Δοξολογία Β' Ήχου (καταλήξεις στον ΝΗ) - Νικολάου Κανακάκη

tb---

τσοπάνης
#1
Χθες των 3ων Ιεραρχών ο Ψάλτης ξεκίνησε δοξολογία σε Β ήχο του Καβάδα.

Έψαλαν 3,4 στίχους από την εν λόγω δοξολογία και αυτόματα πέρασαν σε μια αντίστοιχη του β ήχου, που έχει καταλήξεις στον κάτω ΝΗ. Δυστυχώς δεν συγκράτησα τον συνθέτη της δοξολογίας, αλλά μου ανέφερε ο Ψάλτης ότι συνήθως την ψάλλουν τα Χριστούγεννα.

Αν κάποιος την έχει υπ όψην του ας μας ενημερώσει, αλλιώς θα την βρώ τις επόμενες ημέρες.

Ευχαριστώ.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#2
Δοξολογία αργοσύντομη Νικολάου Κανακάκη σε ήχο Β΄. (Υπάρχει στον Όρθρο της "Ζωής").
 

tb---

τσοπάνης
#3
Ευχαριστώ τα τσακάλια του φόρουμ.... είναι πολλά. Ωραία η δοξολογία , δεν την είχα υπ όψην μου. ( δεν έχω κανένα βιβλίο από Ζωή)
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#4
... ( δεν έχω κανένα βιβλίο από Ζωή)
Αφού δεν έχεις ...!:)

Όπως υποσημειώνεται, «Η δοξολογία αυτή θεωρείται κατάλληλος δια την εορτήν των Χριστουγέννων, οπότε θ' αρχίσει δια του "Δόξα εν υψίστοις Θεώ" κλπ. και δια την εορτήν των Θεοφανείων, οπότε θ' αρχίσει δια του "Δόξα τω φανέντι Θεώ ..."»
 

Attachments

tb---

τσοπάνης
#5
Αν και με πρόλαβες , κατέβασα από το φόρουμ όλο τον όρθρο της Ζωής .... δεν πιάνει πολύ χώρο στο λαπτόπι ....

Τα καλά του φόρουμ , που διστυχώς δεν τα αξιολογούν όλα τα μέλη ~
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#6
Αν και με πρόλαβες , κατέβασα από το φόρουμ όλο τον όρθρο της Ζωής ....
Κι ἐσύ μέ πρόλαβες, γιά νά σοῦ πῶς πώς τά ἔχουμε τά βιβλία τῆς "Ζωής".

Ἀναφορά κι ἐδῶ:

...
4. Τέλος, όσοι από σας έχετε την σειρά ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ της ΖΩΗΣ, κοιτάξτε στον 2ο Τόμο, και σχετικά στην σελίδα 149, όπου βρίσκεται η "Δοξολογία Αργοσύντομος" του Νικολάου Κανακάκη. (Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί την ονομάσανε "αργοσύντομος" αυτή την Δοξολογία.... καθαρώς ειρμολογική είναι, οπότε σύντομος!) Την υποσημείωση την διαβάσατε; Για όσους δεν τον έχετε τον τόμο, γράφει, Η Δοξολογία αυτή θεωρείται κατάλληλος δια την εορτήν των Χριστουγέννων, οπότε θ'αρχίση δια του "Δόξα εν υπίστοις Θεώ" κλπ. και διά την εορτήν των Θεοφανείων, οπότε θ'αρχίση δια του "Δόξα τω φανέντι Θεώ και επί γης οφθέντι και φωτίσαντι τον κόσμον."

Απόστολος
 

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
#8
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει καμία ηχογράφηση της συγκεκριμένης δοξολογίας;
Σίγουρα θα υπάρχει κάποια καλή ηχογράφηση ...

Αυτό που μπορώ να προσφέρω είναι μόνο λίγοι στίχοι ηχογραφημένοι ζωντανά σε εκδήλωση του Romeiko Ensemble με χοράρχη τον Γιώργο Μπιλάλη τον Δεκέμβριο του 2004 στη Νέα Υόρκη. Τους ψάλλαμε από στήθους κατά την είσοδο της χορωδίας στην έναρξη της εκδήλωσης (πρώτα ακούγεται το τάλαντο). Περίπου 3 λεπτά, αλλά τουλάχιστον δίνει το όμορφο άκουσμα της εν λόγω δοξολογίας.
 

Attachments

#9
Η ανωτέρα δοξολογία γραμμένη με το πρόγραμμα μελωδός...τοποθέτησα τα ισοκρατήματα και πρόσθεσα το ασματικό το οποίο απουσιάζει από τον πανδέκτη....
 

Attachments

Top