Δοξολογία αργή πλαγίου του πρώτου Παπαδόπουλου Ιωάννη

ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΔΑΝΙΗΛ

Παλαιό Μέλος
Το βιβλιο ΄΄Δοξολογιαι των ηχων΄΄εχει εκδοθει πριν 2 χρονια και το εμπορευεται ο ιδιος ο συνθετης...Θα τον παρω τηλ πιο μετα και αμα μου πει οκ θα την ανεβασω!!
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Από τη φετινή πανήγυρη στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων.


Ευχαριστούμε Δάνο, που χάρη στην ηχογράφηση αυτή και την άρτια διδακτική της παρουσίαση ανέδειξες ένα πραγματικά θαυμάσιο μάθημα.

Η δοξολογία αυτή είναι εξαιρετική, καθώς αποδίδει όλη τη δοξαστική μεγαλοπρέπεια προς τον Τριαδικό Θεό πάνω σε απολύτως κλασικά πρότυπα, θα έλεγα πάνω ακριβώς στα χνάρια του Ιακώβου, χωρις τίποτα το εξεζητημένο, τίποτα το περιττό. Θα την έλεγα πρότυπο αργής δοξολογίας. Ο Θεός να χαριτώνει αυτόν τον άνθρωπο, τον κυρ-Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Η δε απόδοση, από σένα και τον χορό σου, αλλά και τον ΕΞΑΙΡΕΤΟ αριστερό που δεν γνώριζα, είναι θαυμάσια από κάθε άποψη. Σοβαρό και εκκλησιαστικό ψάλσιμο, που δεν ακούμε συχνά σε πανηγύρεις.

Ένα θερμό ευχαριστώ. Και η χάρη της αγίας Αικατερίνης να σας αξιώσει και του χρόνου και μέχρι τελευταίας αναπνοής να την ψάλλετε.
 
Last edited by a moderator:

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Δεν είναι ο Στανίτσας κι ο Ταλιαδώρος στην Δοξολογία του αιώνα, είναι όμως αυτό που μας κάνει να αισιοδοξούμε, οτι όλοι αυτοί οι Μεγάλοι Ψάλτες, αφήνουν πίσω τους, άξιους διαδόχους....
Δεν χρειάζεται να λέμε για τα ονόματα, σημερινά, μεγάλα, χωρίς μεγάλη ηλικία, που κρατάνε τις βάσεις. Αλλά και πολλά παιδιά και "παιδιά", άγνωστα εν πολλοίς, χωρίς τυμπανοκρουσίες και θεαθήναι, δίνουν μέσα στους ναούς μας την όμορφη ψυχή τους (δεν αρκεί η φωνή...), και συνεχίζουν σ' αυτή τη δύσκολη - πνευματικά - εποχή, ν΄αφήνουν σεμνά το ίχνος τους, στην ανθρώπινη ιστορία μας.
Κιπ γουόκινγκ ! Και μπράβο σας !

Χρόνια πολλά ! Στους και στις εορτάζουσες.
 
Top