Γιατί βάζουμε thanks.

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές το φαινόμενο να δημιουργούνται παρεξηγήσεις όσον αφορά στην επιλογή αυτή του forum. Το σίγουρο είναι ότι το thanks αποτελεί προσωπικό θέμα του καθενός. Άλλοι βάζουν διότι τους αρέσει το μήνυμα ή τα αρχεία που το ακολουθούν. Άλλοι διότι άσχετα αν τους αρέσει ή όχι η όποια εργασία που αφορά στο μήνυμα, το πατάνε για να ευχαριστήσουν τον συγγραφέα για τον κόπο του, καθώς και για άλλους λόγους, πολλές φορές ακόμη πιο προσωπικούς.

Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος κανόνας επ' αυτού, ο οποίος θα κάνει φανερό στους αποδέκτες και στους αναγνώστες ενός μηνύματος τον λόγο της ευχαριστίας;
Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα συμφωνούσε με τη λογική του forum;

Δεν εκφέρω προσωπική άποψη επ' αυτού, αλλά καλό θα ήταν να συζητηθούν τα θέματα αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων σε αυτό τον χώρο και όχι ανάμεσα στα θέματα, με κίνδυνο την δημιουργία μίας άσχετης υποσυζήτησης.
 

Μακρυγιάννης

Κανάλια Μαγνήσιας
Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές το φαινόμενο να δημιουργούνται παρεξηγήσεις όσον αφορά στην επιλογή αυτή του forum. Το σίγουρο είναι ότι το thanks αποτελεί προσωπικό θέμα του καθενός. Άλλοι βάζουν διότι τους αρέσει το μήνυμα ή τα αρχεία που το ακολουθούν. Άλλοι διότι άσχετα αν τους αρέσει ή όχι η όποια εργασία που αφορά στο μήνυμα, το πατάνε για να ευχαριστήσουν τον συγγραφέα για τον κόπο του, καθώς και για άλλους λόγους, πολλές φορές ακόμη πιο προσωπικούς.

Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος κανόνας επ' αυτού, ο οποίος θα κάνει φανερό στους αποδέκτες και στους αναγνώστες ενός μηνύματος τον λόγο της ευχαριστίας;
Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα συμφωνούσε με τη λογική του forum;

Δεν εκφέρω προσωπική άποψη επ' αυτού, αλλά καλό θα ήταν να συζητηθούν τα θέματα αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων σε αυτό τον χώρο και όχι ανάμεσα στα θέματα, με κίνδυνο την δημιουργία μίας άσχετης υποσυζήτησης.

Ίσως αν θα υπήρχαν περισσότερες επιλογές αντι για το thanks όπως π.χ. "συμφωνώ" ή "ωραίο θεμά" ή "ευχαριστώ για το υλικό" κ.τ.λ. να ήταν πιο φανερο το τι θελει να πει καποιος.
 

koudounellis

Ευστράτιος Κουδουνέλλης
Σίγουρα καλό είναι να ευχαριστούμε αυτούς που κοπιάζουν:
α. για τις γνώσεις που μαθαίνουμε.
β. για τις ιδέες που παίρνουμε.
γ. για το υλικό που ανεβαίνει.

Λέω πάντως να μην ασχολούμαστε τόσο με τις ευχαριστίες όσο με την επικοδομητική συζήτηση και τους καρπούς της. Ο καθένας που προσφέρει και λαμβάνει απο τούτο το φόρουμ ας το κάνει για το καλό όλων. Και αυτός που το προσφέρει το μοιράζονται πολλοί, και αυτός που το λαμβάνει το αξιοποιεί κατάλληλα.

Φαντάζεστε να ήταν οι ευχαριστίες όσες και οι εμφανίζεις στο παρακάτω:
http://psaltologion.com/showpost.php?p=20477&postcount=1
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
1. Ευχαριστώ επειδή για να κάνεις αυτό το post σίγουρα σου πήρε πολύ χρόνο και κόπο.
2. Ευχαριστώ γιατί το υλικό που συνοδεύει το post σου είναι πολύτιμο.
3. Ευχαριστώ γιατί αν και δε συμφωνούμε κατέθεσες την άποψή σου.
4. Ευχαριστώ επειδή είμαστε φίλοι, οπότε ότι και να γράφεις σου βάζω "Ευχαριστώ".
5. Ευχαριστώ επειδή είμαστε στην ίδια μουσική σχολή, οπότε ότι και να έγραψες σου βάζω "ευχαριστώ".
6. Ευχαριστώ επειδή έβαλε ήδη ευχαριστώ κάποιο μέλος που το εκτιμώ, οπότε ας βάλω κ εγώ.
7. Ειρωνικό "Ευχαριστώ". Μου την είπε ένα μέλος, οπότε ας του βάλω "ευχαριστώ" να το παίξω μεγαλόψυχος ενώ ειρωνεύομαι.

