Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Ενημερώνουμε τους Συναδέλφους :

όσοι συνάδελφοι αμείβονται από τα ΝΠΔΔ (Ενοριακούς Ναούς), & είναι ασφαλισμένοι να συνεννοηθούν με τα εκκλησιαστικά Συμβούλια για την καταβολή του επιδόματος που προβλέπεται από την αναστολή λειτουργίας δομών.Οι λατρευτικές συνάξεις άρα και η λειτουργία των Ναών απαγορεύθηκε με την ΚΥΑ 2867/ΥΙ.
Επίσης οι Συνάδελφοι που δεν έχουν άλλη εργασία και αμείβονται δυστυχώς χωρίς αποδείξεις μισθοδοσίας και ασφάλιση να επικοινωνήσουν με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ.
Ήδη απεστάλη έγγραφο προς τις Μητροπόλεις του Λεκανοπεδίου,το Υπουργείο Οικονομικών καθώς και τα Υπουργεία Παιδείας & Εργασίας προς τούτο.
Ευχόμαστε αυτή η κρίση να δυναμώσει την πίστη μας αφενός,αφετέρου δε με την λήξη αυτής της περιπέτειας να δούμε όλοι μαζί με σοβαρότητα τα προβλήματα του κλάδου αναλογιζόμενοι πως ο καιρός των ημιμέτρων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
 
Γνωρίζει τελικά κάποιος αν όντως δικαιούμαστε και εμείς οι ιεροψαλτες το επίδομα της κυβέρνησης? Το λέω επειδή οι ναοί δεν έχουν κλείσει απλά δεν τελούνται ακολουθίες. Επίσης αν τελικά το δικαιούμαστε δεν θα μας πληρώσει ο ναός που μας έχει ασφαλισμένους?
 
Θεωρω αδιανόητο το γεγονός οτι οι ασφαλισμένοι στους ιερούς ναους(ιεροψαλτες, νεοκωροι,κτλ) δεν περιλαμβάνονται στην λιστα που εξεδωσε η κυβέρνηση με αυτους που θα λαβουν το επίδομα. Ο ναος που διακονω εχει ασφαλισμένους δυο ιεροψαλτες και δυο νεοκωρους. Γνωρίζω οτι καταβάλει περισσότερα απο 700 ευρω το μήνα σε ασφαλιστικές εισφορές. Ελπιζω η διοικούσα Εκκλησία να επιληφθεί του θέματος.
 

Αντώνης Τίρυνθα

Παλαιό Μέλος
Θεωρω αδιανόητο το γεγονός οτι οι ασφαλισμένοι στους ιερούς ναους(ιεροψαλτες, νεοκωροι,κτλ) δεν περιλαμβάνονται στην λιστα που εξεδωσε η κυβέρνηση με αυτους που θα λαβουν το επίδομα. Ο ναος που διακονω εχει ασφαλισμένους δυο ιεροψαλτες και δυο νεοκωρους. Γνωρίζω οτι καταβάλει περισσότερα απο 700 ευρω το μήνα σε ασφαλιστικές εισφορές. Ελπιζω η διοικούσα Εκκλησία να επιληφθεί του θέματος.
κ. Βασιλείου καλησπέρα σας. Θα γίνει αυτό που λέει ο π.Μάξιμος για τους διορισμένους.
 

π.Μιχαήλ Τρ. Γούδας

παλαιο μελος
Καλησπέρα προς όλους....
Θα γίνω ίσως κουραστκός... ... Αλλά λύστε μας το ερώτημα για εμάς που δεν είμαστε ασφαλισμένοι και κανονικά δηλωμένοι , τι γίνεται με εμάς???
Διότι όπως είναι φυσικό δεν θα πληρωθούμε το διαστημα που θα παραμένει κλειστός ο ναός... ... ...
Υπάρχουν πολλοί από εμάς που δεν έχουν άλλο εισόδημα... ... ... Τι θα γίνει??? ??? ???

Που πρέπει να απευθνθούμε????

Σας ευχαριστώ πολύ...

Καλό ξημέρωμα...
 
