Εικόνες μέσα στο κείμενο του μηνύματος

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
[Σημείωση: Το μήνυμα τροποποιήθηκε, καθώς η υπηρεσία που είχα προτείνει αρχικά, το imageshack.gr, δυστυχώς απεβίωσε και μαζί μ' αυτό χάθηκαν όλες οι εικόνες που είχαν φορτωθεί, γι' αυτό και πολλές εικόνες από το forum αυτό φαίνονται κενές και θα πρέπει να φορτωθούν εκ νέου. Αντ' αυτού, προτείνω το pict.com, που φαίνεται αξιόπιστη και ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ υπηρεσία κι έχει μάλιστα κι ένα ωραίο πρόσθετο για τον firefox εδώ.
[Σημείωση 2: Ένα χρόνο μετά την εγγραφή μου στο pict.com, μου στάλθηκε μήνυμα ότι αν δεν πληρώσω και δεν αναβαθμίσω, οι εικόνες μου εξαφανίζονται... Οπότε η υπηρεσία ισχύει μόνο για 1 χρόνο. Επομένως ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για αποθήκευση εικόνων είναι αυτός του μηνύματος 2, δηλ. το picasaweb. Μόλις βρω χρόνο θα αντικαταστήσω το tutorial.]


Ένας απλός τρόπος για να βάλετε εικόνες μέσα στο κείμενο του μηνύματός σας, είναι να τις φορτώσετε σε μια από τις πολλές σελίδες φιλοξενίας εικόνων και να επικολλήσετε τον κώδικα της εικόνας στο μήνυμα. Εδώ έχω οδηγίες για τη σελίδα pict.com. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Πάτε στο www.pict.com και πατάτε Signup για να γραφτείτε στην υπηρεσία (αν και μπορείτε να φορτώσετε εικόνα και χωρίς να γραφτείτε, αλλά δε συμφέρει)
pict1x.png

2. Στη φόρμα εγγραφής συμπληρώνετε mail και έναν κωδικό εις διπλούν, γράφετε και το captcha και πατάτε Submit.
pict2.png

3. Πάτε μετά στο mail σας, ανοίγετε το μήνυμα από το pict.com και άμα σας έχουν στείλει ένα σύνδεσμο για επιβεβαίωση τον πατάτε. Στη συνέχεια ξαναπάτε στην αρχική σελίδα και πατάτε Login για να συνδεθείτε. Βάλτε το mail και τον κωδικό που δηλώσατε.
pict3.png

4. Κλικάρετε οποιοδήποτε κουτί με την επιγραφή Upload Image και επιλέξτε μια εικόνα από τον υπολογιστή σας και περιμένετε να φορτωθεί.
pict4.png


5. Αφού φορτώσετε τις εικόνες σας, απλώς σύρτε το ποντίκι πάνω στην εικόνα που θέλετε να επισυνάψετε στο μήνυμά σας. Θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται η επιγραφή Share it. Πατήστε την.
pict5.png

6. Στο μενού που θα εμφανιστεί, μαρκάρετε ό,τι γράφει δίπλα από την επιγραφή For boards και κάνετε δεξί κλικ=>αντιγραφή.
pict6.png

Στη συνέχεια, στο μήνυμα που γράφετε στο Ψαλτολόγιο πηγαίντε και πατήστε δεξί κλικ=> Επικόλληση. Αν κάνετε μια Προεπισκόπηση, θα δείτε τις εικόνες στο μήνυμά σας!

