Εκοιμήθη ο Λυκούργος Αγγελόπουλος

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΙΜΗΘΕΙ ΠΑΝΤΙΟΤΡΟΠΟΣ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΓΕΜΙΣΕΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ Amen.gr#sthash.U1AvaBFY.dpuf
http://www.amen.gr/article18095
 

nkioster

Πατήρ Νεκτάριος Κιοστεράκης
Το ότι έκανε τόσους πολλούς ανθρώπους να αγαπήσουν την μουσική μας και να μαθητεύσουν κοντά του τον καθιστά μεγάλο ΔΑΣΚΑΛΟ! Ας είναι αιωνία η μνήμη του!!!
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Ο Θεός να σε αναπαύσει δάσκαλε μου
 
Last edited:

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Τον θυμάμαι σε μια ολονυκτία στο Αρκάδι.
Καλό Παράδεισο.
 
Καλή ανάπαυση Δάσκαλε.
Καλό Παράδεισο.
Εκ βάθους καρδίας ένα μεγάλο ευχαριστώ
για την ανεκτίμητη προσφορά σου.
Χριστός Ανέστη!
 

aposto

Παλαιό Μέλος
Τὸ ὑπογραμμισμένο δὲν χρειαζόταν καὶ ἀπάδει πλήρως αὐτὴν τὴ στιγμή. Ἐδῶ ὁ καθένας, ποὺ τὸ ἐπιθυμεῖ, ἐκφράζει εὐχὲς ὑπέρ ἀναπαύσεως τοῦ κοιμηθέντος καὶ οἱ μαθητές του λυποῦνται σφόδρα.

Ὑπάρχουν ἄλλα πολυπληθὴ θέματα γιὰ τὶς διαπιστώσεις σας. Δὲν θὰ γράψω τίποτε ἄλλο.

Συμφωνω με τον domesticus..
Αν κ δεν τον γνωρισα ποτε μου τον αειμνηστο πλεον Αρχοντα κ.Λυκουργο Αγγελοπουλο ευχομαι ο Θεος να αναπαυσει την ψυχη του.
Εγω δεν υπηρετησα ποτε την σχολη Αγγελοπουλου ομως παρ ολα αυτα πρεπει να αναγνωρισουμε το μεγαλο εργο αυτου του ανθρωπου πανω στη μουσικη μας.
Στους δικους του ανθρωπους αλλα κ στους πολυπληθεις μαθητες του ευχομαι απο καρδιας να τον θυμουνται κ να τον μνημονευουν.
Τους αφησε μεγαλο εργο το οποιο πιστευω αξιζει να βγει κ περαν του Ελλαδικου χωρου.
Αιωνια του η μνημη.
Αποστολης Θεοχαρης
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Κάθε μου νότα σου χρωστώ και μελωδία,
κάθε μου στίχο που έχει μέσα του ρυθμό,
κι αυτός ο στίχος δε θα είχε καν αξία,
άμα δε λύγιζε η καρδιά στο Ευχαριστώ!

Καλή ανάσταση, Δάσκαλε!
 

Haris Tsarouxis

Μέλος
Είχα την πολύ μεγάλη τύχη κι ευλογία συνάμα να τον γνωρίσω όντας φοιτητής ακόμα. Πραγματικά, ο ορισμός του πεπαιδευμένου επιστήμονος και ανθρώπου. Το σε ευχαριστούμε μοιάζει τόσο λίγο, μα τόσο λίγο... Είμαι σίγουρος πως ήδη ψάλλεις με τους αγγέλους... Καλό παράδεισο ΤΕΡΑΣΤΙΕ Λυκούργε Αγγελόπουλε. Δυσαναπλήρωτο το κενό σου. Χριστός Ανέστη!!!
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Καλό παράδεισο δάσκαλε.

Ήδη μας λείπεις.

Πολλά μάθαμε κοντά σου στα ψαλτικά (και όχι μόνο στα μουσικά), αλλά και πολλά μαθήματα μας δίδαξες με την στάση σου τον τελευταίο καιρό της ασθενείας σου.

Να δούμε αν ποτέ θα καταφέρουμε να "ξεχρεώσουμε" με τόσα που σου χρωστάμε... Να έχουμε την ευχή σου.

