Εν Αθήναις Σύλλ. Μουσικοφίλων Κων/πόλεως - ''Μακάριοι ους εξελέξω'', Πέτρου Πελοποννησίου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Από τη μετάδοση αυτή.

Πρόκειται για το Κοινωνικό του Σαββάτου «Μακάριοι ους εξελέξω» σε μελοποίηση Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου σε ήχο πλ. α'. Η προεισαγωγή προέρχεται από το ομόηχο Κοινωνικό «Αινείτε τον Κύριον» του Θεοδώρου Φωκαέως.

Ψάλλει κλιμάκιο του χορού του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως κατά τη Θ. Λειτουργία που ετελέσθη το Ψυχοσάββατο 18 Ιουνίου 2016 στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισσάμου Κρήτης ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου. Χοραρχεί ο Άρχων τ. Δομέστικος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος Αυτής κ. Δημοσθένης Παϊκόπουλος.

Το παρατιθέμενο κείμενο προέρχεται από το γ' τόμο του έργου «Μουσική Συλλογή» του Γεωργίου Πρωγάκη, που αποτελεί επίσημο βιβλίο των πατριαρχικών ψαλτών. Δεν κρίθηκε απαραίτητο να αλλαχτούν τα λόγια του «Αινείτε», παρ' ότι δεν ήταν δύσκολο να γίνει, προκειμένου να φανεί η δυνατότητα επεκτάσεως των μελών με προεισαγωγές άλλων Κοινωνικών, κάτι το οποίο εφήρμοζαν και εφαρμόζουν οι ψάλτες του Πατριαρχείου αναλόγως των λειτουργικών αναγκών.

 
Top