Βυζαντινοί & Μεταβυζαντινοί Μελουργοί, Ιωάννης Παπαδόπουλος ο Κουκουζέλης & Μαΐστωρ (Όλος ο Τριπλός Δίσκος)

kakofonix78

Δημήτριος Παπάνης
Με πολλή χαρά σας παρουσιάζουμε ολόκληρο το μνημειώδες έργο των Μαϊστόρων τής Ψαλτικής Τέχνης (που αποτελεί και την πρώτη επίσημη εμφάνιση τού Χορού σε δισκογραφική δουλειά), με τις ηχογραφήσεις από τον τριπλό Δίσκο Βινυλίου (LP): "Ιωάννης Παπαδόπουλος ο Κουκουζέλης και Μαΐστωρ (1270 περίπου – α΄ ήμισυ ιδ αι.) – η ζωή και το έργο του, ΙΒΜ 106 [Ι-ΙΙ-ΙΙΙ], Αθήναι 1988, από τη σειρά: Μουσικολογικές σπουδές· «Βυζαντινοί και Μεταβυζαντινοί Μελουργοί».

Υ.Γ. Θερμές ευχαριστίες οφείλω να εκφράσω στον Φιλόλογο, Πρωτοψάλτη, συλλέκτη και μέλος τού φόρουμ Δημήτριο Σκρέκα που μου απέστειλε τα ηχητικά αυτού του μνημειώδους έργου για να μπορέσω να φτιάξω τα βίντεο.

Όλα τα μέλη του τριπλού δίσκου μπορείτε να τα βρείτε

α) Στο Ψαλτικό Ιστολόγιο "Χορός Ψαλτών Νάξιοι Μελιστές" μαζί με ένα μικρό Προλογικό Σημείωμα από τον Πρωτοψάλτη, Δρ.Βυζαντινής Μουσικολογίας και νέο Διευθυντή του ΙΒΜ Γρηγόριο Αναστασίου.

β) Στο Playlist του Ψαλτικού Καναλιού στο Youtube "Μελίσματα Ψαλτικής"
 
Last edited:

dimitris

Παλαιό Μέλος
Μαθήματα, ἰσοκρατήματα, χρονική ἀγωγή, φωνές, ὅλα τέλεια.
 

Alex_Louk

Νέο μέλος
Μπορούμε να τα έχουμε αυτά ως σκέτα ηχητικά;
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αν δεν εμπλέκονται πνευματικά δικαιώματα μπορώ να τα ανεβάσω. Για τα δύο μεγάλα μαθήματα, δεν ξέρω επίσης αν υπερβαίνουν κάποιο όριο που έχει θέσει το forum για το ανέβασμα αρχείων.
 
Top