Εκοιμήθη ο καθηγητής Μουσικολογίας Δημήτριος Μπαλαγεώργος

antonios

Αετόπουλος Αντώνιος
ΨΗΦΙΣΜΑ

Ἐπὶ τῇ πρὸς Κύριον ἐκδημίᾳ τοῦ Δημητρίου Μπαλαγεώργου
Τὸ Δ.Σ. τοῦ Σωματείου «Ἑλληνικὴ Βυζαντινὴ Χορωδία - Κέντρο Μελετῶν» συμμετέχει διὰ τοῦ παρόντος εἰς τὸ πένθος ἐπὶ τῇ πρὸς Κύριον ἐκδημίᾳ τοῦ ἀγαπητοῦ καθηγητοῦ Δημητρίου Μπαλαγεώργου. Προσεύχεται δὲ πρὸς τὸν Κύριον ἡμῶν, ὅπως τάξῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἐν χώρα ζώντων, ὅπου ἦχος καθαρὸς ἑορταζόντων καὶ βοώντων ἀπαύστως· Κύριε δόξα σοι.​
Ἀθήνα, 3 Ἰουνίου 2023​
Γιὰ τὸ Δ. Σ.
Ὁ Πρόεδρος
Ζαϊτίδης Δημήτριος​
 

Attachments

  • 2023-06-03 Ψήφισμα.pdf
    219.5 KB · Views: 21
Είμαι βαθύτατα συντετριμμένος με τον θάνατο του αγαπητού φίλου και δάσκαλου Δημητρίου Μπαλαγεώργου. Είχα την ευλογία να είμαι για λίγο διάστημα μέλος της χορωδίας Τρίκκης Μελωδοί και να ψάλλουμε υπέροχα μαθήματα. Υπέροχος άνθρωπος, με γνήσια συναισθήματα αγάπης και φιλίας προς όλους μας. Πλούσια καταρτισμένος της ψαλτικής τέχνης και μεταδοτικός. Ότι και να πούμε θα είναι λίγα. Ευχαριστώ τον Θεό που τον γνώρισα και έψαλλα υπό την χοραρχία του. Ο καλός Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.
 
Κύριε Δημήτρη Μπαλαγεώργο,
σας εύχομαι καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο.
Σας είχα κάποτε καθηγητή στο Τμήμα Μουσικολογίας στο ΕΚΠΑ.
Ήσασταν πάντα προσιτός και με χαμόγελο.
Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας στην Ψαλτική Τέχνη και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.
 
Συγκλονιστικά αρνητικό νέο εκκωφαντικού πένθους και δεινής περισυλλογής... Άξιος άνθρωπος, μεστός επιστήμονας, φέρελπις και εμβριθής καλλιτέχνης, ακούραστος οραματιστής δάσκαλος. Ο Θεός να τον αναπαύσει "εν χώρα ζώντων και δικαίων" και να τον αξιώνει της επουρανίου Βασιλείας Του! ΑΜΗΝ! Αιωνία του η μνήμη!
 
Η Νεκρώσιμος Ακολουθία του αγαπημένου μας Καθηγητή, κ. Δημητρίου Μπαλαγεώργου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 11π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης Ψυχικού και η ταφή θα γίνει στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.
 
Top