Δύναμις Ζαφ. Παπαχρήστου - Γ. Μπόμπα

psaltis80

Νέο μέλος
Απ' ότι ξέρω πολύ καλό τρισάγιο σε δευτερόπρωτο υπάρχει στη Θεία Λειτουργία του Μαϊδανόγλου.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Το πιο ωραίο που έχω ακούσει είναι του Ζαφειρίου Παπαχρήστου. Αν κάποιο μέλος του φόρουμ το έχει τυπωμένο μακάρι να σας το δώσει, εγώ το έχω σε χειρόγραφο.
 

teofilos3

Γεώργιος Παλιούρας
Το πιο ωραίο που έχω ακούσει είναι του Ζαφειρίου Παπαχρήστου. Αν κάποιο μέλος του φόρουμ το έχει τυπωμένο μακάρι να σας το δώσει, εγώ το έχω σε χειρόγραφο.

Γιώργο ας είναι και σε χειρόγραφο το δεχόμαστε καλό θα είναι.
Ευχαριστώ
 

Βασίλης Κιαμηλίδης

Βασίλης Κιαμηλίδης
Το πιο ωραίο που έχω ακούσει είναι του Ζαφειρίου Παπαχρήστου. Αν κάποιο μέλος του φόρουμ το έχει τυπωμένο μακάρι να σας το δώσει, εγώ το έχω σε χειρόγραφο.

Θα το ανεβάσω το απόγευμα, εάν φυσικά δεν με προλάβει άλλος.
Βασίλης
 

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Το Δυναμις του Βομβα και του Παπαχρηστου ειναι νομιζω το ιδιο . Και οπως εγραψα και αλλη φορα κακως επεκρατησε να λεγεται οτι ειναι σε ηχο δευτεροπρωτο , γιατι δεν κανει τελικες καταληξεις στον Πα οπως ο κανονικος δευτεροπρωτος (κατσιγαρ) . Δες τε λειτουργικα και δοξολογιες σε δευτεροπρωτο που κανουν τελικες καταληξεις (Πα) . Μπορουσε να λεχθει ''Δευτερος μετα πρωτου'' ή οπως γραφει ο Ταλιαδωρος στο βιβλιο του
''Επιτομος Θεια Λειτουργια'' για τα λειτουργικα του του Βου . Λειτουργικα σε δευτερο με ενδιαμεσες διατονικες πτωσεις.

Επισυναπτω δικο μου Τρισαγιο και Δυναμις σε Δευτεροπρωτο
http://analogion.com/forum/showthread.php?t=3421

.
 
Last edited by a moderator:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Παρατηρώ ότι, στο «Ελέησον ημάς» του «Δύναμις» αυτού, οι περισσότεροι εκδότες παραθέτουν το ίδιο μέλος, με 1-2 ορθογραφικές και όχι μελωδικές παρεμβάσεις. Μέχρι στιγμής, οι εκδόσεις που έχω στο αρχείο μου και το εντόπισα είναι οι εξής:

- Κωνσταντίνου Πρίγγου: Η Πατριαρχική Φόρμιγξ - Λειτουργία, Τόμος β΄, Αθήναι 1974, που εξέδωσε ο Ανδέας Λ. Παπανδρέου, όπου παρατίθεται στο παράρτημα «Δύναμις Γ. Μπόμπα - Διασκευή Θρ. Στανίτσα (Τιμής ένεκεν)» και αποτελεί προφανώς απομαγνητοφώνηση εκτελέσεων του Άρχοντα
- π. Ιεροθέου Τσονάκα: Πατριαρχική Μουσική Κιβωτός - Θ. Λειτουργία, Άγιον Όρος 1999, όπου συμπληρώνει τη διασκευή του Στανίτσα
- Χαριλάου Ταλιαδώρου: Επίτομος Λειτουργία, Θεσσαλονίκη 2003
- Δημοσθένους Παϊκοπούλου: Πανδέκτη Εκκλησιαστικής Μουσικής - Γ' Λειτουργία, Αθήνα 2006

Μόνες διαφορετικές εκδοχές μέχρι στιγμής βρήκα την παραπάνω του Μαϊδανόγλου και άλλη μία στη Λειτουργία του Λυκούργου Πετρίδη, που παραθέτει το «Δύναμις» απομαγνητοφωνημένο και στο όνομα του Θρασυβούλου Στανίτσα, προφανώς μη γνωρίζοντας την πατρότητα του μέλους, οπότε το «Ελέησον ημάς» μάλλον το συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι περισσότεροι εκδότες, λοιπόν, συγκλίνουν στην εκδοχή του Παπανδρέου, ο οποίος, αφού απομαγνητοφωνεί τους στίχους του δεξιού από το Στανίτσα, δεν ξέρουμε τι άλλες πηγές είχε για το «Ελέησον ημάς». Είδα, όμως, πως πρόσφατα εκδόθηκε Λειτουργία του Ζαφειρίου Παπαχρήστου καλλιγραφημένη από τον π. Ιερόθεο, την οποία δεν έχω στο αρχείο μου. Αν την έχει κάποιος, μπορεί μήπως να κοιτάξει και να μας πληροφορήσει για το μέλος αν συγκλίνει με κάποιου εκδότη και, αν όχι, να μας το ανεβάσει; Πιστεύω πως, για μόνο ένα τόσο μικρό απόσπασμα, δε θα υπάρξει πρόβλημα.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
...Είδα, όμως, πως πρόσφατα εκδόθηκε Λειτουργία του Ζαφειρίου Παπαχρήστου καλλιγραφημένη από τον π. Ιερόθεο,...
Υπάρχουν άλλα στοιχεία για την έκδοση αυτή; Ούτε στην ιστοσελίδα του π. Ιεροθέου εμφανίζεται.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Συγγνώμη, μπερδεύτηκα, λάθος μου. Το είδα κι εγώ στο φυλλάδιο που παρέπεμψε ο Δημήτρης. Γράφει στο pdf: έκδοσις 2015.
 

mythos

Νέο μέλος
Το βιβλίο του Παπαχρήστου είναι έτοιμο αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον π.Ιερόθεο.
 

Dimitrios Pardalis

Νέο μέλος
Σε επικοινωνία που είχα με τον πατέρα Ιερόθεο,το βιβλίο του Ζαφειρίου Παπαχρήστου το έχει έτοιμο αλλά δεν έχει τα χρήματα για να το εκδόσει.Ίσως να του έκανα μια πρόταση να εκδοθεί με τη μέθοδο των συνδρομητών.
 
Last edited:

mythos

Νέο μέλος
Έχει κυκλοφορήσει ο π.Ιερόθεος βιβλία στο μεσοδιάστημα αλλά μάλλον ήταν πιο σίγουρα ως προς τους αγοραστές.
Εδώ δεν ξέρω αν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον....Δεν είναι άσχημη ιδέα.
 
Top