Εγώ συγχωρέστε με αλλά βάζω "Ευχαριστώ" και για τους 7 λόγους (ενώ πρέπει μόνο για τους 1,2,3....άααααντε 4.)

Επίσης, υπάρχει η επιλογή "Αφαίρεση ευχαριστίας". Αυτό για ποιό λόγο; Ίσως επειδή μπορεί κάποιος να τροποποιήσει ΚΑΙΡΙΑ το μήνυμά του, οπότε δε μας εκφράζει πλέον. Όμως παρατηρείται καμμιά φορά να μαλώνουμε με κάποιο μέλος, οπότε αφαιρούμε όλα τα "ευχαριστώ" μας από προηγούμενα μηνύματά του, συμπεριφορά ιδιαίτερα "παιδιαρίστικη".

Πάντως έχει και τα καλά του, είναι πολύ ψυχρό απλά να ποστάρεις και να μη μπορείς να δεις τι αντίκτυπο έχει. Είναι σα να μιλας με κάποιον στα τυφλά, να μη βλέπεις στο πρόσωπό του αν συμφωνεί, διαφωνεί κτλ.
 
Last edited:

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Σε αλλα φορουμ, και χωρις να θελω να κανω συγκρισεις, σου ζητουν πρωτα να βαλεις το ευχαριστω, και μετα να κατεβασεις... περισσοτερο για λογους ευγενειας και αλληλοσεβασμου. Δεν ειναι παραλογο να μαθαινουμε και λιγο καλους τροπους σε ενα χριστιανικο φορουμ σαν το δικο μας, ιδιαιτερα την σημερινη εποχη που ολα εχουν ισοπεδωθει!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Γιατρέ μου, μήν τό κάνεις θέμα. Πάντως σ᾿ εὐχαριστῶ. Δέν ἔχω τέτοια «ἀρρώστια» καί οὔτε μέ νοιάζει. Κάποιος κάποτε εἶχε τέτοια «ἀρρώστια», πού εἶχε φτιάξει ἄλλους 3 λογαριασμούς καί καθόταν τά βράδυα καί ἔβαζε thanks στόν ἑαυτό του...

Ὅτι «παίζονται παιχνίδια» μέ τά thanks —σέ συζητήσεις— εἶναι μιά πραγματικότητα, πού δημιουργεῖ ἐνδεχομένως καί ἐντάσεις καί ἐμπάθειες. Ἄλλά ὅλα καλά εἶναι αὐτά· φέρνουν «ζωντάνια» στό φόρουμ.

Δεῖτε δύο παλαιότερα θέματα:
Να καταργηθεί το κουμπί ευχαριστιών (thanks);
Περί ευγνωμοσύνης και αχαριστίας στην προσφορά ηχογραφήσεων

Ὅλα καλά!!!
Μή τό συνεχίζετε...

ΥΓ. Ἀλήθεια, ποιά εἶναι αὐτά τά ἄλλα φόρουμ; Ἄν δέν θέλεις νά τά δείξεις, στεῖλε ΠΜ. Πάντως δέν θά μοῦ ἄρεσε κάτι τέτοιο. Καί δέν εἶναι ἀντιχριστιανικό. Ὅσο γιά τούς τρόπους, ὅλοι κρινόμαστε, ἀλλά τό λιγώτερο εἶναι ἀπό τά thanks... Ἀπ᾿ τήν ἄλλη δέν δίνουμε καί πιστοποιητικά χρηστοηθείας... Ἄς λαμβάνουμε ὅλα τά (πολλά) καλά, καί ἄς νοιώθουμε ἐλεύθερα καί ἄνετα. Ὅπου ὑπάρχει κατάχρηση αὐτῆς τῆς ἐλευθερίας καί τῆς ἀνέσεως —δόξα τῷ Θεῷ— ὑπάρχει συντονισμός. Ἀλλά καί τό «προσπέρασμα» καλό εἶναι... ἄν διαθέτεις καί τό κατάλληλο «ὄχημα», πού σέ κάνει νά ἔχεις πάντα Πάσχα = πέρασμα = Ἀνάσταση!!!

