Δοξαστικό Αίνων Κυριακής Προπατόρων σε σύνθεση Γ. Ραιδεστηνού (βαρύς εναρμόνιος εκ του Ζω)

Άλλο ένα πλατύσκαλο στην καριέρα σου.

Το δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής των Αγίων Προπατόρων σε σύνθεση Γεωργίου Ρεδαιστινιού σε εκτέλεση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Αναργύρων της Ν. Ιωνίας Εμμανουήλ Κουλούρη, κατά την διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης του "Αντιφωνικού Μέλους" στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας την 17-12-2012.


Ήταν ακόμη μια δικαίωση. Εύχομαι να είναι πάντα υγιής και δυνατός να μας χαρίζει τέτοιες καλλικέλαδες βυζαντινές μελωδίες. Του χρειάζονται τέτοιες ευκαιρίες από "έδρας" για να δώσει το σύνολο του χαρισματικού του ταλέντου. Εύχομαι να με δικαιώσει στο μέλλον λαμπρύνοντας τα μετερίζια της ψαλτικής τέχνης, που είναι τα αναλόγια των Εκκλησιών.


Υ.Γ. Μου επιβεβαίωσε κατά την διάρκεια της άψογης εκτέλεσης του δοξαστικού των Αγίων Προπατόρων αυτό που μου έλεγε για τις δυνατότητές του στους χαμηλούς τόνους, μα και τα ανεβάσματά του είχαν τη δική τους ομορφιά, με βυζαντινή παραδοσιακή χροιά αναδεικνύοντας τον όγκο και το μέγεθος του ανοίγματος της βαθειάς και πηγαίας (ένα μείγμα πατριαρχικής-μακεδονίτικης και χιώτικης θα έλεγα) φωνής του.
 

Attachments

  • Δοξαστικό Προπατόρων.mp3
    6 MB · Views: 117
Last edited by a moderator:

kuman

Εμ.Γ. Κουλούρης
Το μουσικό κείμενο προσφορά των κ.κ. Κιαμηλίδη, Συμεωνίδη, Ζαγκανά είναι εδώ.
 
Top