"Ἀνέστη Χριστός καί νεκρός οὐδείς ἐπί μνήματος."

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, μακαρίτου Λυκούργου Α. Αγγελοπούλου.

Δ.

ΥΓ Εις μνημόσυνόν του το συνημμένο που χρονολογείται στα 1979, και οφείλεται στη φιλόκαλη διάθεσή του.
 

Attachments

  • Doxology Germanou legetos.pdf
    2.7 MB · Views: 307

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΑΓΓΕΛΗΣ

Ανδρέας Αγγελής
Ο Θεός να τον αναπαύσει!! Μεγάλη απώλεια!
Η χορωδία του με το δικό της ύφος,έψαλλε μαθημάτα που από καμία άλλη χορωδία δεν είχαμε ακούσει πότε νωρίτερα, αλλά ούτε και από ψάλτες! Εύχομαι στους μαθητές του και συνεργατες του ομόνοια μεταξύ των, σαν να έχουν τον δάσκαλο τους(κυρό Λυκούργο Αγγελόπουλο) ανάμεσά τους ως πρώτα! Αιωνία του η μνήμη!
 

K. Stantzos

Κυριάκος Στάντζος
Στη ζωή μου πολλοί δάσκαλοι, μα ένας Δάσκαλος!

Είδα έναν άνθρωπο να έχει μέσα του Χριστό και να έχει το σπάνιο αισθητήριο να μπορεί τις άυλες χορδές της ψυχής μας να τις κάνει να δονούν τις χορδές του λαιμού μας, και μάλιστα όχι ο καθένας ξεχωριστά, αλλά ένα σύνολο χωρίς εγωισμούς και πρωτεία να υμνεί τον Θεό μέσα από την καρδιά του.
Πέραν της μουσικής, έμαθα και αντιλήφθηκα πολλά.
Πίσω από το σκληρό και δυναμικό χαρακτήρα που λίγο πολύ όλοι έχουμε βιώσει, υπήρχε (όσοι τον έζησαν από κοντά το κατάλαβαν) ένας αλλοτριωμένος άνθρωπος από κάτι Θείο που είχε βιώσει μέσα του και ήθελε να το μεταδώσει. Η ζωή και η σκέψη του ήταν γεμάτη από αυτό το συναίσθημα το οποίο ήταν στιγμές που τον πληρούσε ψυχικά αφιερώνοντας ατελείωτες ώρες μελέτης, μαθημάτων και προβών με την προσδοκία να το βγάλει ακόμη καλύτερα, από την άλλη ήταν στιγμές που έπρεπε να αντιμετωπίσει τις συνεχείς επιθέσεις και κατακρίσεις από αυτούς που ουδέποτε κατάλαβαν τι ήταν ο Λυκούργος και τι είχε μέσα του.
Η χορωδία του με τα αναρίθμητα μέλη, ήταν για τον Δάσκαλο η ζωή του, η ψυχή του. Δεν είχε βιολογικά παιδιά, όμως όποιο μέλος της χορωδίας και να ρωτήσεις όλοι μας τον νιώθαμε σαν πατέρα μας, διότι μας αγαπούσε σαν παιδιά του.
Μεγάλο κεφάλαιο για την Εκκλησιαστική υμνωδία, μα ταυτόχρονα ένας ταπεινός και απλός άνθρωπος. Βίωνε την εκάστοτε ακολουθία, συμμετείχε στα Άχραντα Μυστήρια (στα μάτια των μικρών παιδιών αυτό ήταν πολύ σημαντικό, μας έβαζε μάλιστα να περάσουμε μπροστά του να κοινωνήσουμε) και πάντα έδινε στους άλλους να λένε ακόμη και αν δεν τα καταφέρνανε καλά, ενώ στα ψαλτήρια που επισκεπτόταν ποτέ δεν πήγαινε για να αναδειχθεί, αντιθέτως πήγαινε μόνο για να βοηθήσει ουσιωδώς και όχι για προβολή.
Όποιος ακούει αυτήν την χορωδία, είναι δύσκολο να μη θέλει να προσευχηθεί, να «συνομιλήσει» με τον Θεό. Μακάρι και οι μαθητές σου, μα και όλοι οι ψάλτες να το επιτύχουν αυτό…
Είναι πολλά ακόμη που θα μπορούσα να γράψω, όμως αυτό που έβγαινε συνεχώς από τα χείλη μου πριν κοιμηθεί, αλλά πολύ περισσότερο τώρα, είναι το Ευχαριστώ!

