Βυζαντινοί Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδος και Αναστάσεως (δίσκος RCA Victor, LPMG 46)

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα ανέβασε ο Κωστής Δρυγιαννάκης στο ιστολόγιό του μια ηχογράφηση του μέλους «Σε τον αναβαλλόμενον» από τον Πρωτοψάλτη Νικόλαο Κακουλίδη. Η σχετική δημοσίευση βρίσκεται εδώ. Τον παρακάλεσα, αν γινόταν, να μου αποστείλει το σύνολο του δίσκου και ανταποκρίθηκε θετικά, γι' αυτό και τον ευχαριστώ θερμά! Μάλιστα, μου πρότεινε να τα ανεβάσουμε και στο Ψαλτολόγιον, κάτι για το οποίο δεν βλέπω να υπάρχει κόλλημα, αφού τόσα χρόνια ο δίσκος αυτός δε βγήκε στο εμπόριο σε ψηφιακή μορφή και αφού και άλλος επίσημος δίσκος του βρίσκεται από καιρό στο forum μας.

Έτσι, έφτιαξα λίγο τα ονόματα των mp3, επεξεργάστηκα και το εξώφυλλο ώστε να είναι έτοιμο για εκτύπωση σε μέγεθος θήκης CD και ανεβάζω την ηχογράφηση. Όποιος ενδιαφέρεται να κατεβάσει τα πρωτότυπα από το mediafire, ας κάνει κλικ εδώ.

Ο δίσκος φέρει κωδικό RCA Victor, LPMG 46. Σχετικά με την χρονολογία έκδοσής του, εικάζω πως είναι το 1968. Ο λόγος είναι πως, από λίστα των άλλων δίσκων της ίδιας εταιρίας που διαφημίζονται στο οπισθόφυλλο, βρήκα για τους λίγο προγενέστερους δίσκους LPMG 32, LPMG 35 και LPMG 39 πως χρονολογούνται στα 1968 στις σελίδες που παραπέμπω για τον καθένα. Βέβαια, ο δίσκος LMG 61 χρονολογείται στα 1967, όμως έχει και μια ελαφρά διαφορά στον κωδικό και ίσως να πρόκετια για άλλη σειρά αρίθμησης. Αν ξέρει κάποιος κάτι σίγουρο ας μας το πει κι εμάς!

ΥΓ: Γνωρίζει άραγε κανείς ποιος ακούγεται στους λοιπούς εκκλησιαστικούς δίσκους της εταιρίας;
 

Attachments

Last edited by a moderator:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#2
Επισυνάπτω για άλλη μια φορά το επεξεργασμένο εξώφυλλο που προορίζεται για εκτύπωση για θήκη CD καθώς έκανα κάποια περαιτέρω επεξεργασία. Μπορεί να πλέον να αφαιρεθεί το αρχείο αυτό από το πρώτο μήνυμα για να μην πιάνει τσάμπα χώρο. Όποιος ενδιαφέρεται για το αρχείο bmp, για ακόμη καλύτερη ποιότητα, ας μου το ζητήσει.
 

Attachments

Last edited:
Top