Δοξαστικό Εσπερινού εις το Γενέθλιον της Θεοτόκου

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
#2
Υπάρχουν αρκετά. Η βυζαντινή χορωδία αγρινίου υπό τη διεύθυνση του κ. Α. Λανάρα έχει εκδώσει αρκετούς ψηφιακούς δίσκους.
Εγώ έχω και ακούω συχνά το έργο τους Θεοτοκάριον που απαρτίζεται από τρία CDs.
Επειδή είδα πως σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει κανένα ηχητικό, σκέφτηκα να ανεβάσω ένα τροπάριο ως δείγμα και μόνο αλλά και για εκπαιδευτικούς λόγους καθώς είναι γύρω στα οκτώ λεπτά. Πιθανόν οριακά αποδεκτό αναφορικά με την χρονική διάρκεια του, καθώς έχουν παντού επιβληθεί πλέον χρονικοί περιορισμοί.

Πρόκειται για το δοξαστικό του εσπερινού της εορτής του γενεθλίου της Θεοτόκου που θα εορτάσουμε σε λίγες μέρες, σε μέλος Ιακώβου Πρωτοψάλτου.
Από ένα χειρόγραφο δοξαστάριον που βρήκα εδώ στο Ψαλτολόγιον (http://analogion.com/forum/showthread.php?t=6315) παραθέτω και το κείμενο, και σχετικό σύνδεσμο με τα δύο αρχεία μαζί στο youtube http://www.youtube.com/watch?v=061XgAbVCwo
 

Attachments

#3


"Το δοξαστικό του εσπερινού εις το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου που εορτάζεται στις οκτώ (8) Σεπτεμβρίου.

Ο ήχος είναι πλάγιος του δευτέρου. Ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου την οποία διευθύνει ο κ. Ανδρεας Λανάρας.

Το μέλος είναι Ιακώβου Πρωτοψάλτου και το χειρόγραφο αυτό κείμενο βρίσκεται στο δοξαστάριο του εδώ: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=6315

Το ηχητικό αυτό βρίσκεται στον πρώτο από τους τρεις ψηφιακούς δίσκους που έχει εκδώσει η Βυζαντινή Χορωδία Αγρινίου, με τίτλο Θεοτοκάριον, οι οποίοι περιέχουν αποκλειστικά ύμνους προς την Παναγία."


(Από fujsiemensvideos http://www.youtube.com/watch?v=061XgAbVCwo&feature=related)


. . .
 
Top