Υ.Γ. Οι χρήστες Linux και δη Ubuntu μη χάσετε το φοβερό capture εργαλείο shutter, που, εκτός των άλλων, κάνει απευθείας upload σε image hosting sites και σας βγάζει τον κώδικα εισαγωγής της εικόνας, χωρίς ν' ανοίξετε browser! Τις εικόνες από το μήνυμα αυτό τις φόρτωσα με ένα κλικ όλες στο λογαριασμό μου στο imageshack.us και μου έβγαλε links και από τις 6 σε χωριστά tabs! Δυστυχώς στα hosting sites για απευθείας upload δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν το pict.com, ελπίζω να το περιλάβουν στο μέλλον.
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Λοιπόν, επειδή ο server του imageshack.gr πέφτει πολλές φορές τις μεταμεσονύχτιες ώρες (και, ως γνωστόν, εμείς τέτοιες ώρες μπαίνουμε στο Ψαλτολόγιο!:wink:) κι έτσι όλες οι εικόνες που βάζετε στα post σας πάνε περίπατο τις ώρες αυτές, μπορείτε αντί γι' αυτόν να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία picasaweb της google. Και το όνομα google από μόνο του σημαίνει ταχύτητα και αξιοπιστία. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να πάτε στο http://picasaweb.google.com, να φτιάξετε ένα λογαριασμό και να ανεβάζετε εικόνες εκεί.
Πλεονεκτήματα: δημιουργία χωριστών άλμπουμ για τις φωτογραφίες και τις εικόνες σας, πολύ ωραίο περιβάλλον και με πολλές δυνατότητες
Μειονεκτήματα: δεν είναι προσανατολισμένο για χρήση σε φόρουμ κι έτσι δεν είναι εμφανές το link που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εισαχθεί η εικόνα. Επίσης, δεν υποστηρίζεται εισαγωγή με μικρογραφία (δεν είναι απαραίτητο όμως, εφόσον θέλετε να βάλετε την εικόνα μόνη της και τίποτα περισσότερο).

Για να εισάγετε εικόνα από το picasaweb κάντε στην εικόνα που θέλετε δεξί κλικ=> αντιγραφή τοποθεσίας εικόνας και στη συνέχεια εισάγετέ την στο post με το γνωστό τρόπο (πατάτε το εικονίδιο της εικόνας και επικολλάτε το link).
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Παρότι ευχαριστώ το Νίκο και τον συγχαίρω για τις πληροφορίες και τον κόπο του να εξηγεί όλα αυτά, θα ζητήσω να προτιμάτε να επισυνάπτετε τις φωτογραφίες παράλληλα και στο φόρουμ εδώ (π.χ. σε zip) για τον απλό λόγο οτι εάν μιά μέρα οι εξωτερικές αυτές υπηρεσίες σταματήσουν να λειτουργούν, τα ανάλογα θέματα στο φόρουμ εδώ θα μείνουν «ξεκρέμαστα», ζημιώνοντας μελλοντικούς αναγνώστες. Ευχαριστώ.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Δεν είναι πρακτικό το zip Δημήτρη, γιατί εμάς μάς ενδιαφέρει η ανάρτηση εικόνας απευθείας στο σώμα του μηνύματος (ότι αντίγραφα των εικόνων που ανεβάζουμε θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουμε και σε ένα φάκελο του υπολογιστή μας, εννοείται). Θα μου πεις, μπορούμε να το βάλουμε συνημμένο και να βάλουμε στο μήνυμα το link του συνημμένου, όπως είχε περιγραφεί κάποτε από το Ζάχαρη νομίζω, αλλά αυτό έχει το μειονέκτημα ότι, εφόσον τα συνημμένα μόνο τα μέλη μπορούν να τα κατεβάζουν, η εικόνα δεν θα φαίνεται στο μήνυμα. Έτσι όμως είναι αδύνατη η πρόσβαση στο πλήρες περιεχόμενο του μηνύματος ως απλή ανάγνωση από κάποιον που δεν είναι μέλος. Είναι γνωστό πρόβλημα σε όλα τα forums και ακολουθείται η πρακτική που περιγράφω παραπάνω, δηλ. του ανεβάσματος σε εξωτερική υπηρεσία (image hosting server).