 
Last edited:

antonism

Παλαιό Μέλος
εγώ συμφωνω με το thanks. ευχαριστείς αυτόν που ανέβασε το υλικό. αν το ευχαριστώ το πεις με γρήγορη απάντηση τότε καθέ φορά που θα βλέπουμε τα νέα μηνύματα μας θα βαρεθούμε να βλέπουμε ευχαριστώ. ήδη σε μερικά θέματα έχει γίνει αυτό.
 

kostaeri

Μπουσδέκης Κώστας
το thanks στις περισσότερες των περιπτώσεων -δυστυχώς- μπαίνει ανάλογα με τα μουσικά μας "πιστεύω" και τις συμπάθειες που έχουμε στο φόρουμ.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος γι αυτό και δε χαίρομαι καθόλου.
Προσωπικά, προσπαθώ να το αποφεύγω και προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να βάζω thanks
όταν συμφωνώ με τα λεγόμενα του άλλου
όταν θέλω να τον ευχαριστήσω για μια επισύναψη που με εκφράζει. Όχι για τον κόπο της προσφοράς γιατί τότε θα έπρεπε να βάζουμε σε όλα τα μηνύματα!
Τέλος, οταν συζητώ (πολλά συνεχόμενα μηνύματα) με κάποιον σε συγκεκριμένο θέμα, βάζω συνήθως thanks στην απάντησή του ακόμα και εάν δε συμφωνώ.
 

nicmar1983

Νικόλαος Ονουφρίου
Να λέτε "ευχαριστώ" τουλάχιστον για τα μαθήματα που ανεβάζουν,σε οποιαδήποτε μορφή.Είναι θέμα καθαρά ευγένειας στον κόπο του άλλου.Όπως όταν θα σας το έδιναν από κοντά..Αφήστε που θα ξέρετε τι θα έχετε κατεβάζει να μην το διπλοτριπλοκατεβάζετε...:D:D:D
 
Προσωπικά βάζω thanks
-όταν συμφωνώ με το μήνυμα που έχει κοινοποιηθεί
-όταν θέλω να δείξω ότι μου άρεσε το επισυναπτόμενο αρχείο (δεν είναι απαραίτητο ότι θα το κατεβάσω κιόλας, δε θέλω να γεμίζω με ηχογραφήσεις που ποτέ δεν θα ξανα ακούσω παρα μόνο θα τις έχω να γεμίζει ο τόπος ή με χειρόγραφα κτλ που ποτέ δεν θα ξανακοιτάξω και ούτε θα ψάλω...)
-όταν έχει απαντήσει κάποιος σε συνέχεια μηνύματος και εγώ δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω και απλά βάζω ένα thanks για να φαίνεται ότι είδα το μύνημα...

Φυσικά μπορεί να είναι κ άλλες περιπτώσεις μικρότερης σημασίας. Δε σημαίνει, φυσικά, ότι όταν δεν βάζω thnx διαφωνώ, άμα διαφωνώ θα γράψω μήνυμα (σπάνιο γιατί δεν έχω τον χρόνο ούτε την όρεξη να γράφω ολόκληρες παραγράφους και πολλές φορές άλλα να λέγονται κ άλλα να γίνονται κατανοητά, πράγμα που έχω δει σε πολλές συζητήσεις..)

Υπάρχουν, φυσικά, και θέματα ή μηνύματα που με αφήνουν αδιάφορο.

Με την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όσους απαντάνε αναλυτικότατα σε κάθε είδους ερώτηση διαφόρων συνφορουμιτών είτε πρόκειται για μια απλή απορία, είτε για ενα εκτενες ερώτημα πάνω σε κάποιο μακάμι ή στη θεωρα της Β.Μ., είτε για αναζήτηση κάποιας συγκεκριμένης ηχογράφησης κτλ..
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Ὑπάρχει καί ἡ παρατηρουμένη τελευταίως ἐνοχλητική περίπτωση, νά βάζεις thanks παντοῦ. Πρόκειται γιά ὑγιεστάτη περίπτωση...


 

Μιχαήλ Τσαβαρής

Ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Εγώ πάλι βάζω "thanks" όταν με ενδιαφέρει κάποιο θέμα , οταν κάποιος έχει απάντηση στο μήνυμα μου (με άσχημο η όχι τρόπο δεν έχει σημασία ) όταν κάποιος κάνει μια σωστή παρατήρηση η ακόμα και για να ευχαριστήσω κάποιον για ένα αρχείο που ανέβασε. Και στο κάτω κάτω αν είχα π.χ. κάποιον από εσάς μπροστά μου πάλι ευχαριστώ θα του έλεγα για κάτι παρόμοιο! Οπότε δεν νομίζω να ενοχλεί κανέναν το "thanks" εξάλλου είναι τρόπος ευγνωμοσύνης έστω και μέσα από μια οθόνη.

