[Ερώτηση] Γραμματοσειρά EZ Psaltica για τα μηνύματά μας

Προς κ. διαχειριστή:
Δημήτρη στα μηνύματα που γράφουμε, έχουμε από πάνω την επιλογή "Γραμματοσειρές". Είναι δυνατόν και έυκολο σε αυτές να προστεθεί η γραμματοσειρά EZ Psaltica και οι άλλες της σειράς αυτής;
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Να προτείνω και εγώ κάτι στους γνωρίζοντες και χρόνο έχοντες. Μπορεί κάποιος να γράψει πρόχειρα μια δικτυακή εφαρμογή που να κάνει τα εξής:

Θέλω να προσθέσω μουσικό κείμενο σε μήνυμά μου στο φόρουμ.

Πάω στη σελίδα analogion.com/GrafoByzantina.html (π.χ.) όπου μπορώ να γράψω Βυζαντινό κείμενο σε ένα κουτί κειμένου (χωρίς να χρειάζεται να έχω εγκαταστήσει fonts στο σύστημά μου [1]).

Όταν τελειώσω, πατάω ένα κουμπί και η εφαρμογή μου το μετατρέπει σε αρχείο εικόνας το οποίο μπορώ έπειτα να πάρω και να ενσωματώσω στο μήνυμά μου στο φόρουμ.

Ευχαρίστως μπορεί να φιλοξενηθεί κάτι τέτοιο στο analogion.com εάν κάποιος έχει την όρεξη και τη δυνατότητα να το φτιάξει.


[1] Οι οδηγίες γραφής θα μπορούσε να δίνονταν ακόμα και σε απλή γλώσσα πχ. ολίγον, πεταστή με κλάσμα, απόστροφος, απόστροφος, διατονική μαρτυρία ΠΑ κτλ. αλλά αυτό θα χρειαζόταν τη δημιουργία μιας νέας γλώσσας προγραμματισμού. :wink: Κάτι ανάλογο είχε προταθεί παλαιότερα στο σύστημα στοιχειοθεσίας βυζαντινῆς μουσικῆς ΘΑΜΥΡΙΣ.
 
Last edited:
Top