Δισκογραφία Λεωνίδα Σφήκα

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Για ένα φεγγάρι μου άρεζε πολύ ο Χιώτης Πρωτοψάλτης μακαριστός Λεωνίδας Σφήκας, οπότε φρόντισα από φίλους να πάρω τα 2-3 έργα του που είχαν κυκλοφορήσει ως τότε. Από τότε μέχρι τώρα προστέθηκαν στη δισκογραφία του κάποιες ηχογραφήσεις του στη σειρά «ΜΝΗΜΕΙΑ» του κ. Μανόλη Χατζηγιακουμή, για τις οποίες, καθώς και για τις επερχόμενες στην ίδια ευρύτερη σειρά, πληροφορούμαστε εδώ. Έτσι συγκρότησα την παρακάτω λίστα:

ΔΙΣΚΟΣ ΒΙΝΥΛΙΟΥ
-Bυζαντινοί Eκκλησιαστικοί Ύμνοι
Για το δίσκο αυτό πληροφορούμαστε εδώ ότι κυκλοφόρησε το 1975 στην Columbia - EMI με κωδικό CPR 126. Ανέβηκε και εδώ (το 1ο) κι εδώ.

ΚΑΣΕΤΑ
-Μουσική της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας
Λεπτομέρειες για την κασέτα αυτή δεν γνωρίζω, αφού δεν την έχω γνήσια. Μου την έγραψε, όμως, ένας φίλος που την είχε, οπότε έτσι εμπιστεύομαι τον τίτλο της. Ανέβηκε κι εδώ υπό τον τίτλο «Ύμνοι του Ενιαυτού».

ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
Οι δίσκοι αυτοί περοέρχονται στο σύνολό τους (προς το παρόν) από το μνημειώδες έργο του κ. Μανόλη Χατζηγιακουμή. Προς το παρόν ακούμε τη φωνή του στους δίσκους:

ΜΝΗΜΕΙΑ

Ανθολογίες
-Ανθολογία 2η, Track 4: Κράτημα Πέτρου Πελοποννησίου, Ήχ. γ'.
Υπάρχει και στο Καλοφωνικό Ειρμολόγιο με κάποια αποθορυβοποίηση που δεν υπάρχει εδώ.

-Ανθολογία 10η: Τριαδικά Πολυελέων
Λογικά θα περιληφθούν και στο 6ο σώμα των Μνημείων, όμως προς το παρόν κυκλοφορούν μόνο σε αυτή τη μορφή.

Σώμα 2ο: Καλοφωνικοί Ειρμοί
Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 1983-1984. Αναλυτικά περιεχόμενα θα δείτε εδώ. Εκτός από τα κρατήματα που περιέχονται εδώ, έχουν ηχογραφηθεί και τα υπόλοιπα σε αργό και σύντομο χρόνο, όμως παραμένουν ανέκδοτα στο αρχείο.
CD 11: Καλοφωνικοί Ειρμοί Γερμανού Ν. Πατρών, Μπαλασίου Ιερέως, Αθανασίου Ιεροσολύμων, Πέτρου Μπερεκέτου.
CD 12-13: Κρατήματα του Kαλοφωνικού Eιρμολογίου σε χρόνο σύντομο.
CD 14: Κρατήματα του Kαλοφωνικού Eιρμολογίου σε χρόνο αργό.

Σώμα 6ο: Πολυέλεοι
CD 3ο-6ο: Oρισμένοι Πολυέλεοι, όπως τους διδάχθηκε και τους συνέψαλλε με τον σπουδαίο δάσκαλό του Γεώργιο Βινάκη. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε το 1988. (Πληροφορίες από εδώ κι εδώ)
 
Last edited:
Top