Διάφορα (Τριώδιο, Πεντηκοστάριο, Θεία Λειτουργία, Αναστάσιμοι αίνοι, κ.α.)

dpapagia

Δημήτρης Παπαγιαννούλης
#2
Ανεβάζω κι αυτή την ηχογράφηση σε tracks, η οποία είναι η τελευταία του Άρχοντα που χρειάστηκε τεμαχισμό. Με την πρώτη ευκαιρία θα ακολουθήσει και το δεύτερο μέρος. Τα ενδιάμεσα tracks που λείπουν, είναι ήδη αναρτημένα, και πρόκειται για αποσπάσματα του Εσπερινού της Κοιμήσεως στη Μπεσίκτας (1957).

Σχόλιο (από το Δ. Σκρέκα): Το έκτο track (τεριρέμ - ήχος πλάγιος του πρώτου) είναι καταγεγραμμένο από τον π. Ιερόθεο στην «Πατριαρχική Μουσική Κιβωτό» (σελ. 556-558) με ημερομηνία 26-2-1978. Ο Στανίτσας συνήθιζε να το ψάλλει στην Αθήνα.
 

Attachments

Last edited:

dpapagia

Δημήτρης Παπαγιαννούλης
#3
... και συνεχίζουμε με το δεύτερο και τελευταίο μέρος.
Τώρα, τα ζεύγη των tracks 1-29 και 2-30 είναι τα ίδια, αλλά τα μεν 1 και 2 έχουν θόρυβο, αλλά αναλλοίωτη τη φωνή του Στανίτσα, τα δε 29 και 30 έχουν αισθητά μειωμένο το θόρυβο, όμως η φωνή του Στανίτσα είναι πολύ αλλαγμένη. Ο καθένας ας κρατήσει όποια εκδοχή θέλει. Επίσης, το 25ο track (απόν από αυτό το μήνυμα) έχει τα Λειτουργικά του Χατζηαθανασίου, τα οποία ήδη υπάρχουν εδώ. Τα tracks 27-28 είναι στην ίδια παραπομπή (εκεί tracks 11-12), αλλά τα στιχηρά είναι λίγο πιο πλήρη εδώ, γι' αυτό και τα ξαναανεβάζω. Ωστόσο, το «Βασιλεύ ουράνιε» είναι ελλιπές εδώ, και δεν το αναρτώ πάλι.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δημήτρη Σκρέκα για τις πολύτιμες πληροφορίες του για τα tracks 16, 20-23 (=Τραγούδια Γρηγορίου Πρωτοψάλτου από τον δίσκο του ΙΒΜ), καθώς και για τις πληροφορίες στο 6ο track (βλ. στο προηγούμενη μήνυμα).
 

Attachments

#5
Μήπως υπάρχει και το δοξαστικό των αποστίχων του εσπερινού της Κυριακής Τελώνου & Φαρισαίου "Βεβαρημένων των οφθαλμών μου";
 
Last edited by a moderator:
Top