Δισκογραφία Βασιλείου Εμμανουηλίδη

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Και για την παρούσα δισκογραφία θα ζητήσω τη βοήθειά σας διότι δεν είμαι σίγουρος ότι γνωρίζω ό,τι ακουστικό μέσο έχει κυκλοφορήσει με τη φωνή του Άρχοντα.


ΔΙΣΚΟΙ ΒΙΝΥΛΙΟΥ

Η δισκογραφία του Άρχοντος τέως Λαμπαδαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Βασιλείου Εμμανουηλίδη αρχίζει, από όσο γνωρίζω, με τα τρία μνημειώδη άλμπουμ ζωντανών ηχογραφήσεων από τον Πατριαρχικό Ναό στις αρχές της δεκαετίας του '80 τα οποία επιμελήθηκε ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Στάθης. Στους δίσκους αυτούς συμμετέχει ως Άρχων Λαμπαδάριος απέναντι στον αοίδιμο Άρχοντα Πρωτοψάλτη Βασίλειο Νικολαΐδη. Οι δίσκοι είναι οι ακόλουθοι:

- Χριστούγεννα - Θεοφάνεια (5 δίσκοι)
- Ακάθιστος και Σταυροπροσκύνηση (2 δίσκοι, 1983)
- Τα πάθη τα σεπτά (5 δίσκοι)


ΚΑΣΕΤΕΣ

- Κυριακή των Αγ. Πάντων - Αγρίνιο 22/6/1997
Την Κυριακή των Αγίων Πάντων του 1997 ο Δήμος Αγρινίου και ο εκεί Σύλλογος Ιεροψαλτών και Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση προς τιμήν των Αρχόντων Λεωνίδα Αστέρη και Βασιλείου Εμμανουηλίδη. Οι άρχοντες συμμετείχαν ψάλλοντες στην εκδήλωση, ενώ έψαλλαν και στην Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία. Από αυτές τις δύο εκδηλώσεις εκδώθηκε διπλή κασέτα υπό τον παραπάνω τίτλο.


CD

Ο Άρχων συμμετέχει στις σειρές του κ. Μανόλη Χατζηγιακουμή με τις εξής ηχογραφήσεις:

ΣΕΙΡΑ «ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ»
- CD 5 - Ανθολόγιο μελών και ερμηνευτών
Περιέχει τέσσερα μέλη από τον άρχοντα: Τα Δογματικά Θεοτοκία των ήχων α' & πλ. α' και τα Αναστάσιμα Απολυτίκια των ήχων πλ. α' & γ'.

ΣΕΙΡΑ «ΜΝΗΜΕΙΑ» - Σώμα 1ο "Οκτάηχα"
- CD 10 - Κεκραγάρια Ιακώβου Πρωτοψάλτου
- CD 11 - Πασαπνοάρια Ιακώβου Πρωτοψάλτου
- CD 17 - Κοινωνικά Ιωάννου Πρωτοψάλτου



Λοιποί προσωπικοί ψηφιακοί δίσκοι

Ο Άρχων έχει κυκλοφορήσει κάποιους δίσκους του στην εταιρία Ractivan Web Solutions. Εγώ έχω τον ένα από αυτούς, τον πρώτο από τους παρακάτω, ενώ η ύπαρξη του δευτέρου που παραθέτω μαρτυρείται εδώ (ο τίτλος που δίνω είναι περιγραφικός διότι αγνοώ τον ακριβή). Ο τρίτος και ο τέταρτος προστέθηκαν από την παρακάτω πληροφόρηση του κ. Λάμπρου, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά.

- Κυριακή της Πεντηκοστής (Ι. Ν. Αγ. Ειρήνης - Αιόλου, 2003)
- Μικρός και Μέγας Παρακλητικός Κανών
- Όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης του 1994 (Πατριαρχείον)
- Ύμνοι της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (Αθήνα 2002)


Συμμετοχές

Ο Άρχων συμμετέχει σε δύο ακόμη ψηφιακούς δίσκους:

- Από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου εώς την Υπαπαντή του Κυρίου (Αφιέρωμα στο Θρασύβουλο Στανίτσα)
Πρόκειται για την ηχογράφηση εκδήλωσης που έλαβε χώρα στις 16 Δεκεμβρίου 2007 και έψαλλαν η χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς υπό τη χοραρχία του κ. Βαγγέλη Σφακιανάκη και ο Άρχων.

- «...Προς το εκούσιον Πάθος»
Ειδική έκδοση CD του ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία». Ο Άρχων ψάλλει τα Ιδιόμελα των Αποστίχων της Μ. Τετάρτης. Ολόκληρος ο δίσκος βρίσκεται αναρτημένος εδώ και η ηχογράφηση του άρχοντα εδώ.


Προσεχώς

Στην ιστοσελίδα του ο δάσκαλός μου Άρχων Α' Δομέστιχος κ. Μιλτιάδης Παππάς αναφέρει εδώ το εξής:
Ἀνακοινώνεται ὅτι προσεχῶς θὰ κυκλοφορήσει νέα σειρὰ ἠχογραφήσεων ἀποτελούμενη ἀπὸ τέσσερις (4) ψηφιακοὺς δίσκους. Ψάλλει ὁ τ. Ἄρχων λαμπαδάριος τῆς Μ.Χ.Ε. κ. Βασίλειος Ἐμμανουηλίδης. Ἡ νέα αὐτὴ σειρὰ θὰ περιέχει ἀποκλειστικὰ μαθήματα τοῦ ὄρθρου ὅλων τῶν ἤχων. Προσεχῶς θὰ ἀναρτηθοῦν ἠχητικὰ δείγματα.
 
Last edited:
Πρῶτα ὁ Θεός, θὰ κυκλοφορήσουν καὶ οἱ ὀκτὼ ἦχοι μὲ τὸν κ. Ἐμμανουηλίδη. 'Eπίσης ὁ Ἄρχων ἐχει κυκλοφορήσει (ἐκτὸς ἐμπορίου;) καὶ τὸν Ὄρθρο τῆς Μεγάλης Τετάρτης τοῦ 1994 (Πατριαρχεῖον) καὶ Ὕμνους τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ (Ἀθήνα 2002) ἀπὸ τὶς ἐκδόσεις Ractivan Web Solutions.
 
Top