Εγνατία Όδος - παρουσίαση: Γεώργιος Ντόβολος

DOVOLOS

Γεώργιος Ντόβολος
Παρακαλώ τους συντονιστές να ανοίξουν νέα ενότητα στις εκπομπές με γενικό τίτλο Εγνατία Οδός

Εγνατία Όδος - Εκπομπή 1η: "Φως ιλαρόν"

«Φως ιλαρόν» (7-11- 2020)

Η πρώτη αυτή εκπομπή είναι αφιερωμένη στον αρχαιότερο ελληνικό χριστιανικό ύμνο που μέχρι σήμερα ψέλνεται σ’ Ανατολή και Δύση: το «Φως ιλαρόν» ή, λατινιστί, «Lumen hilare». Γνωστός και ως «επιλύχνιος» ύμνος διατηρεί για δυο χιλιάδες χρόνια σταθερή τη θέση του στην ακολουθία του Εσπερινού, δεχόμενος ποικίλες μελωδικές προσεγγίσεις μονοφωνικές ή πολυφωνικές, από συνθέτες όλων των εποχών.

παρουσίαση: Γεώργιος Ντόβολος
έρευνα - επιμέλεια: Γεράσιμος Παπαδόπουλος
ήχος: Θοδωρής Κουέλης
παραγωγή: Τριτό Πρόγραμμα ΕΡΑ 90,9
 

Diogenes

Νέο μέλος
Βρήκα στο διαδίκτυο μία πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική εκπομπή η οποία λέγεται «Εγνατία Οδός». Παρουσιστής της εκπομπής είναι ο μουσικολογιώτατος κος. Γεώργιος Ντόβολος.

Στην κάτωθι διεύθυνση μπορεί κανείς να παρακολουθήσει όλες τις παλιές εκπομπές αλλά υπάρχει και η δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης μέσω διαδικτύου όταν γίνεται η αναμετάδοση.

Όπως γράφει στην επισυναπτόμενη ιστοσελίδα πρόκειται για μία ραδιοφωνική «εκπομπή με την οποία μεταφερόμαστε νοητά σε ποικίλα στιγμιότυπα μουσικο-ποιητικών ωσμώσεων ανατολικού και δυτικού κόσμου του εκκλησιατικού άσματος, αποκαλύπτοντας τις, εν πολλοίς άγνωστες, αλληλεπιδράσεις των δύο μεγάλων αυτών παραδόσεων.»

Η εκπομπή γίνεται κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωΐ ώρα 07.00-08.00.

https://www.ertecho.gr/radio/trito/show/egnatia-odos/


151752.jpg
 
Top