Εργαστήρι Ψαλτικής, Μητρόπολη Αθηνών, Συναυλία 27 Φεβρουαρίου 2019

paivanas

Μέλος
Αγαπητοί φίλοι, όταν η ζωή και η καθημερινότητα γίνεται δύσκολη, η μουσική ανθεί.
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας προσκαλούμε στη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με έργα συγχρόνων Πρωτοψαλτών-Μελοποιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Ιερό Καθεδρικό Αθηνών (Μητρόπολη Αθηνών).
Η Χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής», υπό τη διεύθυνση του Αθανασίου Παϊβανά, θα αποδώσει βυζαντινές συνθέσεις προσωπικοτήτων της Ψαλτικής Τέχνης που έψαλαν στο παρελθόν με τη Χορωδία μας ως Σολίστες.
Η συναυλία αυτή είναι μια καινοτόμος ιδέα στον χώρο της Ψαλτικής Τέχνης. Με αυτήν το «Εργαστήρι Ψαλτικής» τιμά ιδιαιτέρως τις προσωπικότητες κ. κ. Παϊκόπουλο, Χατζηχρόνογλου, Κετσετζή, Βουγιουκλή, Γιάννου και Yazbeck, τους «ακάματους διακόνους των αναλογίων της Εκκλησίας», οι οποίοι με τα δικά τους έργα δίνουν το δικό τους στίγμα στη Βυζαντινή Μουσική και ταυτοχρόνως εκφράζει τις ευχαριστίες του στους εκλεκτούς αυτούς Πρωτοψάλτες-Μελοποιούς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην «παρέα μας».
Το «Εργαστήρι Ψαλτικής» εκφράζει επίσης θερμές ευχαριστίες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την αγάπη με την οποία μας περιβάλλει.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 

Attachments

  • afisa-mhtropolh.jpg
    afisa-mhtropolh.jpg
    525.8 KB · Views: 55
Last edited:
ως Σολίστες

Γιατί όχι "ως μονωδοί";
Δεν θα ταίριαζε περισσότερο ο αντίστοιχος Ελληνικός όρος με την αρτιότητα και τη συγκρότηση του λόγου σας;
Μην παρεξηγείτε ωστόσο κάποιες εμμονές μου στο να τιμούμε τη γλώσσα μας και τον ιδιαίτερο πλούτο της...

Πάντως, η ιδέα του να γευθεί κανείς μαζεμένους στην ίδια εκδήλωση τους καρπούς του τάλαντου των τιμώμενων "ακάματων διακόνων του αναλόγιου" (τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα), είναι καταπληκτική!

Εύχομαι από καρδιάς στο "Εργαστήρι Ψαλτικής" και το διακεκριμένο χοράρχη του κάθε επιτυχία, ελπίζοντας στην κάλυψη της συναυλίας με οπτικό ή τουλάχιστον ηχητικό υλικό για μας που ζούμε μακριά από το Κέντρο, και οι υποχρεώσεις μας δεν μας διευκολύνουν να σας απολαύσουμε από κοντά.

ΑΚ
 
Last edited:
Top