Δακτυλογράφηση Τριώδιον Α'

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Αρχίζουμε σιγά σιγά το Τριώδιο τόμο Α'.

Δε θα ανεβάζω το δακτυλογραφηθέν τμηματικά, δεν υπάρχει λόγος. Αν κάποιος θέλει κάποιο μάθημα ας μου πει.

Για "μαγιά" ανεβάζω τα εισαγωγικά.
 

Attachments

  • eisagogika.pdf
    3.8 MB · Views: 502
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Νά'σαι καλά Μιχάλη. Με το καλό.
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Εκτός κλίματος αλλά μέχρι τότε θα το έχω ξεχάσει.

Βεβαίως είναι του Πέτρου, η καταγραφή είναι του Α. Βουδούρη με βάση την εκτέλεση του Ιακώβου Ναυπλιώτη, από το βιβλίο του Τριωδίου.
 

Attachments

  • Μη-αποστρέψεις_Ιακώβου-Ναυπλιώτη.pdf
    47.6 KB · Views: 350

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Θα ήθελα να ενημερώσω ότι ολοκληρώθηκε η δακτυλογράφηση του Τριωδίου Α. Πρόκειται για πλήρες Τριώδιο, πέρα από τα δοξαστικά, ιδιόμελα περιλαμβάνει τα προβλεπόμενα από το πατριαρχείο Χερουβικά, Κοινωνικά σε κάθε περίσταση, δοξολογία στο τέλος του όρθου των Κυριακών, τυπική διάταξη και υποδείξεις προς τον ψάλλοντα (π.χ. αργώς και μεγαλοπρεπώς, αγωγή ταχεία, αγωγή ρέουσα (?)) κτλ.

Ανεβάζω μερικά μέλη καταγεγραμμένα από το Βουδούρη "κατά την απόδοσιν του Ι. Ναυπλιώτη". (στο "Τον Δεσπότην, στη 1η σελίδα είναι το κλασικό, στο τέλος της 1ης αρχίζει του Ναυπλιώτη, μη μπερδευτείτε), και ένα τμήμα από το Μέγα Απόδειπνο, το Κύριε των Δυνάμεων σε μέλος "παλατινόν", σε αργή και σύντομη έκδοση.

Με συγχωρείτε, αποφάσισα στο εξής να μην ανεβάζω ολόκληρα βιβλία, πόσο μάλλον τα αρχεία .mel, τουλάχιστον μέχρι να παρθούν οριστικές αποφάσεις για το θέμα της χρηματοδότησης, αν υπάρξει.

Αυτά, πρώτα ο Θεός σκοπεύω να ξεκινήσω άλλο βιβλίο, αφού κάνω ένα διάλλειμα. Ευχαριστώ.

ΥΓ. Μη ξεχάσω, ευχαριστώ δημόσια τον π. Μάξιμο για την άμεση και αποτελεσματική βοήθειά του στα σημεία που ο Βουδούρης ήταν περισσότερο δυσανάγνωστος απ' ότι είναι συνήθως.
 

Attachments

  • voudouris_triodionA_sel-182-185_Kyrie-ton-dynameon-ktl.pdf
    85.3 KB · Views: 289
  • voudouris_triodionA_sel-288-290_Ton-despotin_Nafpliotou.pdf
    88.9 KB · Views: 222
  • voudouris_triodionA_sel-320_Edokas-klironomian_Nafpliotou.pdf
    53.7 KB · Views: 231
Last edited:

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
... αποφάσισα στο εξής να μην ανεβάζω ολόκληρα βιβλία, ...

Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα ποιο είναι το εμπόδιο στο να αναρτηθεί το έτοιμο ήδη βιβλίο ως έχει, ωσότου βρεθεί τελική λύση για την χρηματοδότηση;
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα ποιο είναι το εμπόδιο στο να αναρτηθεί το έτοιμο ήδη βιβλίο ως έχει, ωσότου βρεθεί τελική λύση για την χρηματοδότηση;
Πιθανολογὠ ότι αν δεν βρεθεί λύση ο Μιχάλης θα ανεβάσει το βιβλίο (δούλεψε αφιλοκερδώς τόσον καιρό, τώρα θα κολλήσει;).

