Διεθνές Φεστιβάλ του Laus-Plena Foundation

dim.laskos

Λάσκος Δημήτριος
#1
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ένα πολύ σημαντικό διεθνές φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής. Τη διοργάνωση του φεστιβάλ, το οποίο διεξήχθη στο Βαρέζε της Ιταλίας, ανέλαβε το γνωστό στους μουσικολογικούς κύκλους Laus-Plena Foundation, ενώ σ ‘αυτό συμμετείχαν χορωδίες και μουσικοί εγνωσμένης αξίας, καθώς και πολλοί πανεπιστημιακοί δάσκαλοι από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και του Ισραήλ.

Το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου ήταν αφιερωμένο στην θρησκευτική και λειτουργική μουσική της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Κατά τις ψαλτικές εκδηλώσεις του διημέρου, την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στη Villa Cagnola της Gazzada στο Βαρέζε της Ιταλίας και την επομένη ημέρα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στη Santa Maria degli Angeli στο Λουγκάνο της Ελβετίας, συμμετείχε κλιμάκιο του Χορού Ψαλτών “Τρίκκης Μελωδοί”.

Ο Χορός απέδωσε μέλη του βυζαντινού και μεταβυζαντινού ρεπερτορίου από όλα τα είδη και γένη της ψαλτικής τέχνης, ενώ ειδικά τη δεύτερη ημέρα έψαλε ύμνους της ορθόδοξης θείας λειτουργίας, αποκαλύπτοντας στους ακροατές ένα μέρος από τον ανεξάντλητο πλούτο της μακραίωνης ψαλτικής μας παράδοσης.

Οι εκδηλώσεις της δεύτερης ημέρας διανθίστηκαν επίσης και με δυο πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις – εισηγήσεις από τους κ.κ. Αθανάσιο Γλάρο, επίκουρο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δημήτριο Μπαλαγεώργο, αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ιδίου Πανεπιστημίου.

Φωτογραφίες στο σύνδεσμο:
https://trikkis.wordpress.com/διεθνές-φεστιβάλ-του-laus-plena-foundation/
 
Top