Εορτή της Συνάξεως των Αγίων δώδεκα Αποστόλων 2010

aposapostolopoulos

Απόστολος Αποστολόπουλος
Μαζί με εκλεκτό μέλος του Ψαλτολογίου συμψάλλαμε και συμπροσευχηθήκαμε σήμερα, Τετάρτη 30/06/2010 ημέρα εορτής των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, σε πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Στρατοπέδου της περιοχής μου.

Τα μαθήματα που ειπώθηκαν:
Καταβασίες, "Ανοίξω το στόμα μου", ήχος δ': εκ στήθους
Πασαπνοάρια, ήχος δ': Ιωάννου Πρωτοψάλτου
Προσόμοια των Αίνων, ήχος δ': εκ στήθους
Δοξαστικό των Αίνων, "Ην διήλθετε κτίσιν", ήχος πλ του δ': Αθανασίου Καραμάνη, με τη γραμμή "όπως ίλεως γενήσηται ημίν" από το αυθεντικό Δοξαστάριο "Πατριαρχική Φόρμιγξ, Μουσική Κυψέλη" του Κωνσταντίνου Πρίγγου Πρωτοψάλτου.
Δοξολογία αργή: Γρηγορίου Πρωτοψάλτου, ήχος πλ του δ' χρωματικός, ποταμιής (Σουζινάκ), με το αργό Ασματικό στο τρισάγιο.
Τρισάγιον σύντομον, ήχος β'
Δύναμις: Θρασυβούλου Στανίτσα Πρωτοψάλτου, ήχος δ' (Φεραχνάκ)
Χερουβικόν: Γέροντος Μελετίου Συκιώτου, ήχος δ' Άγια
Λειτουργικά και Άξιον εστίν: Χρυσάνθου Θεοδοσοπούλου, ήχος δευτερόπρωτος (χάριν της πανηγύρεως και της εορτής μου! :wink:)
Κοινωνικόν "Εις πάσαν την γην": Θρασυβούλου Στανίτσα Πρωτοψάλτου, ήχος α', εκ της "Πανδέκτης Εκκλησιαστικής Μουσικής" του κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου
Κράτημα, ήχος πλ του α', "πάνυ τερπνόν" Παναγιώτου Χαλάτζογλου

Υ.Γ. Στο τέλος της ακολουθίας, κατά παράδοσιν, εγράφη εις το τέλος του βιβλίου του Μηναίου Ιουνίου εις ενθύμιον, σημείωσις με την ημερομηνία, τα ονόματά των ιερέων και των ιεροψαλτών που έλαβαν μέρος στην ακολουθία :rolleyes:.!!!!!!!
 
Last edited:
Top