Δοξαστικό "Κύριε αναβαίνοντός σου"

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Αγαπητοί Λαμπαδάριοι,
Ένα δωράκι ακόμα για σας ... Τό 'λεγα όταν ήμουν λαμπαδάριος!
Αν νομίζετε ότι δεν ... τρώγεται ... με τίποτα, απλά μην σπαταλάτε χαρτιά και μελάνια:). Η εξουσιοδότηση στους συντονιστές δεν ανακαλείται..:D
 

Attachments

  • ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΒΑΙΝΟΝΤΟΣ ΣΟΥ.pdf
    66.1 KB · Views: 308

petrosgrc

Πέτρος Γαλάνης
Φιλε Νικόλαε, το κομμάτι σου έχει ενδιαφέρον αλλά συγχώρησέ με να σου πω ότι αυτό το κομμάτι το λέω και θα το λέω πάντα από τον Κ. Πρίγγο. Δεν ξέρω γιατί, δεν μπορώ να το πω από καμία άλλη σύνθεση. Ίσως είναι και εμμονή...
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Φιλε Νικόλαε, το κομμάτι σου έχει ενδιαφέρον αλλά συγχώρησέ με να σου πω ότι αυτό το κομμάτι το λέω και θα το λέω πάντα από τον Κ. Πρίγγο.

Φίλε μου,
Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη, το Δοξαστκό αυτό είναι κατά τι εκτενέστερο άπό το του Πρίγγου και νομίζω ότι η χρονική του διάρκεα ανταποκρίνεται στο μέγεθος του "Και νυν" (Ναυπλιώτου) που ακολουθεί.
Όταν ζητήθηκε από τον Στανίτσα να γράψει Μεγ. Εβδομάδα, απάντησε:Καλύτερη από του Πρίγγου δεν θα γίνει! Αλλά όταν την έψαλλε ήταν ανεπανάληπτος. Όμως μελοποίησε διαφορετικά το Εξέδυσάν με, και έχει γράψει το τροπ. της Κασσιανής σύμφωνα με το πως το ήθελε ο ίδιος. Το ότι γράφονται νέες συνθέσεις αυτό δείχνει τον πλούτο και τη ζωντάνια της Μουσικής μας. Και φυσικά δεν πιστεύω να νομίζεις ότι οι απανταχού Βυζαντινοί ψάλτες θα ψάλλουν αποκλειστικά Κασσιανή Π.Λ.Π. Ένα είναι σίγουρο! Όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προς δόξαν Θεού και τέρψιν εαυτών και αλλήλων.
Όσο για το τι και πως θα το πούμε,
Δημοκρατία έχουμε!:D Δε συμφωνείς;
 
Top