" τον Δεκέμβριο του 2009.
Ο τίτλος του ψηφιακού δίσκου είναι: " Ότε καιρός ".
Στην συναυλία αυτή μαζί με το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΑΛΤΙΚΗΣ έψαλε ως μονωδός ο τ. Δομέστικος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο δάσκαλος, κ. Δημοσθένης Παϊκόπουλος.
Τις επόμενες ημέρες ο ψηφιακός δίσκος θα είναι διαθέσιμος στα διάφορα βιβλιοπωλεία των Αθηνών.
Αν κάποιοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να στείλουν email στο: info@ergpsa.gr
 

Nikolaos Toumpanakis

Παλαιό Μέλος
Aναρτώ το εξώφυλλο-οπισθόφυλλο του cd
Είναι ιστορικό cd με τον "πολύ" κ.Παϊκόπουλο.
Αξίζει κανείς να το αποκτήσει αφού θα αποζημιωθεί από το άκουσμα.
 

Attachments

  • cd0002.jpg
    1 MB · Views: 73
  • cd0004.jpg
    768 KB · Views: 49

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Καταπληκτικές ερμηνείες των μελών. Κατά την γνώμη μου, είναι μία εκ των κορυφαίων χορωδιών στον χώρο της Βυζαντινής Μουσικής. Άπταιστος συγχρονισμός, εξαιρετικά συνεπής χρονική αγωγή, σωστή φωνητική τοποθέτηση της χορωδίας στις υφηλές νότες. Θα αναφέρω όμως και ένα αρνητικό στοιχείο: Τα ομοιόμορφα "σβησίματα" του μέλους είναι μεν μία πρωτοπορία (ο χοράρχης ξεπερνά στο θέμα αυτό τον δάσκαλό του που ''έκοβε'' απότομα και σκληρά), αλλά θεωρώ ότι είναι -όχι πάντα- υπερβολικά. Θα πρέπει ο λόγος να προφέρεται ολοκληρωμένα και όχι να ψαλιδίζεται εν τέλει. Ναι μεν, διακριτικά ''σβησίματα''-όχι απότομα, αλλ' από την άλλη όχι τόσο έντονο ψαλίδισμα.
Θεωρώ ότι όταν μία κριτική είναι καλοπροαίρετη δεν πρέπει να αποδοκιμάζεται ως καχύποπτη ή αρνητική. Η χορωδία αυτή έχει τεράστιο και λαμπρό μέλλον. Ο Θεός ας χαρίζει πλουσιοπάροχα δύναμη και υγεία στον χοράρχη της κ. Αθανάσιο Παϊβανά καθώς και σε όλα τα μέλη.
 
Και να συμπληρώσω κάτι πολύ βασικό, για το οποίο έχω ξαναπεί.Τα ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. Ακούστε τα και ξανακούστε τα, είναι μαθήματα ανεκτίμητης αξίας αυτές οι ηχογραφήσεις στον τομέα αυτό και όχι μόνο.
Ευχαριστούμε
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μια ευχάριστη έκπληξη συνάντησα μπαίνοντας μετά από καιρό στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Ψαλτικής του κ. Παϊβανά: Ανέβηκαν όλα τα CD της χορωδίας πλην του τελευταίου σε mp3 συμπιεσμένα σε αρχείο rar. Το «Ότε καιρός» θα το βρείτε στο σύνδεσμο αυτό σε mp3 320 kbps μαζί με το συνοδευτικό βιβλιαράκι, που περιέχει κάποια από τα μουσικά κείμενα!
 
Top