Δισκογραφική σειρά "MOSAIC"

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Έλαβα την παρακάτω ενημέρωση και την προωθώ εδώ για κάθε ενδιαφερόμενο. Περιλαμβάνει συν τοις άλλοις και CD με το χορό "Εν Ψαλτηρίω" που διευθύνει ο Κώστας Μπουσδέκης. Κώστα, πές μερικά για το χορό αυτό αν θές και για την έκδοση αυτή. Ευχαριστώ.

Δημήτρης

-----------------
Αθήνα22 /07/ 2008

Προς
Τους Φιλόμουσους

Ο Γιώργος Δεμελής, ο Δημήτρης Χωριανόπουλος και ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Ιωάννης Τσούνης σε συνεργασία με τις Δισκογραφικές Εταιρείες «Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων», «LEGEND», «LYRA», «VIRUS», «MINOS E.M.I.» και «V2» και τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALTER», σας παρουσιάζουν με χαρά και υπερηφάνεια, τη σειρά δισκογραφικών παραγωγών «MOSAIC».Η σειρά αυτή έχει στο ενεργητικό της, τις πέντε ακόλουθες εκδόσεις C.D. :

1. «Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο». Ένας ψηφιακός δίσκος ο οποίος περιέχει τον Παρακλητικό Κανόνα προς τον λαοφιλή αλλά και θαυματουργό Άγιο Νικόλαο. Είναι μία παραγωγή του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ιλίου, και τον Κανόνα αποδίδει πολυμελής Βυζαντινός χορός, υπό τη χοραρχία του κ. Ιωάννου Τσούνη, Πρωτοψάλτου.
(www.studio52.gr/info_gr.asp?infoID=00000wmw)

2. «ΥΜΝΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ». Το c.d. αυτό είναι μια παραγωγή από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου. Ύμνους στην Παναγία, την Μητέρα των Πιστών, ψάλει ο Βυζαντινός Χορός «Εν ψαλτηρίω» υπό τη χοραρχία του κ. Κωνσταντίνου Μπουσδέκη.

3. «Άγιοι Στρατιώτες» Αυτή η δισκογραφική παραγωγή περιέχει τροπάρια και ύμνους αφιερωμένους στους Αγίους, οι οποίοι ήταν Στρατιώτες, τόσο στη ζωή όσο και στην πίστη. Είναι μια δισκογραφική δουλεια της Α.Μ.Κ.Ε «ΕΥΤΕΡΠΗ», στην οποία ψάλει ο πολυμελής Βυζαντινός Χορός «Ιεροί Μελωδοί» και χοραρχεί ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

4. «Προσδοκώ Ανάστασιν» ονομάζεται το c.d. το οποίο περιέχει Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Τούς Ύμνους αποδίδει η Βυζαντινή Χορωδία «Κανών» με χοράρχη τον κ. Γιώργο Θεοδωρίδη. Επίσης συμμετέχουν αποδίδοντας τους Βυζαντινούς ύμνους με τον ιδιαίτερο δικό τους τρόπο οι τραγουδιστές κ. Σταμάτης Γονίδης και κ. Σοφία Μάνου ενώ επενδύει μουσικά τα γνωστά Μέλη ο μεγάλος δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής, κ. Βασίλης Σαλέας. www.musiccorner.gr/nees_kyklof/08/gonidis.html

5. «Ιερά μονοπάτια "Ψυχή μου Ψυχή μου…"». Ο ψηφιακός αυτός δίσκος περιλαμβάνει τους ωραιότερους ύμνους της πιο κατανυκτικής περιόδου της Εκκλησίας μας, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Τα μεγάλα προκείμενα και τα Ιδιόμελα των Αποστίχων των Κατανυκτικών Εσπερινών, καθώς και το Κοντάκιον του Μεγάλου Κανόνα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις του πνευματικού ταξιδιού προς το Πάσχα, την Εορτή των Εορτών. Αποτελούν την αφετηρία σημαντικότατων γεγονότων του Πάθους και της Ανάστασης του Κυρίου μας. Ο πιστός οδηγείται σε βαθειά κατάνυξη, εσωτερική συντριβή και τέλος, στη μετάνοια. Οι Ύμνοι αποδίδονται από την Βυζαντινή Χορωδία της Θεσσαλονίκης «ΙΔΥΜΕΛΟΝ» με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Τσάμης, συμμετέχει με την απαράμιλλη τέχνη του και εμπειρία του ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαρίλαος Ταλιαδώρος, Πρωτοψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης. v2records.gr/v2/content/view/38/113/

Η προσπάθεια μας με την δημιουργία της «MOSAIC», ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008. Η δισκογραφική αυτή δραστηριότητα έχει σκοπό την προβολή και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δηλαδή της βυζαντινής και παραδοσιακής μας μουσικής. Θα θέλαμε λοιπόν να δώσουμε την ευκαιρία στους λάτρεις της βυζαντινής εκκλησιαστικής αλλά και της παραδοσιακής μουσικής να προβάλουν την δραστηριότητα τους κυκλοφορώντας την ως δισκογραφική παραγωγή, η οποία προβάλλεται από όλα τα Μ.Μ.Ε. και την τηλεόραση.

Μετά τιμής

Γιώργος Δεμελής, Δημήτρης Χωριανόπουλος

Τηλ. επικοινωνίας :
6973 661070 / 6936 131451
Γιώργος Δεμελής
 
Top