Ευχαριστώ τον πατέρα μου που μου έδωσε αυτήν τη κασσέτα με την Θ. Λειτουργία, την οποία μόλις την άκουσα είπα "Έτσι θέλω να ψέλνω!"
Ευχαριστώ επίσης τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη ο οποίος όταν με άκουσε με παρέπεμψε αμέσως στον Λυκούργο.

Ευχαριστώ Δάσκαλε!
Χριστός Ανέστη!


Ο Ευγνώμων μαθητής σου...
 

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
Η προσφορά του στην διάδοση της Βυζαντινής Μουσικής διεθνώς ήτο μοναδική και καταλυτική και οφείλεται κυρίως στον ζήλο του για να γνωρίσουν όλοι οι λαοί την μουσική της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Κυρίως εξ αιτίας των κόπων και την αγἀπη του για την ΒΜ δεν υπάρχει μουσικός οίκος στον κόσμο σήμερα που να μήν έχει ράφι με ψηφιακούς δίσκους Βυζαντινής Μουσικής. Σε αυτόν οφείλεται και η άριστα εκπαιδευμένη χορωδία του που είναι απο τις ιστορικότερες και σημαντικότερες του αιώνα αυτού.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.

ΝΓ
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ο Θεός να τον αναπαύσει. Αιωνία του η μνήμη.

Θερμά συλλυπητήρια στους μαθητές του που είναι μέλη της κοινότητάς μας.

Η κληρονομιά του θα είναι κτήμα ες αεί. Μακάρι να δίνει ο Θεός και άλλους σαν και αυτόν.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
"Τὸ τάλαντον, ὅσοι πρὸς Θεοῦ, ἐδέξασθε ἰσοδύναμον χάριν, ἐπικουρίᾳ τοῦ δόντος Χριστοῦ, αὐξήσατε ψάλλοντες· Εὐλογεῖτε τὰ ἔργα, Κυρίου τὸν Κύριον."
Ο αείμνηστος αν και εντελώς άγνωστος σε μένα, πιστεύω ότι με το δημόσιο βίο του τήρησε το ως άνω του Κοσμά. Ας γίνει μία τέτοια στάση ζωής παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Ο Θεός ας τον αναπαύσει.
 

Μανώλης Παπαδάκης

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εξω Μουλιανών
Αιωνία αυτού η μνήμη! Όλοι οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει πνευματικό έργο μένουν αθάνατοι μέσα από το έργο τους. Καλό παράδεισο!
 
Ο Θεος να αναπαύσει την ταπεινή σου ψυχή Δάσκαλέ μου.
Ο Λυκούργος Αγγελόπουλος ήταν υπόδειγμα ταπεινού ψάλτη. Παρά τη διεθνή καταξίωση, τις τιμές και τα οφφίκια προτιμούσε πάντοτε να εκτελεί χρέη ισοκράτη ακόμα και στον πιο αρχάριό του μαθητή, όταν επισκεπτόταν άλλους ναούς, και αυτό με εντυπωσίασε εξ αρχής. Η αγάπη του για τους μαθητές του ήταν τεράστια και το ενδιαφέρον του εκδηλωνόταν πάντοτε έμπρακτα.
Καλό παράδεισο Δάσκαλέ μου.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Μόλις τώρα με καθυστέρηση το έμαθα και λυπήθηκα εξαιρετικά. Αξιώθηκα να τον γνωρίσω και να τον ζήσω από κοντά τόσο στην κοινή πατρίδα μας (Πύργο Ηλείας) όσο και σε μεταπτυχιακά μαθήματα όσο και στη χορωδία του και σε άλλες περιπτώσεις. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και δάσκαλος στον οποίο οφείλω πολλά. Με παρακίνησε (όπως και όλους πάντοτε) να ψάξω και να μάθω περισσότερα από όσα ήξερα τότε αποτελώντας ο ίδιος μια ανεξάντλητη πηγή γνώσεων και παράδειγμα αφοσίωσης και ζήλου για τη μουσική μας.

Ο Θεός να σε αναπαύει Δάσκαλε. Χριστός Ανέστη!
 
Top