Εκπομπή Ρ/Σ Ι. Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου: Ευάγγελος Γκίκας, Ύμνοι και Τραγούδια (Ζωντανά)

aposto

Παλαιό Μέλος
Ο Ευάγγελος Γκίκας καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στην εκπομπή του Χρήστου Γκουνέλα "λόγω και έργω".
Η εκπομπή έγινε με αφορμή την κυκλοφορία τεσσάρων ψηφιακών δίσκων από την υμνολογία της Εκκλησίας μας που ερμηνεύει ο Ευάγγελος Γκίκας. Επίσης, αφορμή για την εκπομπή στάθηκε και η επικείμενη κυκλοφορία βιβλίου με τραγούδια και ψαλτοτράγουδα γραμμένα σε βυζαντινή παρασημαντική από την πένα του Ευάγγελου Γκίκα.
Στην παρούσα εκπομπή, που έγινε ζωντανά στις 6 Νοεμβρίου 2014, ακούμε ύμνους που περιέχονται στα τέσσερα cd του Ευάγγελου Γκίκα, ενώ στη συνέχεια ο Βαγγέλης ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο, ζωντανά, ψαλτοτράγουδα και πολλά ηπειρώτικα τραγούδια.
Στο studio του ραδιοφωνικού σταθμού μαζί με τον Βαγγέλη Γκίκα ήταν και οι φίλοι του, οι πρωτοψάλτες Αποστόλης Θεοχάρης και Γιάννης Κούντριας, οι οποίοι έψαλλαν και αυτοί, και τραγούδησαν ζωντανά, είτε μόνοι τους, είτε συνοδεύοντας τον Βαγγέλη.

Nα πω οτι τα τραγουδια ειναι σκετα αλλα νομιζω οτι ο Βαγγελης ανταποκριθηκε παρα πολυ ειδικα στα ηπειρωτικα προς το τελος.


Χρηστο σ ευχαριστουμε πολυ για την φιλοξενια καθως επισης κ τον Βαγγελη που παντα μας ευχαριστει με την φωνη του τοσο στην ψαλμωδια οσο κ στο τραγουδι.
Ειδικα οταν αυτο ειναι χωρις μικροφωνα κ ηχεια.
 
Εμείς σας ευχαριστούμε Αποστόλη που μας ευφράνατε με τους ύμνους και τα τραγούδια σας! Να είστε καλά! Όσο για τον Βαγγέλη, φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι είναι για τα δύσκολα, αφού χωρίς όργανα και μικρόφωνα, και μάλιστα ζωντανά, ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τα ηπειρώτικα τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε πόσο απαιτητικά είναι.
 

aposto

Παλαιό Μέλος
Παραθετω κ σχετικο βιντεο οταν εβαλα το κινητο να γραφει την εκπομπη.
Τρια τραγουδια
Ενα για τη Μακεδονιας μας
Ενα το Ηλιογεννητη
Κ ενα για τη Μανα.
Διπλα απο το Βαγγελη εγω κ ο καλος μου φιλος Γιαννης Κουντριας
Διπλα απο εμενα ο παρουσιαστης της εκπομπης κ συναμα καλος φιλος επισης Χρηστος Γκουνελας.
 

aposto

Παλαιό Μέλος
Με αφορμη την εκδοση του καινουριου βιβλιου του Πρωτοψαλτου Ευαγγελου Γκικα το οποιο περιεχει τραγουδια απο πολλες περιοχες της χωρας μας παραθετω 3 βιντεο σε ζωντανη ηχογραφηση.
Η γραφη ειναι σε Βυζαντινη σημειογραφια απο τον ιδιο τον Βαγγελη.
Ευελπιστω οτι θα το κυκλοφορησει συντομα.
Παραθετω σχετικα βιντεο με καποια εξ αυτων πλην του Ηπειρωτικου μοιρολοϊ
Που ειναι απο μνημης.
 
Last edited:

aposto

Παλαιό Μέλος


1:Ηπειρωτικο μοιρολόϊ
2:Μεσοπελαγα αρμενιζω
3:Αφηνω γεια στη γειτονια
 
Top