Γεγονότα & Ανακοινώσεις του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λαρίσης, Τυρνάβου & περιχώρων "Κοσμάς ο Μελωδός"

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Ο σύλλογος ιεροψαλτών Λαρίσης,Τυρνάβου & περιχώρων "Κοσμάς ο Μελωδός", ύστερα από την αναγγελία θανάτου του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ.Εμμ.Χατζημάρκου θα αποστείλλει αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και θα προβεί στην κατάθεση στεφάνου.Εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.Αιωνία σου η μνήμη Μέγα Διδάσκαλε.Καλόν Παράδεισον.
http://kosmasmelodos.blogspot.gr/
 
Last edited:

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Ν Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α
----------------------------------------

Με πολλή χαρά σας καθιστούμε γνωστό ότι την 5η Μαρτίου 2013,ημέρα Τρίτην και κατά τας ώρας από 20.30 βραδυνής,η Ιερά μας Μητρόπολη θα πραγματοποιήσει Σύναξη των Ιεροψαλτών εις την αίθουσαν του "Επιουσίου" εις το Επισκοπείον,κατά το ως κάτωθι:

20.30-20.35 Προσευχή
20.35-21.00 Προσφώνησις του προέδρου Ιεροψαλτών της Ιεράς
Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου
21.00-21.30 Ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου
κ.Ιγνατίου
21.30-22.00 Διάλογος
22.00-22.15 Δεξίωσις.

Παρακαλούνται άπαντες οι Ιεροψάλται της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως,όπωςπροσέλθωσιν εις την Σύναξιν ταύτην,κατά το ως άνω πρόγραμμα.
 

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Καλούνται τα μέλη του συλλόγου μας,του συλλόγου ιεροψαλτών Λαρίσης & περιχώρων Κοσμάς ο Μελωδός,τα οποία θέλουν τα επανδρώσουν την πολυπόθητη χορωδία μας,να παρευρεθούμε στον χώρο του γηπέδου maracana-Γεωργίου Πλίτση, 3ον χιλ.Λαρίσης-Αθηνών στις 03.09.2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 21.00.Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Μετά τιμής

Το διοικητικό συμβούλιο
http://kosmasmelodos.blogspot.gr/
 
Last edited:

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Αδελφέ θα κάνουμε και ομάδα ποδοσφαίρου ιεροψαλτών η οποία θα παίζει στο πρωτάθλημα του δήμου Λάρισας πρώτα ο Θεός.Θα απαρτίζεται από ιεροψάλτες παιχταράδες και από παλαιμάχους της πρωταθλήτριας Α.Ε.Λ.,η οποία πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1988,οι οποίοι απαρτίζουν τα αναλόγια των ιερών ναών μας :D και πάμε για πρωτιές.
Έτσι και στο πραγματικό maracana θα παίξουμε εν ευθέτω χρόνω με την εθνική παλαιμάχων Βραζιλίας αλλά και θα αποτελέσει η ομάδα το δόλωμα για εισροή πολλών παιδιών στην ομάδα και στα αναλόγια γενικότερα.Δέλεαρ γαρ..... :)
 

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Την επομένη Κυριακή στις 13/10/2013 και ώρα 21:00 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν.Αγ.Κων/νου & Ελένης Λαρίσης,χοροστατούντος του μητροπολίτου μας κ.κ.Ιγνατίου. Καλούνται οι ιεροψάλτες μας και βοηθοί αυτών να τιμήσουμε τον προστάτην μας Άγιο.Τον Άγιο Κοσμά τον Μελωδό ή Μαϊουμά.Προσκλήσεις δεν θα σταλούν.Ει δύναται ο καθείς μας.....:D
Μετά τιμής.
Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου μας.....:)
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Την επομένη Κυριακή στις 13/10/2013 και ώρα 21:00 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν.Αγ.Κων/νου & Ελένης Λαρίσης,χοροστατούντος του μητροπολίτου μας κ.κ.Ιγνατίου. Καλούνται οι ιεροψάλτες μας και βοηθοί αυτών να τιμήσουμε τον προστάτην μας Άγιο.Τον Άγιο Κοσμά τον Μελωδό ή Μαϊουμά.

http://www.amen.gr/article15577

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/19654-2013-10-14-12-25-55

article_15577_45343.jpg


article_15577.jpg


article_15577_45342.jpg


Νά μᾶς τά πεῖς κι ἐσύ κ. Πρόεδρε, ἀδελφέ Φώτιε!

Συγχαρητήρια γιά τήν πρωτοβουλία καί τήν χειροθεσία!

Ἄξιος!!!
 

