Δακτυλογράφηση

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Αναλαμβάνω. Το γράφω μήπως θέλει κανένας άλλος, να μη κάνουμε διπλό κόπο.

(τυχών Thanks φυλάξτε τα για την ολοκλήρωση...)
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Ορίστε:
http://www.mediafire.com/file/2scqm1488nddko6/voudouris_04_Anastasimatarion-B.pdf

Υπενθυμίζω στα γρήγορα ότι όλα τα λάθη του δομέστικου αναπαράγονται ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ στο δακτυλογραφηθέν, και ότι υπάρχει αντιστοίχηση σελίδας χειρογράφου - σελίδα pdf

Επίσης, έχω πλήρη λίστα με λάθη του δομέστικου για όποιον θέλει.

Να δούμε ποιος θα κάνει πλήρη λίστα με τα δικά μου λάθη...

Ως προς τα περιεχόμενα, σε γενικές γραμμές περιέχει (αρκετά ανακατεμένα) τα Αναστάσιμα όπως τα έχει ο Ιωάννης, αλλά και ο Πέτρος. Αρκετά επιγράφονται ως "Πέτρου, εξηγημένα παρ εμού, Αγγέλου δομεστίκου, εκ της παλαιάς γραφής". Ορισμένα από τα τελευταία διαφέρουν σημαντικά από την έντυπη έκδοση του Αναστασιματαρίου του Πέτρου (Εφεσίου και Καλλιφρόνος 1869, αυτές έχω υπόψη). Δείτε για παράδειγμα τα ΔΕΚΑ εωθινά, όπως τα έχει στις σελίδες 374 - τέλος.

Μη ξεχάσω να ευχαριστήσω και πάλι τον π. Μάξιμο για τη βοήθειά του σε ορισμένα σημεία που δεν έβγαζες τα γράμματα ούτε με οθόνη HD.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μιχάλη, μιας και κάνεις το καλό - και σου είμαστε όλοι υπόχρεοι γι' αυτό - δεν τα ανεβάζεις κάπου και διορθωμένα να υπάρχουνε σωστά;
 

Gerasimos monaxos

Ο Αγιορείτης κακοφωνίξ
Ορίστε:
http://www.mediafire.com/file/2scqm1488nddko6/voudouris_04_Anastasimatarion-B.pdf

Να δούμε ποιος θα κάνει πλήρη λίστα με τα δικά μου λάθη...

Καλημέρα κ. mmamais

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω γιά τον κόπο της πληκτρολόγησης που έκανες. Είναι ένας μεγάλος άθλος (όλων όσων ασχολήθηκαν με την πληκτρολόγηση των χειρογράφων του κ. Βουδούρη) άξιος συγχαρητηρίων.

Τώρα όσον αφορά κάποια λάθη...

Από την αρχή της σελίδας 10 μέχρι και την σελίδα 25, είναι κομμένες οι πρώτες γραμμές, μόνο όπου υπάρχει κάποια ένδειξη ήχου (π.χ. Ήχος πλ. Α' στη σελ. 10). (Υ.Σ. Αυτό μάλλον έγινε για τον λόγο ότι στην αρχή, μέχρι την 25 σελίδα, δεν είχες βάλει αρίθμηση σελίδων, οπότε μόλις μπήκε η αρίθμηση χαμηλά, πέταξε το κείμενο επάνω).

Μια 2η παρατήρηση: Επειδή το κενό μεταξύ των γραμμών είναι πολύ μικρό (μάλλον το έκανες έτσι γιά να μην χάσεις την αντιστοιχία των σελίδων με το αρχικό βιβλίο), όπου υπάρχει χαρακτήρας "υψηλής" και στην από πάνω γραμμή έχει κείμενο, επικαλύπτεται το κείμενο από την "υψηλή".

Και στην σελίδα 12, αντί "στιχολογία" λέει "σχιχολογία"..

Όπως και να έχει όμως, η Παναγία να βραβεύσει τον κόπο σου...
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Γιάννη, θέλω να κάνω αυτό ακριβώς που λες (καθαρογραμμένες εκδόσεις), αλλά θα το ξεκινήσω εφόσον δακτυλογραφηθούν τα πάντα.

Πιθανόν να διαφωνεί κάποιος με αυτή την απόφασή μου. Δεν έχει παρά να κοπιάσει...

Πατέρα Γεράσιμε όντως, όπως παρατηρήσατε το βιβλίο δεν είναι "έτοιμο για εκτύπωση". Δεν έχει γίνει κάποια διόρθωση στα χειρόγραφα. Παράδειγμα αυτό που λέτε, "Σχιχολογία" έγραψε ο Δομέστικος, "Σχιχολογία" έγραψα και εγώ.

Και πολλά άλλα.

Σκοπός είναι να ψηφιοποιηθούν τα χειρόγραφα, μετά τα φτιάχνουμε όπως θέλουμε. Με την ευχή σας, θα γίνει κάποτε και αυτό.
 
Top