Δύναμις Κορώνη εκτέλεση Αθ. Παναγιωτίδη.

Μία εκτέλεση του δύναμις του Κορώνη από τον μεγάλο Αθ. Παναγιωτίδη ...
Η απομαγνητοφώνηση είναι δική μου , από το γνωστό ηχητικό ,από την πανήγυρι στο Βαρθολομιό Ηλίας .
Η "επιθεώρηση" είναι από τον φίλτατο Άρχοντα Πρωτοψάλτη και κράτιστο μουσικοδιδάσκαλο Ιωαννίδη Δημήτρη , που θερμότατα ευχαριστώ και δημοσίως για τον κόπο του και την ανιδιοτελή αγάπη του.
 

Attachments

  • korwnis panagiotidi.pdf
    2.1 MB · Views: 235
Το ηχητικό , παρέα με το κείμενο, στο youtube , από μία πολύ ωραία δουλειά , του φίλου και ψαλτολόγου ,Άρχοντος πρωτοψάλτου Γεωργίου Ντόβολου .
Για τα καινούρια μέλη και επισκέπτες του φόρουμ , για να εντρυφήσουν στον αλήστου μνήμης , ανεπανάληπτο βιρτουόζο Αθανάσιο Παναγιωτίδη.
..εδώ..
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Με την παρακίνηση του κ. Δεβρελή, κατέγραψα κι εγώ το εν λόγω «Δύναμις». (Εκείνος στο «Μονωδικόν» του παραθέτει διαφορετική εκτέλεση του Παναγιωτίδη, την οποία του απήγγειλε στο γραφείο του). Είδε χθες την καταγραφή και του άρεσε, οπότε με προέτρεψε να την αναρτήσω στο Διαδίκτυο ώστε να επωφεληθούν κι όσοι άλλοι θέλουν να το αναπαράγουν. Η ηχογράφηση είναι από τη γνωστή Πανήγυρη του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου στο Βαρθολομιό Ηλείας. Έχω στο αρχείο μου άλλες δύο ηχογραφήσεις του Παναγιωτίδη στο ίδιο μέλος, αλλά οι διαφορές είναι μικρές (πχ μπορεί να αλλάζουν τα σημεία που κάνει τις ίδιες αναλύσεις). Και ο δάσκαλος, άλλωστε, συμφωνεί πως αυτή είναι η καλύτερη ηχογραφημένη εκτέλεση που έχουμε. Του είπα πως δε θεώρησα σκόπιμο να καταγράψω όλες τις διακυμάνσεις της φωνής και συμφώνησε ότι έτσι θα γινόταν το μέλος δυσανάγνωστο. Τέλος, θα σας παραπέμψω και στο βιβλίο του Θρασυβούλου Παπανικολάου, στο ίδιο «Δύναμις», που στηρίζεται εν πολλοίς στην εκτέλεση αυτή.
 

Attachments

  • Δύναμις Ξένου Κορώνη υπό Αθ. Παναγιωτίδη, Παρασημαντική Ι. Μπουλμπουτζή.pdf
    5.8 MB · Views: 101
Top