Ευχαριστω :)
 

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
κάποιοι βαζουν thanks γιατί πραγματικα συμφωνουν....
κάποιοι μόνο στους ομοϊδεάτες (της παρέας)
κάποιοι αφαιρούν, όταν καταλάβουν ότι εβαλαν σε λάθος πρόσωπο...:D
καποιοι δε βάζουν καθόλου.............................
κ τελευταία εχουμε κάποιον-ους (όνομα δε λέμε.....:D:D:D) που βάζουν γενικά κ αόριστα όπου βρούνε.... (βέβαια, δεν είναι κακό, προς Θεού. Μάλλον είναι καλύτερο από το να μη βάζεις καθόλου.
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Λοιπόν, επειδή εμένα αφορούν τα υπονοούμενα, "ακούστε" την άποψή μου:

Δεν δίνω καμία σημασία στον συγκεκριμένο ψεύτικο και εντελώς ρηχό τρόπο ευχαριστίας. Άποψη προσωπική: Ανεβάζει ο άλλος ένα Δοξαστάριο ολόκληρο, εκθέτει τις γνώσεις του, τον πολύτιμο χρόνο της ζωής του για να προσφέρει στην κοινότητα του Ψαλτολογίου, καταφεύγει σε βιβλιογραφία για να ενημερωθεί για κάποιο ζήτημα προκειμένου να λάβει έγκυρη θέση, προσφέρει αρχεία, μία πληροφορία, μία ενημέρωση ή ο,τιδήποτε άλλο... (ότι, και εάν είναι αυτό), και εγώ ευχαριστώντας τον, πατάω ένα κλικ και εμφανίζεται στην οθόνη η λέξη "Τhanks"! Γελοίο. Θεωρώ πολύ φτηνή αυτήν την κίνηση. Η ευχαριστία σε μία πράξη προσφοράς ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΑΞΙΑΣ είναι η ανταπόδωση της προσφοράς. Εάν είσαι ανάξιος να ανταποδώσεις, γράψε ένα μήνυμα ευχαριστήριο όπως το νιώθεις. Διατύπωσε με λόγια την ευχαριστία σου ή την συμφωνία σου ή τον έπαινό σου. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δίνω σημασία στα "Τhanks" που δέχομαι, καθώς ο καθένας έχει την δική του άποψη για το "Τhanks". Tο δικό μου "Τhanks" ερμηνεύεται ως εξής: Διάβασα το μήνυμά σου και εκδηλώνω με αυτήν μου την κίνηση μία τρόπον τινά "επιβράβευση" της απόφασής σου να τιμήσεις το φόρουμ με την συμμετοχή σου (Διότι εγώ γνωρίζω πρόσωπα τα οποία, αν και καλοί ψάλτες, δεν μας κάνουν την τιμή να συμμετέχουν στο φόρουμ. Ο καθένας έχει βέβαια τους λόγους του, και είναι σαφώς σεβαστοί.). Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι συμφωνώ με αυτό που έγραψες ούτε ότι απαραίτητα διαφωνώ. Υπ' αυτήν την λογική, αν δύο εκφράζουν κάθετα αντίθετες απόψεις, το δικό μου "Τhanks" θα μπει και στους δύο: Διότι εάν εγώ θέλω να πάρω θέση, θα πάρω. Δεν θα συμφωνήσω ή διαφωνήσω με κάποιον βάζοντας ή μη βάζοντας "Τhanks"...
 
Last edited:

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
Λοιπόν, επειδή εμένα αφορούν τα υπονοούμενα,

από μέρους μου ενα σχόλιο, ναι, σε αφορα.... αλλά όπως θα είδες δεν έγραψα κάτι κακό....
αλλά κ συ το παρακάνεις, πχ. σου τα χώνει ο άλλος, thanks εσυ.....
μας μπερδεύεις....
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
κάποιοι βαζουν thanks γιατί πραγματικα συμφωνουν....
κάποιοι μόνο στους ομοϊδεάτες (της παρέας)
κάποιοι αφαιρούν, όταν καταλάβουν ότι εβαλαν σε λάθος πρόσωπο...:D
καποιοι δε βάζουν καθόλου.............................
κ τελευταία εχουμε κάποιον-ους (όνομα δε λέμε.....:D:D:D) που βάζουν γενικά κ αόριστα όπου βρούνε.... (βέβαια, δεν είναι κακό, προς Θεού. Μάλλον είναι καλύτερο από το να μη βάζεις καθόλου.

