Δοξαστικά Αγ. Χαραλάμπους - Νικολάου Γιάννου

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Επισυνάπτω το εν λόγω δοξαστικό.
Στο Καρλόβασι, ο Ναός της γειτονιάς μου είνα δικλιτος (μία σειρά κολώνες). Το πρώτο κλίτος τιμάται επ' ονόματι του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, και το δεύτερο επ' ονόματι του Αγίου Χαραλάμπους. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου που έψαλε, μου ζήτησε να μελοποιήσω το δοξαστικό του Αγίου.
Σημειωτέον, ο Άγιος Χαράλαμπος με γλύτωσε από βέβαιο θάνατο από ασφυξία, όταν σε νηπιακή ηλικία κατάπια ένα σιδερένιο σβουράκι (μικρό παιχνίδι) και πηγαίνοντάς με στο γιατρό σηκωτό, το έβγαλα στην πόρτα της Εκκλησίας όταν ο πατέρας μου επικαλέστηκε τη βοήθεια του Αγίου, και ο γιατρός δεν χρειάστηκε άλλωστε ήταν πολύ μακρυά το ιατρείο.
 

Attachments

  • ΔΟΞΑ ΑΓ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ..pdf
    325.1 KB · Views: 706
Last edited:

kakofonix78

Δημήτριος Παπάνης
Πολύ ωραίο δοξαστικό! συγχαρητήρια! Φαίνεται ότι έχεις επιρροή απο τον αείμνηστο Θρ. Στανίτσα! Και πιο λιτές γραμμές θα το έκανε το ίδιο ωραιο! Πολύ καλή δουλειά πάντως! Ευχαριστούμε! έχουμε κι έδω ένα χωριό πολύ κοντά στη χώρα που τιμάει τον Άγιο Χαράλαμπο και πάω κάθε χρόνο γιατι ψάλλει ο συνάδελφός μου! Ευχαριστούμε και πάλι
 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Μετά από ένα χρόνο, βρήκα και το δόξα των αποστίχων! Και έγκαιρα!
Πώς τό 'παθα!
Κάλλιο αργά παρά ποτέ!:D
ΥΓ. Είναι μερικά ιδιόμελα εν οις και το συνημμένο, που ξεκινάει το κείμενο και καθώς προχωρείς,.... εδώ θα κάνει τελεία, εκεί θα κάνει τελεία, πουθενά η τελεία, και δυσκολεύουν τα πράγματα αφού αναγκαστικά κάνεις μια σειρά ατελών καταλήξεων...:( με αποτέλεσμα το μέλος να είναι μονότονο, ή κάνεις εντελή αν και το νόημα μιας φράσεως, δεν έχει κλείσει.
 

Attachments

  • Doxa Apostixwn Ag. Xaralampous.pdf
    412.8 KB · Views: 358
Top