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Τι να πώ Γέροντα; Τα είπατε όλα εσείς εμμέσως πλην σαφώς μέσω των link.Προσωπικά ευχαριστώ τον Σεβασμιώτατο Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ.Ιγνάτιο,τον Πρωτ.π.Αχίλλιο,τον Αρχ.Επ.π.Ιγνάτιο,τον προϊστάμενο του Ι.Ν.Αγ.Κων/νου & Ελένης π.Νικόδημο,τους ιερείς του ναού μας π.Γεώργιο και π.Αθανάσιο,τους ιερείς της μητροπόλεώς μας,όλους ανεξαιρέτως τους ιεροψάλτας της μητροπόλεώς μας και αυτούς που παρευρέθησαν και αυτούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν,το χριστεπώνυμο πλήρωμα του Ιερού μας Ναού,τους ακροατάς του ραδιοφωνικού σταθμού της μητροπόλεώς μας και όλους όσους εκοπίασαν.Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα τον π.Μάξιμο.Χωρίς τις συμβουλές του και την συμβολή του δεν θα πετύχαινε η εκτύπωση του εγχειριδίου,το οποίο θα γίνει εν ευθέτω χρόνω το επίσημο βιβλίο ¨Βίος και Ασματική Ακολουθία¨του προστάτη μας Αγίου Κοσμά του Μελωδού ή Μαϊουμά.Επίσης να ευχαριστήσουμε δημοσίως τον Μέγα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων εκκλησίας Δρος Χαρ.Μπούσια διά την πλήρωσιν της ακολουθίας.Να ευχαριστήσουμε τον κ.Χρίστο Τσακίρογλου διά την μουσικήν σύνθεσιν.Ευχαριστούμε όλους εσάς διά την αγάπη σας.Εν ευθέτω χρόνω θα αναρτήσουμε και την ακολουθία της Ιεράς μας Αγρυπνίας.Σας χιλιοευχαριστούμε όλους σας.
 
Last edited by a moderator:

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
http://kosmasmelodos.blogspot.gr

Επίσης στην σελίδα μας έχουν αναρτηθεί από το μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λαρίσης & περιχώρων Κοσμάς ο Μελωδός κ.Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλο,αποσπάσματα από την προχθεσινή Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου μας.Πρώτα ο Θεός εν ευθέτω χρόνω θα αναρτηθεί όλη η ακολουθία εις το ψαλτολόγιον....Σας ευχαριστούμε θερμά όλους.Π.Μάξιμε την ευχή σας....:)
 

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
http://kosmasmelodos.blogspot.gr

Επίσης στην σελίδα μας έχουν αναρτηθεί από το μέλος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Λαρίσης & περιχώρων Κοσμάς ο Μελωδός κ.Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλο,αποσπάσματα από την προχθεσινή Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου μας.Πρώτα ο Θεός εν ευθέτω χρόνω θα αναρτηθεί όλη η ακολουθία εις το ψαλτολόγιον....Σας ευχαριστούμε θερμά όλους.Π.Μάξιμε την ευχή σας....:)

Το " Σε υμνούμεν " το εκτελεί πολύ όμορφα ο καλλικέλαδος πρωτοψάλτης μας κ.Γεώργιος Τερζούδης...Συγχαρητήρια όχι μόνο για την εκτέλεση αλλά και για την υπομονή και επιμονή του να καθίσει έως το πέρας της Αγρυπνίας αν και είχε πρωϊνό ξύπνημα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ιεροψάλτας μας και αυτούς που παρευρέθησαν και συμψάλλαμε την ιερά ασματική ακολουθία του Αγίου μας αλλά και αυτούς που δεν ηδύναντο να παρευρεθούν για διαφόρους λόγους.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια στον Άρχων Πρωτοψάλτη του μητροπολιτικού μας ναού κ.Δασκαλούδη Κυριαζή ο οποίος παρέμεινε στο ιερό αναλόγιο μη δεχόμενος επ΄ουδενί να καθήσει στο μέσον του αναλογίου -δεχόμενος πιέσεις από τον γράφοντα τουλάχιστον είκοσι φορές - από την αρχή έως το πέρας της Ιεράς μας Αγρυπνίας. Τι να πει κανείς; Πράγματι μας συγκίνησε...Σας κούρασα με την πολυλογία μου.Σας ευχαριστούμε όλους σας...εξαιρέτως τον π.Μάξιμο...ξέρει ο ίδιος τον λόγο..την ευχή σας...Εύχομαι του χρόνου ακόμη καλύτερα....

P1010082.JPG P1010083.JPG P1010084.JPG P1010087.JPG P1010089.JPG P1010094.JPG P1010096.JPG

Δεν πιστεύω να θέλετε και άλλες φωτογραφίες!!!!!!!:)
P1010097.JPG P1010102.JPG P1010110.JPG P1010111.JPG
 
Last edited by a moderator:
Τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους και ιδιαιτέρως προς τον αγαπητόν Πρόεδρον και αδελφικόν μου φίλον Φώτιον Κερμελίδην , διά την προσγενομένην εις αυτόν τιμήν.!!!
 

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Καλούνται οι ιεροψάλτες μας κατόπιν επιθυμίας της Ιεράς μας μητροπόλεως, την Πέμπτη 24/10/2013 και ώρα 21.00μ.μ, στον χώρο της σχολής Βυζαντινής μουσικής του Αγίου Αχιλλίου για μια και μοναδική πρόβα απολυτικίου και προσομοίων των εν Λαρίση Αγίων, δια την παρουσίαση αυτών στο χώρο του Χατζηγιαννείου πνευματικού κέντρου τη Παρασκευή 1/11/2013 και ώρα 20.00μ.μ.
 

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Στην ημερίδα Αγιολογικών σπουδών της Μητροπόλεώς μας εμφανίστηκε για πρώτη φορά επίσημα με την Χάριν του Κυρίου μας,η νεοσύστατη και πολυπόθητη χορωδία του Συλλόγου μας η οποία απέσπασε ευμενή σχόλια...μην πω άκρως συγκινητικά...ας ταπεινωθώμεν αδέλφια όμως...:D

Περισσότερα στο http://kosmasmelodos.blogspot.gr/

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/20067-2013-11-02-14-53-45
 
Last edited:
Top