Μ' ἀρέσουν τὰ πρώτα δύο κι ἐφαρμόζω συχνάκις καὶ τὸ τρίτο τὸ
 

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Βαζω thanks,οταν συμφωνω με καποια αποψη, ή καμια φορα,ακομα και αν δεν συμφωνω.
Οταν καποιος ανεβαζει ενα αρχειο(ηχογραφηση,κειμενο,κλπ) ανεξαρτητα,παλι,αν μ'αρεσει ή οχι....
Καλο θα ειναι,να σεβομαστε τον κοπο του συναδελφου.:)
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Μα δεν έγραψα ότι είπες κάτι αρνητικό..
Απλά, διαπίστωσα ότι αναφερόσουν σε εμένα.
Όταν κάποιος "μου τα χώνει", όπως είπες χαρακτηριστικά, του βάζω "Τhanks", διότι δεν έχω κάτι μαζί του, αφού άλλωστε δεν τον γνωρίζω καν. Όταν κάποιον δεν τον γνωρίζεις, δεν είσαι σε θέση να ερμηνεύσεις την συμπεριφορά του... Κάποιος μπορεί να είναι ευέξαπτος και οργίλος εκ φύσεως. Εσύ φυσικά, εφ' όσον δεν τον γνωρίζεις προσωπικά, βλέπεις αυτά που γράφει και τσαντίζεσαι! "Του την μπαίνεις" λοιπόν και εσύ και γίνεται μακελιό! Αλλά, με αυτόν τον άγνωστο οργίλο, αύριο ψάλλετε μαζί!! Η κουβέντα πάει στο Ψαλτολόγιο και αποκαλύπτεστε! Θα πλακωθείτε και live;; Όχι!! Άλλο η πραγματικότητα, και άλλο η εικονική πραγματικότητα του Ίντερνετ. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Έτσι λοιπόν, μπορεί κάποιος να έχει εκνευριστεί με τις δικές μου απόψεις και σχόλια, αλλά για 'μένα είναι φίλος. Είναι φίλος γιατί από εκεί ξεκινάει και εκεί τελειώνει η ζωή: ΑΓΑΠΩ. Διαφωνούμε ΕΙΚΟΝΙΚΑ. Και τι έγινε; Τον ευχαριστώ που διατυπώνει την άποψή του, και ας είναι αντίθετη με την δική μου και ας με βρίζει. Δεν βρίζει εμένα εφ' όσον δεν με γνωρίζει καν!! Βρίζει τον γραπτό μου λόγο, ο οποίος δεν αντιπροσωπεύει την προσωπικότητά μου. Τι θέλω να πω: Η άποψη του καθενός από εμάς συναρτάται με την γενικότερη επίκτητη παιδεία (που φυσικά οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν), τα γενετήσια-κληρονομικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα στην συμπεριφορά, τον τόνο της φωνής (που παίζει μεγάλο ρόλο και στον γραπτό λόγο δεν συνίσταται), τα στοιχεία της μη λεκτικής επικοινωνίας (κίνηση χεριών, κεφαλής, στόματος, σώματος, ματιών) και άλλα. Συνεπώς, ό,τι γράφω εδώ στο φόρουμ δεν γράφεται με κακία. Δεν έχω κακία. Αλλά είμαι άνθρωπος εκφραστικός, που μου αρέσει η ωμότητα στην ζωή: Μου αρέσει να απολαμβάνω την σκληρή πραγματικότητα και όχι να την ωραιοποιώ. Αλλά δυστυχώς διαπιστώνω με τον καιρό ότι τελικά πρέπει να είμαστε διπλωμάτες!! Και να λέμε άλλα και να εννοούμε άλλα!! Τέλος πάντων. Προσωπικά πάντως, ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΩ ΚΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ. ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΓΕΛΟΙΟ. Και στο τέλος της γραφής, ακόμη και στην πραγματικότητα να διαφωνήσω έντονα με κάποιον, πάλι φίλο τον θεωρώ και μάλιστα τον εκτιμώ όπως και εκείνους που συμφωνούν μαζί μου.

Α.
 
Top