Αν βρεθεί όμως λύση, ε, δεν θα είναι λίγο άδικο οι μετέπειτα να πληρωθούν για τον κόπο τους, ενώ εκείνος όχι; (Το ίδιο ισχύει και για την κα Ντόβα και για όποιον άλλον γράφει). Με άλλη διάθεση προσφέρεις αφιλοκερδώς όταν ξέρεις ότι προσφέρεις για το καλό της κοινότητας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, και με άλλη όταν ξέρεις ότι υπάρχει τρόπος, αλλά εσύ δεν θα γευτείς τα οφέλη του.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Ασφαλώς, εάν πληρωθούν οι επόμενοι (που είναι καθ' όλα δίκαιο να πληρωθούν), θα πρέπει να πληρωθούν και οι προηγούμενοι. Και όχι μόνο όσοι δεν πρόλαβαν να τα ανεβάσουν ενόσω ακόμη συζητείται το θέμα, αλλά κι αυτοί που το έκαναν ήδη από πέρυσι (ή ήταν από πρόπερσι;). Αλλά εάν ακολουθηθεί αυτή η λογική, «περιμένω για να δούμε τι θα προκύψει», θα πρέπει και όσοι δούλεψαν γι αυτό το σκοπό εδώ και καιρό, να αποσύρουν τώρα τα συνημμένα, περιμένοντας κι αυτοί την έκβαση. Δεν νομίζω λοιπόν ότι αυτή η λογική ευσταθεί. Αλλά πάλι, αυτό δεν μπορεί να γίνει ως υποχρέωση αλλά οικειοθελώς και μόνο. Αλλά ο καθείς δικαιούται να κρίνει και να συγκρίνει.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ίσως φταίω και εγώ σε αυτό. Δεν διευκρίνησα οτι ιδανικά θα θέλαμε να χορηγηθούν όλα τα έργα, και αυτά που έχουν ήδη γίνει και δημοσιευτεί και τα μελλοντικά. Έχω την πεποίθηση οτι θα βρεθούν αρκετοί χορηγοί με τον καιρό να στηρίξουν όλο το έργο και αναδρομικά. Αλλά οπωσδήποτε όταν κάτι υπάρχει ήδη διαθέσιμο δεν το σκέφτεται ο άλλος εύκολα να συμβάλλει οικονομικά εκ των υστέρων. Ενώ όταν κάτι λείπει, το σκέφτεται να το προσφέρει. Η λογική έχω και δεν δίνω αν δεν πληρωθώ είναι ως γνωστόν αντίθετη με τη φιλοσοφία του Ψαλτολογίου και αντίθετη με τη φιλοσοφία του Μιχάλη σίγουρα. Ας περιμένουμε μέχρι το τέλος του μήνα, ας συζητήσουμε λεπτομέρειες και ιδέες και αποφασίζουμε. Και εγώ μαθαίνω μαζί σας για το τί είναι καλύτερο να γίνει. Έχω εδώ και καιρό σκοπό να απευθυνθούμε και σε φορείς/οργανισμούς για χορηγία αλλά δεν προφταίνω. Σιγά σιγά και όποιος μπορεί να βοηθήσει στην εύρεση χορηγών ευπρόσδεκτος. Εν τω μεταξύ, όσοι πιστοί στην αξία του έργου αυτού προσέλθετε είτε γράφοντας είτε .. χορηγώντας. Θα είναι μια πρωτοποριακή συλλογική εργασία εάν μια μέρα ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια. Ευχαριστούμε πολύ.
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Επειδή λογικό είναι ο Δημήτρης να μη μπορεί να τα κάνει όλα, προσφέρομαι να γράψω ένα γράμμα, το οποίο θα αποσταλλεί υποτίθεται σε φορείς που ίσως ενδιαφέρονται (Οικ. Πατριαρχείο, Συλλ. Μουσικοφίλων Κων/πόλεως, Εκκλησία της Ελλάδος) αλλά δηλώνω ότι δεν έχω την εμπειρία και ίσως δε πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα χρειαστώ βοήθεια, όχι τόσο στο ύφος (ευγένεια χρειάζεται κ τίποτε άλλο πιστεύω) όσο στο περιεχόμενο, τι να περιέχει οπωσδήποτε και τι ενδεχομένως να μην περιέχει. Καλύτερα κάποιος που ξέρει πιο πολλά περί εκδόσεων κτλ κτλ. Προσφέρεται κάποιος; Αν όχι, και συμφωνείτε, το κάνω εγώ.

