Εκπομπή της ΕΡΑ της 22-11-2009

Βασίλης Κιαμηλίδης

Βασίλης Κιαμηλίδης
Εκπομπή της ΕΡΑ της 22-11-2009
Εκπομπή της ΕΡΑ της 22-11-2009, από την Ορθόδοξη και Ανατολική Μουσική Παράδοση.
Επισυνάπτω την σημερινή εκπομπή.
Τα κείμενα η επιμέλεια και η παρουσίαση είναι από τους κ.κ.. Λυκούργο Αγγελόπουλο και Γεώργιο Κυριακάκη, με πολλούς και ενδιαφέροντες ύμνους.


Καλή ακρόαση,
Χρόνια πολλά και Ευλογημένα σε όλους. Συν/να 2:
 

Attachments

  • 01-01 Εκπομπή της 22-11-2009.mp3
    20.6 MB · Views: 196
  • 01-02 Εκπομπή της 22-11-2009.mp3
    22.3 MB · Views: 180

tum15189

Νικόλαος Λαμπρινάκος
...με πολλούς και ενδιαφέροντες ύμνους.
Αγαπητοί μουσικόφιλοι,

χαίρομαι που η σημερινή εκπομπή (εν αντιθέσει με την προηγούμενη) θα ικανοποιήσει (θέλω να πιστεύω) τα ώτα όλων των ακουώντων Ψαλτολόγων :):D:) καθώς μεταξύ άλλων ακούγεται μια ιστορική ηχογράφηση πριν από 41 χρόνια. Η ηχογράφηση είναι από τον Μέγα Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Χρυσοσπηλιωτίσσης Αθηνών, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 1968.

Ψάλλουν ο αείμνηστος Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. Θρασύβουλος Στανίτσας και ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως Χαρίλαος Ταλιαδώρος.

Τα ψαλλόμενα (δύο στιχηρά προσόμοια σε αργό ειρμολογικό μέλος σε ήχο πρώτο καθώς και το Δοξαστικό "Μετά το τεχθήναι σε" σε ήχο πλ. δ') έχουν κυκλοφορήσει από το Κέντρο Παραδοσιακών Μουσικών Εκδόσεων στη σειρά Αρχείο Ζωντανών Ηχογραφήσεων (CD 6) που επιμελείται ο κ. Χρήστος Τσιούνης.

Αντιγράφω από τα προλεγόμενα του CD:
"Ο συγκεκριμένος Εσπερινός είτε λόγω των αργών μαθημάτων (Ανοιξαντάρια Ραιδεστηνού, προσόμοια σε αργό ειρμολογικό μέλος, "Θεοτόκε Παρθένε") τα οποία όχι μόνο δεν ακούγονταν στο κλεινόν άστυ αλλά δεν ακούγονταν και τόσο μεγαλοπρεπώς, είτε λόγω του όλου κλίματος που δημιουργήθηκε, θεωρείται μοναδικός και αξεπέραστος, αφού τέτοια εμφάνιση δεν έλαβε ξανά χώρα ποτέ και δικαίως ονομάστηκε "ο Εσπερινός του αιώνα".

"...Ο Θρασύβουλος Στανίτσας είχε προετοιμαστεί και με μουσικά κείμενα που έγραψε ο ίδιος ειδικά για την περίσταση και προσήλθε με μία μικρή ομάδα συνεργατών..."

Ήταν κανείς από τους παλιούς εκεί; Τα χειρόγραφα μήπως σώζονται; (κ. Γιάννου;;;)

Απολαύστε τους Άρχοντες!!!
 
Top