Δοξαστικόν Αίνων Κυριακών των Αγίων Πατέρων, Κωνσταντίνος Πρίγγος

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ανέβηκε πέρισυ στο youtube, στο κανάλι Xristos.k meraklis, το Δοξαστικό των Αίνων των Κυριακών των Αγίων Πατέρων «Των Αγίων Πατέρων ο χορός» με τη φωνή του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνου Πρίγγου και κείμενο του ιδίου, από το έργο του «Η Πατριαρχική Φόρμιγξ - Μουσική Κυψέλη». Οι θέσεις στις φράσεις «τα μυρίπνοα» κλπ βρίσκονται ως έτερες θέσεις, αν και στο πρωτότυπο παρατίθενται μετά από κάμποσες σελίδες (στο επόμενο τεύχος, προφανώς γιατί δεν είχαν σταλεί εγκαίρως από τον Πρίγγο).

Ο Άρχων το λέει εκ στήθους, γι' αυτό και οι μικροδιαφορές με το πρωτότυπο κείμενο. Εντυπωσιάζουν οι ψιλές λεπτομέρειες των αναλύσεων, καθώς και τα διαστήματα του μέλους. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι πολλές φορές έκανε ο Άρχων φυσικά Ζω ακόμη και αν ακολουθούσε κατάβαση, σε σύμπνοια και με άλλους Πολίτες της αυτής παραδόσεως.

Η ηχογράφηση πρέπει να έλαβε χώρα το 1958 στο Λουτράκι. Ο ήχος, με το χαρακτηριστικό echo, πρέπει να προέρχεται από τα δύο διπλά CD του Αθανασίου Πέττα «Πατριαρχική Βυζαντινή Μουσική Κληρονομιά» που πλέον δεν κυκλοφορούν.

 
Last edited by a moderator:
Top