Επίσης, ρωτάω, μη γνωρίζοντας, χρειάζεται μια κατάσταση του τι έχει γίνει μέχρι στιγμής, από ποιόν, και τι απομένει να γίνει; Αν ναι, μπορώ να την ετοιμάσω, εκτός αν θέλει κάποιος άλλος.

Καλό είναι νομίζω να δούμε σε πρώτη φάση ποιός ενδιαφέρεται να γράψει. Θεωρώ αυτονόητους ενδιαφερόμενους τον Δημήτρη Κουμπαρούλη, την κα Ντόβα, τον Χάρη Συμεωνίδη τον π. Μάξιμο, τον κ. Τσακίρογλου και εμένα, καθώς ήδη γράφουμε, άλλος από την αρχή που ξεκίνησε η προσπάθεια, άλλος από λίγο αργότερα.
 
Last edited:

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το γράμμα = τίποτα....
Θα χρειαστεί να συνοδευτεί από παρουσίαση (powerpoint), δείγμα δουλειάς και βέβαια να πάει κάποιος εκεί, δηλ. στον φορέα προς τον οποίο θα απευθυνθούμε, προσωπικά. Και βέβαια, να καθορίσουμε ποιοί είμαστε "εμείς".
 
Στο "Τον Δεσπότην" πολύ πρόχειρα πρόσεξα να λείπουν κάτι γορθμικά, μια απλή και να υπάρχει ένα τρίγοργο αντί τετραγόργου. Δεν το έχω δει όλο. Εάν πάντως γίνει κάποια επίσημη έκδοση, το έργο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. Ο Βουδούρης είναι φοβερά ανορθόγραφος.
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Καθήστε να γραφτεί μια φορά......και μετά αν έχουμε δυνάμεις....το ξαναγράφουμε από την αρχή.
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Αν και δεν τον γνώριζα, μόνο μια φορά ανταλλάξαμε ένα Π.Μ., απ' ότι φαίνεται ήταν ένας καθ' όλα άξιος άνθρωπος πρώτα, και μετά ψάλτης. Στη μνήμη του, δεν μπορώ παρά να ανεβάσω τη μικρή μου προσπάθεια δακτυλογράφησης του Τριωδίου, τόμος Α.
Επίσης επισυνάπτω τη λίστα με τα λάθη του Βουδούρη, τα οποία παραμένουν αδιόρθωτα στο pdf.

Κάποιος που θέλει να βοηθήσει στη διόρθωση βεβαίως είναι ευπρόσδεκτος. Αρκεί να μου στείλει μια λίστα με τα λάθη μου.
 

Attachments

  • voudouris_vol-08_triodion-A.pdf
    8.5 MB · Views: 874
  • ΛΑΘΗ.doc
    40.5 KB · Views: 227

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ευχαριστούμε Μιχάλη, και σε άλλα με υγεία. Παρακαλώ όλους που χρησιμοποιούν το δακτυλογραφημένο βιβλίο να στέλνουν διορθώσεις στο Μιχάλη ώστε η έκδοση να καταστεί με το χρόνο πλήρης.
 
Top