Παραθέτεις μήνυμά μου πρό 17ετίας —κάτι πού δέν μοῦ ἀρέσει— (παρέθεσες καί
κεκοιμημένου), ἐνῶ σέ αὐτά τά χρόνια ἔχουν προσαχθεῖ νέα στοιχεῖα σέ πολλά σχεδόν ὅμοια θέματα.
Σέ παρακαλῶ, ἄν δέν ἔχεις καλυφθεῖ ἀπό ὅσα σέ 17 χρόνια ἔχουν γραφεῖ, νά ρωτᾶς χωρίς παράθεση.
Τό τί γίνεται στόν Τάφο τῆς Παναγίας τό βλέπουμε. Περισσότερα νά ρωτήσεις τό Πατριαρχεῖο Ἰεροσολύμων.
Παρά ταῦτα, ὅπως ἔχω
ὑποσχεθεῖ,
Ἴσως κάποια στιγμή θά πρέπει νά σαρώσω κι αὐτή τήν ἔκδοση, εἰς μνήμην τοῦ μακαριστοῦ Ἀρ. Πανώτη., πρός τό παρόν ἐπισυνάπτω δύο σελίδες τῆς μνημονευομένης ἔκδοσης :
View attachment 130425
πάτερ,
το μήνυμά σας δεν έχει την απαραίτητη ιερατική ιεροπρέπεια.
Αρέσκεστε να μου κάνετε προσωπικές επιθέσεις, προσπαθώντας να δολοφονήσετε τον χαρακτήρα μου.
Δεν ξημεροβραδυάζομαι στο Ψ, ούτε γνωρίζω τους περισσότερους εδώ μέσα. Πολλώ μάλλον, δεν γνωρίζω πόσοι έχουν κοιμηθεί από τα μέλη του φόρουμ εκτός ενός που γνώριζα (αν είναι κι άλλοι που γνωρίζω, δεν θυμάμαι τώρα). Ούτε βάζετε κάποιο σημάδι στο προφίλ ότι οι άνθρωποι έχουν κοιμηθεί. Πως να το ξέρω;
Ο Θεός να τους αναπαύσει.
Διαγράψατε εκείνο το μήνυμα μου. Τώρα
τι σκοπό επί πλέον επιζητείτε σε αυτό το μήνυμα με την εκτός θέματος εκ νέου αναφορά σε εκείνο το μήνυμα (που διαγράψατε) ότι παρέθεσα κεκοιμημένο, που
δεν τον ήξερα τον άνθρωπο; (
Ο Θεός να τον αναπαύσει).
Δεν βρήκα κάποιον άλλον που γράφει στο Ψ και αναφέρει ότι ο νεωτεριστικός επιτάφιος θρήνος της Παναγίας ξεκίνησε από τον Τάφο της Παναγίας. Εσάς βρήκα και τον μακαριστό (που κατάλαβα δεν ήταν υπέρ), για αυτό σας ρώτησα με παράθεση, για να βεβαιώσω την σχετικότητα της ερώτησής μου προς τα γραφόμενά σας αφού απευθύνθηκα σε εσάς. Αν δεν σας αρέσουν οι παραθέσεις σας, τι να σας πω, μην τα γράφετε.
Δεν έχει προσαχθεί καμία απόδειξη για το θέμα αυτό εξ όσων είδα στο Ψ. Μόνο λόγια. Και ο Πανώτης που αναφέρετε, μόνο λόγια ... .
Απόδειξη τεκμηριωμένη (χειρόγραφο) ότι ξεκίνησε από τον Τάφο της Παναγίας δεν έχω δει.
---------------
Σχετικό με το θέμα, και του κ. Διονυσίου Ανατολικιώτου: "
Σχετικὰ μὲ τὰ ἐγκώμια τῆς Παναγίας", «Στῦλος ᾿Ορθοδοξίας», φύλλο ἰουλίου, ἀρ. 191, 12/8/2017.