Εορτασμός των 60 χρόνων του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέρα

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Για την αφίσα και το πρόγραμμα, παραπέμπω στην ιστοσελίδα του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κπόλεως (cmkon.org).

Να επισημάνω πως ο εορτασμός αυτός συνδυάζεται με την επίσημη παρουσίαση (παρουσία της Α.Θ.Π.) του νέου ψηφιακού δίσκου (έκδοση Παν/μίου Μακεδονίας) του Ιακώβου Ναυπλιώτου από τον κ. Αλυγιζάκη.

Ευχής έργον θα ήταν να έχουμε την σχετική ομιλία του κ. Αλυγιζάκη με τα ηχητικά δείγματα, αλλά και αυτήν του κ. Αντωνίου Χατζόπουλου ("Παρουσίαση της ιστορίας του Συλλόγου"), συγγραφέα της υπό έκδοσιν διατριβής "Η εκκλησιαστική μουσική παιδεία στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως κατά το 19ο και 20ο αιώνα".
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Πήγε κανείς; Έχουμε τίποτα νεώτερο; Ευχαριστώ.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Εξ όσων πληροφορήθηκα από τον κ. Παϊκόπουλο :

υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου στα (ανακαινισμένα πλέον) γραφεία του Συνδέσμου στο Πέρα. Μεταξύ αυτών, ο απόγονος του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜΧΕ, Ιάκωβος Ναυπλιώτης (ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό) και ο ηγούμενος της Μονής Τατάρνης π. Δοσίθεος.

Από τον κ. Αλυγιζάκη παρουσιάσθηκε η επιμελημένη έκδοση 5 ψηφιακών δίσκων (CDs) ηχογραφήσεων του Ιακώβου Ναυπλιώτη, που συνοδεύεται από σχετικό βιβλιάριο εμπλουτισμένο από αρκετές φωτογραφίες.

Το πιο σημαντικό (κατ᾽εμέ)· όταν ο κ. Αλυγιζάκης παρουσίασε δείγμα των επεξεργασμένων ηχογραφήσεων (στο τέλος της ομιλίας του), ο κ. Παϊκόπουλος εξεπλάγη θετικά : με βάση τα παιδικά του βιώματα στο Φανάρι, αναγνώρισε αμέσως την γνησιότητα της χροιάς και και την αυθεντικότητα της ποιότητας της φωνής του Άρχοντος Πρωτοψάλτου. "Αυτή ήταν η φωνή του !", αναφώνησε.
Αυτό αποτελεί, νομίζω, την μεγαλύτερη επιβράβευση της έκδοσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια !
 

Stathis Nikolaos

Νέο μέλος
Είχα την τύχη να βρίσκομαι κι εγώ εκεί. Ήταν πολύ ωραία εκδήλωση. Ο Πτριάρχης τίμησε τους δύο χορηγούς τον κ. Σιούφα και τον κ. Μάνο.Έπειτα μας παρέθεσαν γεύμα όπου και ακούστηκαν πολλά τραγούδια παλιά και νέα.
Αξίζει αυτή η έκδοση περισσότερο από ο, τιδήποτε και καλο θα ήταν να την αγοράσουμε όλοι για να ενισχύσουμε το Σύλλογο που αν μη τι άλλο, είναι ιστορικός.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Γνωρίζει κανείς από πού μπορούμε να αγοράσουμε τους δίσκους;
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Απ΄ότι πληροφορήθηκα, δεν κυκλοφορήθηκε ακόμη ευρέως. Ετοιμάστηκαν μόνο περί τα 90 αντίγραφα για να καλύψουν τις ανάγκες του εορτασμού (παρουσίαση, προσφορά σε συγκεκριμένα άτομα από τον κ. Αλυγιζάκη).
Αναμένουμε όλοι νεότερα (περισσότερα αντίτυπα, κέντρο διάθεσης). Δε θ΄αργήσει, πιστεύω...
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Γνωρίζει κανείς από πού μπορούμε να αγοράσουμε τους δίσκους;

Προς το παρόν, η αγορά τους καθίσταται δυνατή (μόνο) μέσω της ιστοσελίδας της Κalan εδώ.
Σε αντίθεση με το κόστος του προϊόντος, τα έξοδα αποστολής είναι λίγο "αλμυρά".
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Ποιός θα πάει Πόλη; Να κάνουμε ομαδική παραγγελία...

Υ.Γ.
Σε αντίθεση με το κόστος του προϊόντος, τα έξοδα αποστολής είναι λίγο "αλμυρά".
Πόσα βγαίνουν όλα μαζί;
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
$38.00 για το σετ + $39.00 για τα ταχυδρομικά, σύνολο : $77.00 ή 60 ευρώ περίπου. Μπορεί κανείς να το παραγγείλει και από το eBay, εδώ : http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=300287773657 για £47,95 ή περίπου 54 ευρώ. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα εμφανιστεί και φθηνότερο.
Σήμερα είδα ότι κυκλοφορούν και 3 CD του Ιάκωβου Ναυπλιώτη από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής "ο όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης". Μπορείτε να τα δείτε εδώ : http://www.ikoukouzelis.com/cbf_products.php
 

tb---

τσοπάνης
H Παραγγελιά μας έφυγε με το ηλεκτρονικό περιστέρι...

Ελπίζω σύντομα να είναι στα λιμέρια μας...
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Όπως έγραψα και εδώ,
Μη βιάζεστε να τα παραγγείλετε! Είναι θέμα λίγων ημερών να κυκλοφορήσουν και εδώ. Έπειτα, είναι έκδοση πολύ επιμελημένη. Δεν συγκρίνεται η ποιότητα του ήχου με αυτά που ανέβηκαν παλαιότερα στο analogion και με αυτά που κυκλοφόρησε ο Δαμαρλάκης, τα οποία πολλές φορές ήταν παιγμένα πολύ γρήγορα και αλλοιωνόταν το άκουσμα. Έγινε πολλή δουλειά στον καθαρισμό ΧΩΡΙΣ να αλλοιώνεται στο ελάχιστο η φωνή του Ναυπλιώτη. Αξίζει να έχουμε την κασετίνα αυτή όλοι γνήσια στο αρχείο μας. Άλλωστε, και τα περιεχόμενα στο συνοδευτικό φυλλάδιο είναι πολύτιμα και πολύ ενδιαφέροντα!
 
Top