Στον χώρο μας τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Οι Ναοί μεν έκλεισαν αλλά για τις λατρευτικές συνάξεις.Άλλο να λές ότι οι διορισμένοι και μισθοδοτούμενοι κανονικά απο ΝΠΔΔ θα πληρωθούν και άλλο να το δείς.Οι Ναοί δυστυχώς δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και δυστυχώς η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έθεσε το ζήτημα στο κράτος,δηλαδή την μισθοδοσία Ιεροψαλτών & Νεωκόρων, το οποίο προς τιμήν του κάνει ότι μπορεί να περισώσει ότι μπορεί. Αυτοί που ξέρουν βέβαια θα πούν ."Τι να πεί η εκκλησία όταν στα 3/4 του προσωπικού της οι εργασιακές σχέσεις είναι για τα πανηγύρια.?"Στα καθ'υμάς ο καθείς κάνει ότι θέλει : αγρυπνίες πολύωρες,αναμεταδόσεις με κινητά,αναμεταδόσεις απο την τηλεόραση όπου ουδείς των ψαλτών και του προσωπικού πλησιάζει το Ποτήριο.Τραγέλαφος .Δυστυχώς για τους ανασφάλιστους και όλους αυτούς που αμοίβονται μαύρα η πικρή αλήθεια είναι ότι φωνάζαμε χρόνια σωματεία, σύλλογοι άνθρωποι αλλά κανείς δεν καταλάβαινε.Το ενδιαφέρον ήταν ποιος έψελνε τι και πως το έλεγε. Ας αλλάξουν λοιπόν μυαλά μπας και δούν φως στην ζωή τους. Το Σάββατο έγινε για τους ανθρώπους και όχι οι άνθρωποι για το Σάββατο!
 

tzark

Μέλος
Θα ήθελα να γράψω για τα σωματεία Ιεροψαλτών και για την ομοσπονδία τι έχουν κάνει για τον ψαλτικό κόσμο .....αλλά οι συντονιστές μου έχουν πει ότι η ἐν γένει συμμετοχή μου στο φόρουμ πολλάκις εἶναι προβληματική και ίσως με πετάξουν έξω.
Απόλυτα καταλαβαίνω το φόρουμ είναι δικό τους και δικαίωμα τους να δέχονται επιλεκτικά τις άλλες απόψεις.

Έτσι θα τα γράψουν άλλοι σε ΜΜΕ σε κάθε περίπτωση.....!!!
 
  • Η ύπαρξη του Κανονισμού Καταστάσεως Ιεροψαλτών ενδεχομένως με τις ατέλειες του
  • Η γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με το καθεστώς διορισμένων και αδιόριστων Ψαλτών
  • Τα συνεχή διαβήματα να ενταχθούν τώρα στα ευεργετικά μέτρα της κυβέρνησης ( ΚΑΔ) οι κωδικοί των επαγγελματιών που υπηρετούν στα εκκλησιαστικά ΝΠΔΔ και πλήττονται
  • Τα συνεχή διαβήματα σε Πολιτεία & Εκκλησία για την τακτοποίηση του ζητήματος των Ιεροψαλτών από μόνα τους θα αρκούσαν για να δώσουν μιαν απάντηση στο τι κάνουν τα Σωματεία σε πρωτοβάθμιο και η ΟΜΣΙΕ σε δευτεροβάθμιο επίπεδο.
  • Μπορείτε να ενημερωθείτε από τις συνεχείς και σοβαρές αναρτήσεις σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με την ευκαιρία προσωπικά είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση η οποία όμως σε αυτήν την φάση αφορά μόνο τους ανθρώπους που ζουν από το επάγγελμα-λειτούργημά τους. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι δυστυχώς πρέπει να καταλάβουν πλέον ότι καλές οι κουβέντες περί ύφους και λοιπών μουσικολογικών ζητημάτων αλλά στην καθημερινότητα λόγο έχει και το ψωμί που πρέπει να ζήσει τις οικογένειές τους.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Καλὸν εἶναι ὅταν μὲ τὸ καλὸ τελειώσει ἡ περιπέτεια αὐτή, νὰ προστρέξουμε νὰ ὀργανωθοῦμε στοὺς συλλόγους ἱεροψαλτῶν ὥστε σὲ ἐπόμενη δύσκολη στιγμὴ νὰ μποροῦν νὰ μᾶς ἐκπροσωπήσουν δυνατά.

Τοὺς καταγγέλουμε συνέχεια καλῶς ἢ κακῶς ἀλλὰ τώρα ποὺ στράβωσε τὸ πράγμα προστρέχουμε στοὺς συλλόγους γιὰ νὰ δοῦμε τὶ θὰ γίνει.

Πάντως πρέπει νὰ ἀσκηθεῖ πίεση στὴν ἐκκλησιαστικὴ ἡγεσία ὥστε νὰ διασφαλισθεῖ τουλάχιστον ὁ μισθὸς τῶν συναδέλφων ποὺ δὲν ἔχουν ἄλλη πηγὴ ἐσόδων.
 

AKIS ANDREOU

New member
Ο ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ.ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.ΟΙ ΝΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ." ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ" . ΑΝ ΔΕΝ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ
 
Top