[Ανακοίνωση] Εορτή συνδέσμου ιεροψαλτών Βόλου

kxkaragounis

Παλαιό Μέλος
ΕΟΡΤΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΒΟΛΟΥ
"ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ"

Εορτάζει την 1η Οκτωβρίου 2010 ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου την μνήμη του προστάτη του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλη. Ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία για την εορτή θα τελεσθούν την Τετάρτη 29 Σεπτεβρίου στις 18:00 μμ στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Στην Ακολουθία θα ψάλλουν πολυμελείς Χοροί Ιεροψαλτών του Συνδέσμου του Βόλου υπό την χοραρχία των Ιεροψαλτών του Ναού, του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Μελέτη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευσταθίου Γραμμένου.

Με το πέρας της Ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί λαμπρή εκδήλωση κατά την οποία θα ομιλήσει ο νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.) κ. Γεώργιος Ναούμ, με θέμα "Το παρόν και το μέλλον της Ψαλτικής Τέχνης στην Ελλάδα".
Εξάλλου, από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Βόλου θα ομιλήσουν ο Πρόεδρος (και Α' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας) κ. Πέτρος Μπλάνας και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου (και Γενικός Γραμματεύς της Ομοσπονδίας) κ. Κων. Χ. Καραγκούνης.

Κάθε χρόνο ο Εσπερινός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου αποτελεί σπουδαίο λατρευτικό και καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο προσφέρει στους πιστούς τη δυνατότητα να γευθιούν την βυζαντινή λατρευτική μεγαλοπρέπεια με τους πολυπληθείς Χορούς Ψαλτών. Παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα, τόσο από τον Σύνδεσμο όσο και από την Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος να πραγματοποιούνται χρήσιμες και νευραλγικές εκδηλώσεις με φλέγοντα θέματα, που αφορούν στην Εκκλησιαστική Μουσική μας Παράδοση και τους Ιεροψάλτες.

Καλούνται όλοι οι Ιεροψάλτες, Κληρικοί και φίλοι των Ιεροψαλτών με τις οικογένειές τους να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την παρούσα εκδήλωση.

Κων. Χ. Καραγκούνης
 
Top