Δοξαστικό εσπερινού 1ης Σεπτεμβρίου

Το ξέρω πως εδώ ο χώρος είναι για ηχογραφήσεις αλλά επειδή ψάχνω να βρω για να ακούσω το δοξαστικό του εσπερινού, αυτό που θα πούμε σήμερα το απόγευμα και δε ξέρω που να ψάξω αλλά και δεν ξέρω αν καλά κάνω που το γράφω εδώ, σκέφτηκα πως ίσως να χρειάζεται να δημιουργηθεί μια ενότητα καινούργια όπου σε αυτή θα υπάρχουν όλα τα παρόμοια θέματα.
Πως υπάρχει ενότητα που λέει ποιος ψάλλει; έτσι να υπάρξει και μία ενότητα που να λέει τι ψάχνεις; (να ακούσεις)

Το δοξαστικό, όπως το έχει η κυψέλη ο πρώτος τόμος, δεν είναι και από τα πλέον συνηθισμένα. Είναι λίγο δύσκολο. Σε μια δυο θέσεις δηλαδή. Είναι πλάγιος του δευτέρου αλλά γίνεται δεύτερος σε ένα σημείο μετά ξανά πλάγιος του δευτέρου. Μια θέση νομίζω σπάνια. (δεύτερη σειρά του συνημμένου "των λειψάνων σου"). Και μετά από λίγο πάλι μπερδεύει λίγο.
Μήπως θα μπορούσε κάποιο μέλος να το ψάλλει σας παρακαλώ και να το ανεβάσει;
Το συνάπτω για μεγαλύτερη ευκολία. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
 

Attachments

  • theiaxaris.jpg
    213.1 KB · Views: 31

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Αν και δεν θεωρώ ότι είμαι αυτό που λένε δεινός εκτελεστής, το επισυνάπτω. Υπάρχει βέβαια ένα τυπογραφικό λάθος στο κείμενο (τι να κάνουμε έκαστος στο είδος του...) και συγκεκριμένα στη συλλαβή "των θαυμάτων σου" όπου η φράση δεν προβλέπεται να ανέβει μία-μία φωνή (δηλ. ολίγον-κεντήματα-ψηφιστόν), αλλά με δίφωνη ανάβαση (δηλ. ολίγον-κέντημα-ψηφιστόν), όπως το ψάλλω.
 

Attachments

  • Θεία Χάρις.mp3
    1.4 MB · Views: 35
Top