Το πρόβλημα γεννιέται από τη στιγμή που η εξωτερική αυτή υπηρεσία παύσει να λειτουργεί, ρίχνοντας έτσι στο καναβάτσο όλες τις εικόνες... Γι' αυτό λέμε να τις φορτώνουμε σε καμιά υπηρεσία της προκοπής. Και επειδή το imageshack.us ήταν η πιο γνωστή αξιόπιστη τέτοια υπηρεσία, σκέφτηκα το imageshack.gr επειδή είχε ελληνικό περιβάλλον. Δεν περίμενα ότι μετά από κάποιο χρόνο λειτουργίας θα έπεφτε για κανα δίωρο κάθε βράδυ. Εκτός πάντως απ' αυτό, δεν έχω παρατηρήσει να έχει το πρόβλημα που έχουν άλλες υπηρεσίες, δηλ. να σβήνονται εικόνες. Γι' αυτό και πρότεινα τώρα το picasaweb. Ε, άμα πέσει και υπηρεσία του google, τι να πούμε...

Μια καλή λύση είναι να κάνουμε την εικόνα upload στον ftp του Ψαλτολογίου (στο Linux mint γίνεται με δεξί κλικ=>upload, αφού του ορίσεις τον ftp server, υπάρχουν και ανάλογα free utilities για windows) και να παίρνουμε το link από εκεί, αλλά στις υπηρεσίες image hosting έχεις και οπτικό έλεγχο των εικόνων σου, έχεις τα άλμπουμ σου, κάνεις τις προσθαφαιρέσεις που θέλεις κλπ.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Εννοώ παράλληλη επισύναψη σε zip, όχι αποκλειστική. Εάν δηλαδή χρησιμοποιήσεις εξωτερική υπηρεσία για λόγους παρουσίασης, επισύναψε τις εικόνες και στο μήνυμα κανονικά ώστε σε κάθε περίπτωση να μπορούμε να τις επαναφέρουμε εάν η εξωτερική υπηρεσία κάποτε «κρεμάσει».
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Σωστός Δημήτρη.
Λοιπόν, μπορεί το picasaweb να είναι πραγματικά θαυμάσιο, αλλά είδα ότι, αν και στην αρχή δουλεύει, όμως μετά έχει ελάττωμα στην εμφάνιση εικόνων με απευθείας link σ' αυτές και όχι μέσω του picasaweb. Οπότε μένουμε στο imageshack.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Λοιπόν, βρήκα άλλη μία υπηρεσία που, εκ πρώτης όψεως, μοιάζει πιο γρήγορη, με πιο βολικό περιβάλλον και πιο αξιόπιστη από το imageshack: το http://www.pict.com/ Είναι απλή, σφαιράτη και πολύ εύκολη στη χρήση! Και εδώ ισχύει ότι καλύτερο είναι να κάνετε εγγραφή (signup), που γίνεται άμεσα, ώστε να έχετε ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στις φωτογραφίες και στα άλμπουμ σας (που δεν υποστηρίζει το imageshack).
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Παιδιά, το imageshack.gr τελικώς απεβίωσε, οπότε χάθηκαν όλες οι εικόνες του φόρουμ που είχαμε φορτώσει σ' αυτό και θα πρέπει να τις ξαναφορτώσουμε κάπου αλλού... Γι' αυτό τροποποίησα το 1ο μήνυμά μου με τη νέα υπηρεσία pict.com, που είναι πολύ γρήγορη και συνάμα αξιόπιστη. Όσοι λοιπόν θέλουν να βάζουν στο τσακ-μπαμ εικόνες στα μηνύματά τους, ας διαβάσουν το 1ο μήνυμα της συζήτησης αυτής ξανά.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Παιδιά, το imageshack.gr τελικώς απεβίωσε, οπότε χάθηκαν όλες οι εικόνες του φόρουμ που είχαμε φορτώσει σ' αυτό ...

Αυτό δυστυχώς είχα προβλέψει στο μήνυμά μου (16/6/09) και τίποτα δεν μας εξασφαλίζει οτι όποια άλλη υπηρεσία εικόνων δεν θα «κρεμάσει» στο μέλλον. Για αυτό θα ξαναζητήσω εάν μπορείτε (τουλάχιστον για τα ψαλτικά μουσικά θέματα/παραδείγματα) να επισυνάπτετε τις εικόνες και σε ένα zip στο μήνυμα όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες υπηρεσίες. Ευχαριστώ.
 
Top